Zoeken:

Benidorm by night

Bij Benidorm denken veel mensen aan een badplaats vol senioren. De stad heeft mede door het programma ‘Benidorm Bastards’ een vergrijzend imago gekregen. Maar is dit ook terecht? Een paar weken geleden vloog ik er zelf heen om te kijken of dit beeld klopt.

 

Bij aankomst spotte ik al gelijk een aantal rollators op de boulevard en op billboards worden de tandem modellen aangeprijsd door de lokale scootmobiel specialist. De gemiddelde leeftijd ligt hier inderdaad een stuk hoger dan in menig ander badplaats, maar toch werd ik verrast door het aantal jongeren dat deze badplaats in de zomer overspoeld. De stranden liggen overdag vol met jonge zonaanbidders en het nachtleven van Benidorm kent vele gezichten. Maar hoe bruisend en hip is de stad bij het vallen van de nacht nou echt?

 

Vier nachten lang dompelde ik mij onder in het Spaanse nachtleven en vandaag laat ik je zien wat er allemaal te doen is in deze bijzondere badplaats vol skyscrapers. Van luxe dineren op grote hoogte, tot nachten lang doorhalen in de hippe clubs.

 

19:00 Benidorm in de schemering

In Benidorm vind je twee grote zandstranden: Poniente en Levante beach. Deze worden van elkaar gescheiden door een grote rots met daarop een fort. In de 14e eeuw werd Benidorm vanaf deze plek verdedigd tegen invallen van piraten. Tegenwoordig staan er alleen nog wat resten van de muren op het uitkijkpunt, dat ook wel het “Balkon van de Middelandse Zee” wordt genoemd. Vanaf het platform dat midden in zee staat kijk je uit over de stad. De verlichte skyscrapers die boven het strand uitrijzen geven Benidorm een uniek aanzicht.

 

benidorm-avondbenidorm-uitkijkpuntbenidorm-platform-zee

 

20:00 Een wandeling langs de haven

Een wandeling langs de haven van Benidorm laat tevens zien hoe romantisch deze badplaats kan zijn. De sfeervol verlichte straatje worden gevuld met Spaanse muziek en stelletjes flaneren hand in hand over de boulevard.

 

Bij de haven komt heel Benidorm samen in het park. Gezinnen die genieten van een ijsje, jongeren die samen een potje beach volleybal spelen en ouderen die het hele schouwspel van een afstandje analyseren.

 

benidorm-avond-straatjesbenidorm-parkbenidorm-volleybal-strand

 

21:00 Struinen door het oude stadscentrum

In het oude stadscentrum zijn de winkels nog tot laat open. Tussen de souvenir shops door vind je moderne kleding- en schoenenzaken. In de broeierige straatjes geniet iedereen van de heerlijke Spaanse keuken. De tapas vinden gretig aftrek en naarmate de avond vordert worden de bars opgevuld met echte levensgenieters.

 

Ik vul mijn winkeltasjes nog even met wat nieuwe sieraden en maak me klaar voor het diner.

 

benidorm-stadbenidormbenidorm-tapas

 

23:00 Dinner with a view

Je kunt in Benidorm op meerdere plekken heerlijk eten, maar als je het echt glamoureus wilt aanpakken moet je een hapje gaat eten bij Restaurante Belvedere in het Madeira Centro Hotel. Vanaf het dakterras kijk je uit over de stad en geniet je voor weinig geld van een heerlijk 4- of 5-gangen diner.

 

Rond 23:00 zitten de restaurants in Benidorm pas echt vol. Door de siësta werken de Spanjaarden vaak tot laat op de avond door. Vlak voor middernacht zitten ze daarom pas aan het diner. Met temperaturen boven de 30 graden wellicht ook een betere keuze.

 

benidorm-restaurant-belvedere-uitzichtPersreis naar Benidormbenidorm-belevedere-restaurant

 

01:00 Cocktails nippen in de Beach bars

Verspreid over Benidorm vind je meer dan 160 clubs en bars. In het oude stadsdeel bevinden zich alle kleinschalige barretjes. Voor het bruisende nachtleven is Levante beach echter the place to be. Hier vind je namelijk alle populaire beach clubs op de boulevard. We stappen binnen bij KU en nemen achterin de club plaats aan de speciaal voor ons gereserveerde tafel. KU is een lounge bar in oosterse stijl met een mooie binnentuin en een fijn terras. Direct aan het strand geniet je hier van lekkere cocktails en fijne muziek. Een goed begin van de avond!

 

Direct naast KU vind je club KM en Penelope. De proppers staan je hier al vroeg op de avond op te wachten en tot in de late uurtjes kun je hier met de voetjes van de vloer. De verschillende beach clubs hebben ieder een eigen sfeer, dus ik raad je zeker aan bij alle drie even binnen te stappen. De toegang tot deze strandtenten is gewoon gratis.

 

benidorm-cocktails-beach-barsbenidorm-uitgaancocktails-benidorm

 

03:00 De megadiscotheken van Benidorm

Een paar kilometer van het strand af, vind je van alle populaire beach clubs een gelijknamige discotheek. Uptown kun je namelijk tot in de vroege uurtjes losgaan in de grootschalige clubs van KM, KU of Penelope. Deze liggen allemaal naast elkaar en regelmatig treden hier bekende DJ’s op. Toegang tot één van de clubs bedraagt ongeveer €25.

 

De eigenaar van de KU beach club nodigt ons uit om die avond ook een kijkje te nemen in de gelijknamige discotheek, maar verteld ons dat we niet eerder als 03:00 die kant op moeten gaan. In Benidorm gaat het feest in de zomer namelijk tot in de vroege uurtjes door. De club is grootschalig en buiten vind je zelfs een prachtig zwembad met daaromheen verschillende eetstalletjes. Helaas heb ik hier geen foto’s van gemaakt, maar onderstaand filmpje laat goed zien hoe het er hier in het hoogseizoen aan toe kan gaan.

 

 

07:00 Zonsopkomst op het strand

Na een nacht lang dansen en feesten tot in de late uurtjes, is het tijd om terug te keren. We pakken een taxi en lopen met vermoeide voetjes over de boulevard richting het hotel. De Burger King doet in het holst van de nacht nog goede zaken en alhoewel menig inwoner van Benidorm alweer aan het ontbijt zit, bestellen we net als de rest van de feestgangers in alle vroegte nog een pizzapuntje.

 

In een zogenaamde ‘vergrijsde’ stad als Benidorm voel ik me opvallend genoeg weer even zestien. We nemen plaats op een van de strandstoelen en zien met het zand tussen onze tenen de zon weer opkomen. Na een lange nacht is dit de plek waar jong en oud weer samenkomt. Terwijl de jongeren aan het bijkomen zijn van een nacht lang feesten, leggen de ouderen hun handdoekje alweer klaar op het strand om hun front-row-seat voor die dag te claimen.

 

benidorm-strandbenidorm-strand-zonsopkomst

 

Benidorm is een bestemming als geen ander. Een plek met vele gezichten, een bruisend nachtleven en een uitzonderlijk fijn klimaat. Een stad waar jong en oud het prima met elkaar kan vinden en waar iedereen zich wel lijkt te vermaken. Benidorm houdt je verrassend jong, is ontzettend veelzijdig en daarom een unieke bestemming in Spanje.

 

Deze reis is middels een (gesponsorde) samenwerking tot stand gekomen.
Echter deel ik in alle artikelen enkel mijn eerlijke mening en persoonlijke reiservaringen.

3 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

3 Reacties
  • Nice pictures!! I don`t understand the text, but I recognize some of the places 😉 I`m curious, how was the megadisco? It was a pity a had to fly back so early, hope you had fun! 😉

    27 september 2015 at 13:00
  • Leuk gedaan met die tijden erbij. En wat heerlijk dat jullie buíten hebben gegeten in hotel Belvedere. Dat wilde ik ook! Van de view hebben wij gelukkig wel ook kunnen genieten. Gaaf he? In de KU waren wij ook net een beetje te vroeg. Verder ben ik het eens met waar je mee eindigt: Benidorm is een unieke bestemming. Uniek op zijn eigen manier. Niet voor niets gaan hier ieder jaar zó veel toeristen naartoe. Het heeft kennelijk toch iets wat veel mensen zoeken. In mijn blogpost schreef ik zelfs welke dingen je er kunt vinden die je er níet verwacht.

    27 september 2015 at 13:53
  • Avondfoto’s laten een stad sowieso vaak wat magischer en mooier eruitzien 🙂 Ik ben jaren geleden ook in Benidorm geweest en er zijn inderdaad mega veel oudjes, maar er is toch verrassend veel te doen! En cocktails nippen is natuurlijk altijd leuk, al helemaal met zulk uitzicht!

    30 september 2015 at 02:03

Laat een reactie achter

Meer over Spanje


 

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een leuke stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je trafel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt. Geniet van je reis!

 

Ga naar de shop