Zoeken:
 

Bucket List

Wat staat er op de Bucket List van Denise van Rijswijk?

De Bucket List van Denise

 

Ik ben gezegend met het feit dat ik voor Inhetvliegtuig.nl zoveel van de wereld mag en kan zien. Iedere maand ben ik wel weer ergens anders te vinden. Want er is ontzettend veel te doen en nog veel meer om te verkennen. Bestemmingen die mij roepen en wachten om door mij ontdekt te worden. Van pareltjes in het verre oosten tot wereldsteden die lonken.

 

Hoe meer ik reis, hoe meer ik wil zien. Making memories that last a lifetime. Dat is het uiteindelijke doel. Zoveel mogelijk zien, beleven, proeven en ervaren. Mijn Bucket List met reiswensen lijkt bijna oneindig en groeit met de dag. Gelukkig kan ik zo nu en dan ook iets afstrepen van deze lijst. Hieronder een overzicht van alles wat ik nog wil doen en al gedaan heb. Dit lijstje verandert voortdurend.

 

 Wat staat er nog hoog op het lijstje?

 

  • Sneeuwaapjes spotten in Japan
  • Een helikoptervlucht maken over New York
  • Tijdens een husky expeditie op zoek gaan naar het Noorderlicht
  • Naar de Piramiden van Gizeh in Egypte
  • Orang-Oetans spotten op Borneo
  • Zwemmen met walvishaaien
  • De schatkamer van Petra bezoeken in Jordanie

 

Recent bezochte bestemmingen:

 

2018 – Griekenland, Londen, Portugal, Costa Rica, Malta en Parijs (2x).

 

2017 – Parijs, Gent, Londen, Taiwan, Lissabon, TunesiëAntwerpen, Berlijn, Milaan, Griekenland, Brno, Indonesië, Praag en Hannover.

Jaaroverzicht 2017

 

2016 – Antwerpen, Frankfurt, Londen (2x), Valencia, Düsseldorf, Mainz en Bingen am Rhein, Parijs, Madrid, Hamburg, Lissabon, de Azoren, Schotland, Milaan, Berlijn (2x), Finland en Zweden.

Jaaroverzicht 2016

 

2015 – Leuven, Berlijn, Portugal, Londen, Benidorm, Luik, Luxemburg, Tunesië, Slovenië, Athene, Dresden en Boedapest.

Jaaroverzicht 2015

 

2014 – Toledo, Madrid, Nicaragua, Costa Rica, Thailand, Antwerpen, Lissabon, Praag en Newcastle.

Jaaroverzicht 2014

Afgevinkt op de Bucket list

 

Deze bijzondere ervaringen mocht ik al wegstrepen van het lijstje

suite

 

Slapen in een suite van 12.000 euro

 

Overnachten in het meest luxueuze hotel van Duitsland, met de duurste kamers en het mooiste uitzicht op de stad. Waar sterren als Brad Pitt en Michael Jackson de nacht ook hebben doorgebracht.

 

Lees meer

schildpad

 

Schildpadden vrijlaten op Koh Talu

 

In Thailand mocht ik schildpadden vrijlaten op een privé-eiland. Na 9 maanden waren ze  klaar om terug de natuur in te gaan. Een prachtig kippevel momentje!

 

Lees meer

mediteren

 

Bij -27 graden mediteren in de sneeuw

 

Bij een temperatuur van -27 graden denk je niet gelijk aan mediteren in de sneeuw. Toch deed ik een outdoor meditatie in de bossen van Finland en ging ik barbecueën in een Tipi-tent.

 

Lees meer

duiken

 

Voor de allereerste keer duiken

 

Mijn PADI moet ik nog steeds halen maar rondom Benidorm island maakte ik wel mijn allereerste try dive tot 6 meter diepte en zwom ik oog in oog met gigantische octopussen.

 

Lees meer

vulkaan

 

Slapen aan de voet van een vulkaan

 

In Costa Rica bezocht ik meerdere imposante vulkanen. Aan de rand van de actieve Arenal vulkaan sliep ik zelfs een nachtje. Vanuit mijn raam zag ik de zon achter de vulkaan ondergaan. Adembenemend!

 

Lees meer

ziplinen-costa-rica

 

Ziplinen in Costa Rica

 

Als een echte Jane slingerde ik door de jungles van Costa Rica. Met een snelheid van 65 kilometer per uur vloog ik aan een zipline langs brulapen en andere tropische dieren.

 

Lees meer

starwars

 

Bezoekje aan de set van Star Wars

 

Tataouine zelf is een klein stadje in Tunesië en je reist hier vooral naar toe voor de omliggende berberdorpjes, de uitgestrekte woestijnen en om de voormalige set van Star Wars te zien.

 

Lees meer

kek-lok-si

 

Mijn naam op een tempel in Maleisië

 

Door een monnik liet ik mijn naam in het Chinees kalligraferen op een dakpan. Deze zal gebruikt worden voor de bouw van een nieuwe tempel op het grootste tempelcomplex van Maleisië.

 

Lees meer

the-shard

 

Dansen op The Shard

 

The Shard is een piramidevormige wolkenkrabber die bestaat uit 72 verdiepingen. Ik waagde een dansje op het hoogste gebouw van Engeland en West-Europa.

 

Lees meer

koraal-thailand

 

Koraal uitzetten in Thailand

 

Door massatoerisme en invloeden van buitenaf sterft er steeds meer koraal af. In Thailand mocht ik daarom zelf nieuw koraal uitzetten om de natuur weer een handje te helpen.

 

Lees meer

walvissen-spotten

 

Walvissen spotten op de Azoren

 

Het stond heel lang op mijn wishlist. Walvissen en dolfijnen in het wild spotten. Mijn wens ging in vervulling op een van de mooiste locaties ter wereld: de Azoren.

 

Lees meer

woestijn-tunesie

 

Overnachten in de woestijn

 

Tataouine is de Tunesische poort naar de Sahara. Tijdens een zandstorm sliep ik midden in de woestijn. De volgende nacht genoot ik van een heldere sterrenhemel.

 

Lees meer

sigaren-granada

 

Zelf sigaren rollen in Nicaragua

 

Bij een van de beste sigarenfabrieken van Nicaragua leerde ik sigaren rollen. Een familiebedrijf waar velen Hollywood sterren als Arnold Schwarzenegger al op bezoek waren geweest.

 

Lees meer

mongkok

 

De dichtstbevolkte wijk ter wereld

 

Mong Kok is een wijk in Hong Kong. Er wonen gemiddeld 130.000 mensen per km² en daarmee is het de drukst bevolkte plek ter wereld. Een heerlijke chaos om doorheen te struinen.

 

Lees meer

granadaislets

 

Varen langs 365 eilanden

 

Vlakbij de Nicaraguaanse stad Granada ligt een eilandengroep met 365 piepkleine eilandjes. Sommige zelfs onbewoond. Na mijn bezoekje aan Halong Bay in Vietnam, moest ik hier zeker heen.

 

Lees meer

petronas

 

Naar de top van de Petronas Towers

 

Het bezoeken van de Petronas Twin Towers stond al van jong af aan op mijn bucket list. Deze highlight in Kuala Lumpur moet je gewoon een keer in je leven bezocht hebben.

 

Lees meer

unesco

 

Een UNESCO reis door Portugal

 

Ik houd van cultuur snuiven en heb al veel highlights bezocht die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. In 2015 maakte ik echter een speciale UNESCO rondreis door Centro de Portugal.

 

Lees meer

breakingbad

 

Proefjes in de Breaking Bad camper

 

Als groot fan van de succesvolle tv-serie Breaking Bad, bezocht ik in Londen de pop-up bar ABQ. In een gele overall mocht ik in een camper zelf aan de slag met het mixen van chemische cocktails.

 

Lees meer

postojna-slovenie

 

De op één na grootste grot ter wereld

 

De grotten van Postojna maken deel uit van het langste ondergrondse grottenstelsel in Slovenië. Het is zelfs de op één na grootste druipsteengrot ter wereld en ik bezocht deze tijdens een roadtrip.

 

Lees meer

thailand

 

Overnachten op een Thais privé-eiland

 

De nacht doorbrengen op een piepklein privé-eiland in Thailand. In een houten huisje op het strand, omringt door schildpadden en palmbomen. Een Expeditie Robinson-achtige ervaring!

 

Lees meer

krater-nicaragua

 

Aan de rand van een krater staan

 

Het rauwe landschap van Nicaragua, de penetrante geur van zwavel, de stilte en het verreikende uitzicht werkte betoverend op mijn zintuigen. Daar stond ik dan, aan de rand van de Masaya vulkaankrater.

 

Lees meer

soca-rivier-raften

 

Raften op de Soča rivier in Slovenië

 

Het is misschien wel de mooiste rivier ter wereld. De Soča, die stroomt vanuit de Julische Alpen naar de Adriatische Zee. Ik ging raften over deze smaragdgroene rivier.

 

Lees meer

hard-rock-hotel

 

Slapen in een Hard Rock hotel

 

Het Hard Rock Café vind je wereldwijd op meerdere locaties. Maar wist je dat er ook een handjevol Hard Rock hotels bestaan? Ik sliep een paar nachten in het muzikale Hard Rock hotel in Penang.

 

Lees meer

london-eye

 

Champagne nippen in de London Eye

 

Met een glaasje champagne genieten van de skyline van Londen. In een privé cabine van de iconische London eye. En dat ook nog eens tijdens zonsondergang. Geluksmomentje!

 

Lees meer