Zoeken:

Jet Airways viert eerste vlucht van Amsterdam Schiphol naar Bangalore

Het is zondagochtend en de wekker gaat vroeg. Om 6 uur sta ik al naast mijn bed, klaar om richting Schiphol te rijden. Nooit eerder ben ik zo blij geweest met de winterijd. Dat extra uurtje slaap kon ik namelijk goed gebruiken vandaag.

 

Zonder koffers rijd ik met gierende bandjes naar de luchthaven. En dat terwijl ik niet eens een vlucht hoef te halen. Gekkenwerk zou je denken maar ik word vroeg verwacht voor de inauguratie van de nieuwe Jet Airways lijnvlucht naar Bangalore in India. En vandaag laat ik je zien hoe zo’n inhuldiging precies verloopt. Kijk maar mee!

 

 

jet airways eerste vlucht amsterdam bangalore

Een warm welkom bij de incheckbalie van Jet Airways op 29 oktober 2017

 

 

 

Over de rode loper bij de incheckbalie van Jet Airways

Ik word verwacht bij de incheckbalie van Jet Airways. Vanaf een afstandje zie ik dat de rode loper al uit ligt en de gele ballonen vrolijk op en neer wapperen. De passagiers die de primeur hebben om met de eerste vlucht van Amsterdam naar Bangalore te vliegen, worden warm onthaalt en zullen zich vandaag extra speciaal voelen.

 

Want bijzonder is het zeker. De inauguratie van een lijnvlucht naar een nieuwe bestemming maak je tenslotte niet iedere dag mee. 29 oktober 2017 zal namelijk de boeken in gaan als een belangrijke dag voor Jet Airways en Schiphol Airport.

 

 

 

amsterdam bangalore jet airways

Klaar om de taart aan te snijden

 

amsterdam bangalore inhuldiging schiphol

Het lintje voor de allereerste vlucht naar Bangalore wordt doorgeknipt

 

 

 

De inauguratie bij de gate

De inhuldiging begint met een korte speech bij de gate. Terwijl de reizigers al klaar staan om te boarden is de ceremonie al in volle gang. Bijzonder is dat de vlucht wordt gezegend door geestelijken van diverse religies. Er wordt gebeden, gezongen en er wordt zelfs een kokosnoot stukgegooid als symbool voor voorspoed vanuit het hindoeïsme.

 

Daarna is het tijd om het lintje bij de gate door te knippen. Van alle hoeken worden foto’s gemaakt, de taart wordt aangesneden en iedereen proost op een voorspoedige eerste vlucht naar Bangalore. Ook de reizigers zelf staan vol enthiousiame klaar om te boarden. Ze maken selfies en ontvangen van twee vrolijke tulpenmeisjes een kleine verrassing voordat ze de welbekende slurf inlopen.

 

 

 

Eerste passagier nieuwe lijnvlucht Amsterdam Bangalore

De eerste passagier die met Jet Airways vanaf Amsterdam Schiphol naar Bangalore zal vliegen

 

 

 

Langs de startbaan als een échte vliegtuigspotter

De vlucht is voor 94% volgeboekt. Een prachtig resultaat voor een allereerste vlucht naar een nieuwe bestemming. Terwijl het vliegtuig volstroomt trek ik snel een felgroen jasje van Schiphol aan. Ik mag namelijk met een transferbus vol vliegtuigspotters, journalisten en vertegenwoordigers van Jet Airways mee naar de polderbaan. Vanaf daar zal de vlucht de lucht ingaan.

 

We rijden met het speciale transport over de startbaan en passeren meerdere vliegtuigen. Op een gegeven moment rijden we zelfs achter een opstijgend vliegtuig aan. Bijzonder om dit van zo dichtbij te mogen meemaken. We stappen vlak naast de Polderbaan uit en nemen snel onze positie in om het vliegtuig vanaf de zijlijn te spotten.

 

 

 

startbaan schiphol

Met een transferbus over de startbaan

 

polderbaan schiphol airport

Langs de Polderbaan wachten op het vliegtuig van Jet Airways

 

jet airways airbus a330

De Airbus A330 van Jet Airways is klaar voor vertrek

 

 

 

De eerste vlucht van Amsterdam Schiphol naar Bangalore

Het ene na het andere vliegtuig passeert ons, maar al snel krijgen we een seintje dat we op de verkeerde locatie staan. Het vliegtuig blijkt namelijk niet vanaf de Polderbaan te vertrekken maar vanaf de Zwanenburgbaan. Snel stappen we weer het busje in op weg naar de volgende locatie.

 

Naarmate de spanning bij de vliegtuigspotters begint te stijgen, groeit ook mijn eigen enthousiasme. Dit is aanstekelijk merk ik. De telelenzen worden tegen de ruiten geplakt en als de deuren van het busje opengaan neemt iedereen zijn positie in. De allereerste Jet Airways vlucht naar Bangalore is in zicht en maakt zich klaar om op te stijgen. Er worden nog snel wat objectieven verwisseld en opgepoetst. Nog geen 30 seconden later komt Airbus A330 van de grond. Klaar voor een vlucht van ruim 8 uur naar India.

 

 

 

 

 

Dagelijks vertrek en 44 nieuwe verbindingen

Vlucht 9W 235, zoals de nieuwe lijnvlucht gaat heten, vliegt vanaf 29 oktober 2017 iedere dag rechtstreeks van Amsterdam naar Bangalore. Qua comfort zit het wel goed: De vluchten worden uitgevoerd met moderne Airbus A330 vliegtuigen van de Indiase maatschappij. Dit wordt de derde dagelijkse vlucht voor de airline, die ook al vanaf Amsterdam naar Delhi en Mumbai vliegt.

 

De nieuwe verbinding is in samenwerking met KLM, Air France en Delta Airlines tot stand gekomen, wat als voordeel heeft dat zoveel mogelijk vluchten van deze maatschappijen zo efficiënt mogelijk op elkaar zijn aangesloten. Vanuit haar drie hubs Mumbai, Delhi en Bangalore biedt de luchtvaartmaatschappij nu naadloze overstaps naar ruim 44 bestemmingen in India. Want wist jij dat India maar liefst 133 luchthavens heeft?

 

Wil jij ook naar bruisend Bangalore vliegen? Dat kan vanaf €499,- voor een retourvlucht vanaf Amsterdam.

 

Boek hier je vlucht met Jet Airways
 

0 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Meer over India


 

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een leuke stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je trafel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt. Geniet van je reis!

 

Ga naar de shop