Zoeken:
 

Slovenië

Groen en ongerept

REISINFORMATIE SLOVENIË

Slovenië is nog niet ontdekt door de massa. Des te meer reden om er juist nu naar toe te reizen. Het is een dichtbebost land met een grote diversiteit aan natuur. Na Zweden en Finland is Slovenië namelijk het groenste land van Europa. In de prachtige natuurparken kun je eindeloos wandelen, watervallen bezoeken, kayakken en wildwater raften. Verdwaal in steden als Ljubljana en Maribor en vergeet vooral niet te genieten van de Sloveense keuken.

Veelgestelde vragen:

Waar vind ik goedkope vliegtickets naar Slovenië?

Goedkoop vliegen naar Slovenië? Er zijn weinig airlines die rechtstreeks naar Slovenië vliegen. Een goedkoop ticket scoren kan dus een uitdaging zijn. Zelf vloog ik daarom naar Venetië en daar stond een huurauto voor mij klaar waarmee ik in anderhalf uur naar Slovenië reed. Voor een paar tientjes boek je al een ticket naar Venetië bij Easyjet.

 

Toch rechtstreeks naar Ljubljana vliegen? Kijk dan eens op Skyscanner.nl. Daar kun je gemakkelijk tickets vergelijken van verschillende airlines. Ook kun je heel eenvoudig een prijsalarm instellen zodat je automatisch bericht krijgt als de prijzen dalen. Zo weet je zeker dat je profiteert van de meest scherpe aanbieding.

 

Zelf boek ik vaak vliegtickets op CheapTickets.nl. Daar hebben ze namelijk regelmatig leuke aanbiedingen en acties.

Kan ik ook met de auto naar Slovenië?

De reis per auto van Amsterdam naar de hoofdstad Ljubljana duurt ongeveer 19 uur. Voor zowel Oostenrijk als Slovenië is een vignet verplicht. Het is aan te raden dit vignet aan te schaffen, ook wanneer je van plan bent alleen over binnenwegen te rijden. Vaak is het onvermijdelijk daarbij ook op een stuk snelweg terecht te komen waar een vignet verplicht is. De politie controleert streng en wie geen vignet heeft kan op een hoge boete rekenen.

 

Met de auto kun je ook gemakkelijk doorrijden naar bijvoorbeeld Kroatië. Zo combineer je twee prachtige bestemmingen binnen een reis. Beide landen zijn namelijk goed te doorkruisen met een auto.

Kan ik in Slovenië water uit de kraan drinken?

Leidingwater is in geheel Slovenië veilig te drinken. Slovenië is namelijk een schoon en natuurrijk land. Het kalkrijke gesteente van de Sloveense Alpen zorgt er wel voor dat er sprake is van hard tot middelhard leidingwater. Voor de bereiding van babyvoedsel kun je het water dus beter nog even koken om het wat zachter te maken. Op plaatsen waar het water niet drinkbaar is wordt het als volgt aangegeven: Voda ni pitna!

denise

 

Persoonlijke tip voor Slovenië

De wegen in Slovenië zijn uitstekend. Huur daarom een auto en maak een roadtrip. Slovenië is een relatief klein land en vanuit Ljublijana rijd je in ongeveer anderhalf uur overal naartoe. Je hebt wel een tolvignet nodig. Je kan een vignet voor een week of een maand aanschaffen. Deze zijn te koop bij tolstations, tankstations en supermarkten.

LAATSTE BLOGS

HOTEL REVIEWS

kamp-koren-kobarid

termeolimia