Zoeken:

Travel Essentials: De maxi strandjurkjes

De zomervakantie staat voor de deur en met deze fijne temperaturen zijn we al helemaal in zomerse sferen. Tijd om de kledingkast uit te zoeken en wat nieuwe essentials toe te voegen voor je volgende vakantie. Maar wat neem je mee als je naar een Islamitisch land reist? Naar Tunesië, Marokko of Turkije bijvoorbeeld? Wat trek je aan op het strand van Dubai of Abu Dhabi? En met welke outfit kun je een tempel in Azië bezoeken zonder scheve gezichten te krijgen?

 

Je gepast kleden in het buitenland

Turkije en Indonesië zijn moderne Islamitische landen en ondanks dat veel vrouwen hier geen hoofddoek dragen, is het wat mij betreft wel zo gepast om je een beetje bedekkend te kleden. Je bent te gast in een ander land, met andere regels en gebruiken. Het is dan ook belangrijk dat je respectvol omgaat met de cultuur en de lokale tradities. Het is een kleine moeite en het wordt gewaardeerd door de lokale bevolking. Nu blijft dat met temperaturen boven de 35 graden natuurlijk wel een uitdaging en dus opende ik de jacht naar wat leuke maxi jurkjes die voor bijna iedere Oosterse bestemming uitkomst bieden.

 

Natuurlijk kun je een lange broek met een topje dragen maar over het algemeen zou ik in een warm land toch sneller kiezen voor comfortabele Maxi-jurken. Ze bedekken je benen, zwieren lekker langs je lijf, voelen luchtig aan en kleden vaak ook nog eens mooi af. Met de juiste accessoires ziet het er ook nog eens fashionable uit en je kunt ze bij meerdere gelegenheden dragen. Ook voor een fancy diner of een dagje strand kunnen ze van pas komen. Daarnaast nemen ze in je koffer weinig ruimte in beslag.

 

 

 

Maxi jurkjes voor meerdere doeleinden

Niet alleen voor islamistische landen is het gebruikelijk dat je je een beetje bedekkend kleed, ook bij een bezoekje aan Boeddhistische tempels of religieuze gebouwen elders in de wereld is het belangrijk dat je er niet te bloot bijloopt en iets bij je hebt waarmee je eventueel je schouders kan bedekken. Op reis heb ik daarom altijd wel een grote sjaal of een dun vestje bij me. Goed om te combineren met een maxi-jurkje zonder mouwtjes. Je stopt het makkelijk in je tas en bij het verlaten van een tempel of moskee kun je het weer snel uittrekken als het heel erg heet is.

 

Zelf vond ik bij LASCANA nog een aantal leuke Maxi-jurkjes die ideaal zijn voor iedere zomerse bestemming. Leuk om te combineren met een dun vestje, comfortabele sandaaltjes en wat sieraden. Wat mij betreft mogen de maxi dresses deze zomer dus niet ontbreken in je koffer! Wat is jouw favoriet?

 

 

 

inhetvliegtuig

0 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

<p>Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants naar de meest exclusieve design- en boutique hotels.</p>

Geen reacties

Laat een reactie achter

Lees meer