Zoeken:

De 5 luxe reistrends voor 2016

In 2016 gaan we niet meer op vakantie maar op reis. We willen geen toeristen meer zijn maar travellers. Beleving, maatwerk en luxe zijn de keywords voor aankomend jaar. Wanneer we op reis gaan willen we terugkomen met een voldaan, rijk gevoel en een rugzak vol mooie herinneringen. Vandaag deel ik met jullie de 5 luxe reistrends voor 2016.

 

Betaalbare luxe reizen

In 2016 kan het niet origineel, creatief en budget friendly genoeg zijn. We willen thuiskomen met unieke reisverhalen en reizen daarom steeds verder en avontuurlijker. Af van de gebaande paden en op zoek naar het onbekende.

 

We zoeken nog steeds naar de beste deals maar leveren niet in op luxe. Na al dat avontuurlijke gereis slapen de meeste namelijk nog steeds het liefst in een comfortabel bed op een unieke locatie. Trendy stadshotels worden afgewisseld met sfeervolle homestays en luxe eco lodges.

 

 

Groener dan het regenwoud

We gaan volgend jaar extra bewust op reis en kiezen daarom voor luxe eco-hotels in het regenwoud of een groen wellness resort in de bergen. We willen de ongerepte en wilde natuur ontdekken maar het liefst wel op een comfortabele en milieubewuste manier. Als we één met de natuur willen zijn gaan we lekker glampen of slapen we in een luxe safaritent of boomhut. Ook bij het boeken van excursies vinden we het steeds belangrijker dat organisaties een groen keurmerk hebben en we dragen op reis graag een steentje bij aan een betere wereld. Een ritje op een olifant was al niet meer te verantwoorden maar kan in 2016 écht niet meer.

 

 

Avontuurlijke reisbelevenissen

In 2016 gaan we allemaal hard werken aan het afvinken van zo veel mogelijk dingen die op onze bucket list staan. Altijd al eens willen kooiduiken met witte haaien? Zelf koraal willen uitzetten in Thailand of schildpadden willen vrijlaten? Weleens gedacht aan ziplinen door de jungles van Costa Rica? Aankomend jaar gaan we het allemaal doen en het kan niet bijzonder genoeg zijn.

 

We vermijden de toeristische highlights en gaan voor de uitzonderlijke belevenissen. Ook zullen we nog steeds lekker gaan dineren in luxe restaurants, maar we wisselen het wel steeds vaker af met een homemade dinertje bij locals thuis. De trend om een reis op maat te boeken zet daarom gewoon door en daarbij vinden we een gevarieerd programma erg belangrijk.

 

Vorig jaar mocht ik zelf schildpadden vrijlaten op het privé eiland Koh Talu in Thailand. Iets wat al heel lang op mijn eigen bucket list stond. Dit speciale moment legde ik natuurlijk vast op video. Kijk en geniet mee van deze bijzondere beelden.

 

 

Accommodaties met een verhaal

Naast het vergaren van bijzondere reisbelevenissen, willen we in 2016 ook slapen op bijzondere plekken en in unieke accommodaties. Overnachten in een oud klooster, een boomhut in de jungle, een middeleeuws paleis of slapen in een luxe bedoeïenentent in de woestijn. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Kleinschalige boutique hotels zullen aankomend jaar aan populariteit winnen en ook design hotels vallen bij de meeste reizigers nog steeds in de smaak. Luxe citytrippers hechten vooral waarde aan een hotelkamer met een strak interieur, een mooi uitzicht en het liefst met een trendy rooftopbar. Ook zoeken steeds meer mensen naar een accommodatie met een infinity pool of een fraai uitzicht. Want als het Instagram proof is, zul je er vast ook heerlijk kunnen overnachten.

 

 

Slapen in Poshtels

Aangezien we lekker on a budget willen geniet van comfort en luxe, zullen de zogenoemde ‘poshtels’ aankomend jaar als paddenstoelen uit de grond schieten en een compleet nieuwe doelgroep aanspreken. Luxe reizigers die soms het sociale aspect van een hostel omgeving missen, vinden hier wellicht dat wat ze zoeken op reis. Luxe en comfortabel, maar toch gezellig en betaalbaar.

0 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Lees meer


 


Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een leuke stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je trafel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt. Geniet van je reis!

 

Ga naar de shop