Zoeken:

6 x handige apps voor op reis

Zonder smartphone reist bijna niemand meer. Logisch ook, met behulp van een paar handige apps kun je je reis nog leuker en gemakkelijker maken. Even een leuk restaurant vinden, de snelste route uitstippelen en de foto’s van een avondje sushi eten kunnen gedeeld worden. En dat alles met je smartphone. Ik deel mijn favoriete apps voor op reis!

 

Valuta omrekenen met de Currency app

Hoeveel zijn 500 Zweedse Kronen eigenlijk waard? en is 1 miljoen Indonesische Rupiah nou niet teveel voor dat mooie houten beeldje? Om een goed beeld te krijgen van hoeveel iets kost (en om te checken of je niet wordt opgelicht) is het handig om van te voren een omreken applicatie te installeren op je telefoon. Zo weet je precies de prijs en kom je niet voor dure verrassingen te staan.

 

Zelf gebruik ik al jarenlang de Currency app om valuta om te rekenen. Je kunt meerdere valuta toevoegen en zo zie je heel gemakkelijk hoeveel 1 euro waard is in verschillende landen. Ik zou op reis niet meer zonder deze app kunnen!

 

Maak je eigen City Guides met Google Maps

Deze app heeft denk ik geen verdere uitleg nodig. Want waar ben je zonder Google Maps? Ik gebruik deze app overal, zowel in het buitenland als in Nederland. Eerder liet ik je al zien hoe je je eigen city guides kan maken met Google My Maps. Zo kun je met meerdere mensen aan een kaart werken, gemakkelijk leuke spots toevoegen én de kaart offline downloaden op je telefoon. Je vindt je kaart terug in de Google Maps app onder “Mijn kaarten”. Onder het tabje “Offline gebieden” kun je een stad toevoegen.

 

 

 

 

Bewerk je foto’s met Snapseed

Op reis maak je natuurlijk veel meer foto’s dan thuis. Even wat mooie landschappen fotograferen, dat leuke hotelletje laten zien aan vrienden en kleurrijke plaatjes op Instagram posten. Als reisblogger ben ik de hele dag in de weer met mijn camera. Snapseed gebruik ik om foto’s te bewerken op mijn mobiel. Je kunt hiermee je foto’s bijsnijden, de kleuren ophalen en mooie effecten creëren. Door het gebruik van lagen lijkt het een beetje op Photoshop en de app is behoorlijk uitgebreid.

 

Nog op zoek naar een smartphone met een goede camera? De P10 Huawei telefoon is een metalen Android-smartphone voorzien van een dubbele Leica(!) camera. Hiermee kun je foto’s van perfecte kwaliteit maken.

 

Restaurants vergelijken op Tripadvisor

Met de app van Tripadvisor kun je snel scannen of dat restaurantje om de hoek wel écht de moeite waard is. Leuk hotelletje gespot? Even checken of de waarderingen van andere bezoekers goed zijn. Ik kan niet meer zonder de Tripadvisor app. Want de eerlijke reviews van andere reizigers zijn erg waardevol, al moet je die van sommige met een korreltje zout nemen. Ik scan vooral de foto’s van eerdere bezoekers voor een “echt” beeld van de locatie.

 

 

 

 

Afbeeldingen vertalen met Google Translate

Nog zo’n handige app van Google: Google Translate. Vooral de camerafunctie! Gebruik je camera om tekst meteen te laten vertalen. Maak bijvoorbeeld in China een foto van de menukaart en geef met je vinger aan welk deel je wilt laten vertalen. In beeld komt direct de vertaling te staan. Je moet in dat geval wel van tevoren aangeven dat je tekst vanuit het Chinees naar het Nederlands wilt vertalen. Vaak werkt het nog beter als je het laat vertalen naar het Engels.

 

Wat mag mee terug van de Douane?

Lekker shoppen in het buitenland? Niet alles mag mee terug in je reisbagage! En binnen de EU gelden ook weer andere regels dan buiten de EU. De Douane app helpt je bij het vinden van de juiste informatie. Zo zie je precies wat wel of niet oke is. Neem je bij vertrek al producten van grote waarde (€430+) mee op reis, zoals een dure DSLR met lenzen, dan kunt je foto’s van de aankoopbonnen maken en in de app bewaren. Zo kunt je bij terugkomst in Nederland laten zien dat je de producten al voor vetrek had aangeschaft en voorkom je een hoge boete.

 

inhetvliegtuig

0 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop