Zoeken:
Bezienswaardigheden Costa Rica - Monteverde

Canopy Sky Walk tour in Monteverde

Costa Rica kent een grote variëteit aan flora en fauna en is voor natuurliefhebbers een waar paradijs. In het noordwesten ligt het hooggelegen dorpje Monteverde, dat letterlijk ‘groene berg’ betekent. Door de hoogte valt er veel neerslag en daarom vind je vooral in deze dichtbegroeide regen- en nevelwouden veel tropische vogels, insecten, reptielen en apen. Sommige mensen zeggen zelfs dat dit wereldberoemde regenwoud tot een van de mooist beschermde reservaten ter wereld behoort!

 

Tijdens mijn persreis door Costa Rica kon een bezoekje aan Monteverde niet ontbreken. Tijdens een twee uur durende ‘Sky Walk Hanging Bridges’ trekking gaf ik mijn ogen de kost en verkende ik deze groene oase te voet.

 

Costa Rica - Canopy Sky Walk tour in Monteverde Hanging bridges Skywalk in MonteverdeCosta Rica - Canopy Sky Walk tour in Monteverde

Sky Adventures – Skywalk en Hanging Bridges / Canopy tour

Sky Adventures organiseert verschillende tours in de regenwouden van Monteverde. Naast een ritje met de kabelbaan en een spectaculaire zipline excursie, kun je ook deelnemen aan de Sky Walk Plus tour. Deze trekking door het park duurt ruim twee uur en onderweg loop je over 6 hoge hangbruggen heen. De gehele route beslaat ongeveer 2.5 kilometer. Alle wandelpaden en bruggen worden goed onderhouden.

 

Het park opende haar deuren in 1997 en is sindsdien een populaire bestemming voor veel reizigers. Tijdens een bezoekje aan Monteverde mag deze tour dus eigenlijk niet ontbreken in je reisschema.

 

 

Costa Rica - Canopy Sky Walk tour in MonteverdeCosta Rica - Canopy Sky Walk tour in MonteverdeHanging Bridges Sky Walk tour in Monteverde

Flora en fauna in Monteverde

Tijdens de Sky Walk Canopy excursie leer je veel over het dieren- en plantenrijk van Costa Rica. Onderweg passeer je een hoop bijzondere planten en dieren. Ongeveer 90% van alle organismen die in het regenwoud van Costa Rica leven kun je hier tegenkomen. Kolibrie’s, kleurrijke vlinders, brulapen, spinnen, slangen en andere bijzondere dieren leven hier in de dichtbegroeide natuur. Daarnaast vind je er ook duizenden verschillende planten en bloemen.

 

Je mag met maximaal 12 personen tegelijk over de hangbruggen heen lopen. Bijkomend voordeel hiervan is dat je in alle rust kan genieten van het uitzicht en meer kans hebt om dieren te spotten.

 

Bij de ingang van het park kun je een verrekijker huren zodat je de vogels van nog dichterbij kunt bekijken. Vergeet ook vooral niet je telelens mee te nemen. Er valt hier genoeg te fotograferen!

 

Costa Rica - Canopy Sky Walk tour in MonteverdeCosta Rica - Canopy Sky Walk tour in Monteverde Costa Rica - Canopy Sky Walk tour in Monteverde © David Granda

Tips voor een Canopy Sky Walk tour in Costa Rica

De regenwouden van Monteverde liggen 1500 meter boven zeeniveau. Er valt het gehele jaar door veel regen en het is er regelmatig mistig. Neem dus altijd een regenjas mee en bescherm je kostbare camera apparatuur goed tegen vocht en vuil. Daarnaast kan het op de hangbruggen en de drassige zandpaadjes glad worden en moet je rekening houden met een zeer hoge luchtvochtigheid. Het is een flinke wandeling van ruim 2 uur dus deze excursie wordt afgeraden voor mensen die slecht ter been zijn of andere gezondheidsklachten hebben.

 

Je wandelt altijd onder leiding van een professionele gids door het park. Deze kan je meer vertellen over alle dieren en planten die je hier vindt. Er leven in Monteverde ook giftige slangen en kikkers dus het is goed om hier rekening mee te houden. Bescherm jezelf ook altijd tegen muggen door voldoende te smeren met DEET. Daarnaast is het belangrijk dat je comfortabele en beschermende kleren en wandelschoenen draagt.

 

Zorg er voor dat je tijdens de wandeling niet teveel geluid maakt. Dit kan de dieren namelijk afschrikken en daardoor heb je minder kans op het maken van mooie foto’s.

 

Costa Rica - Canopy Sky Walk tour in MonteverdeCosta Rica - Canopy Sky Walk tour in MonteverdeCosta Rica - Canopy Sky Walk tour in Monteverde

Wat vond ik ervan?

Toegegeven, na een bomvol programma, weinig slaap en veel spierpijn, klonk een trekking door de jungle om 7:30 uur mij niet direct als muziek in de oren. Toch ben ik achteraf blij dat we zo vroeg zijn opgestaan en deze natuurrijke omgeving te voet hebben verkend. We hadden geluk met het weer en pas na afloop begon het weer te stortregenen. De weergoden waren ons dus goed gezind deze dag en zodoende konden we vanaf de hoge hangbruggen genieten van het prachtige uitzicht.

 

Tijdens onze tocht hebben we een aantal dieren gespot maar succes is niet altijd verzekerd. Het is belangrijk dat je niet teveel geluid maakt en in alle rust je ogen de kost geeft. Uiteraard hangt het ook helemaal af van de weersomstandigheden en de gastvrijheid van de brulapen. Je bent tenslotte in een natuurreservaat, niet in een dierentuin.

 

Als je in aanraking wilt komen met de flora en fauna van Monteverde kan ik je de Sky Walk Canopy tour in ieder geval van harte aanbevelen!

 

Costa Rica - Canopy Sky Walk tour in MonteverdeCosta Rica - Canopy Sky Walk tour in MonteverdeCosta Rica - Canopy Sky Walk tour in Monteverde

Zelf deelnemen aan een Canopy Sky Walk tour in Monteverde?

De Canopy Sky Walk tour van Sky Adventures kun je het beste vroeg in de ochtend doen. Er worden namelijk maar een beperkt aantal bezoekers per dag in het park toegelaten en de natuur is dan op zijn mooist. Het is dus aan te raden om van tevoren te reserveren. Met name in juli en augustus wordt het park door veel reizigers bezocht.

 

De tours starten om 7:30, 9:30, 11:30 en 13:30 uur. Je kunt ook deelnemen aan een bijzondere nachttour die om 17:30 start.

 

Volwassenen betalen $35,- (omgerekend ± €28,-) voor deelname aan deze tour. Kinderen en studenten kunnen het park met korting bezoeken en indien je deze tour combineert met een van de andere tours die ze aanbieden krijg je extra korting. Bekijk hier het volledige overzicht met alle actuele tarieven.

 

Meer reistips voor Costa Rica?
Wil je weten wat er nog meer te doen is in Costa Rica of ben je op zoek naar andere leuke excursies, hotels en hippe hotspots in de regio? Bekijk dan hier al mijn tips en aanbevelingen voor Costa Rica.

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.