Zoeken:

Corinthia Hotel Londen: Zo vierde ik er mijn 30e verjaardag

Mijn verjaardag in het buitenland vieren. Het is inmiddels een traditie geworden. Geen groot feest maar lekker op reis. Dineren in een leuk restaurant met een glaasje champagne erbij. Gelukkiger kun je me niet maken en dat weet vriendlief ook. En dus reisde we dit jaar af naar Londen, één van mijn favoriete Europese steden. Op uitnodiging mochten we slapen in het super de luxe Corinthia hotel. Een cadeautje an sich, want dit is toch wel één van de mooiste hotels in Londen. Little did I know, dat er tijdens mijn verblijf nog meer leuke verrassingen aan zaten te komen…

 

Het Corinthia Hotel in kerstsferen

Bij het inchecken was ik al blij verrast. Het hotel blijkt op 3 december al helemaal in kerstsferen te zijn. Overal staan kerstbomen en bij de grote open haard in de hal liggen honderden handgeschreven kerstkaarten voor de kerstman. Persoonlijk geschreven door vorige gasten. Prachtige kerstboekketten sieren de tafels en in het restaurant hangen gigantische kerstballen aan het plafond.

 

➞ Lees ook: Kerstshoppen in Londen

 

 

Een luxe feestje in Londen

Mijn verjaardag wilde ik dit jaar eigenlijk helemaal niet vieren. Als eind twintiger was ik namelijk nog niet klaar voor een getal met een 3 erin en deze dag wilde ik dan ook graag aan mij voorbij laten gaan. Laat mij maar twenty-something blijven dacht ik nog. Maar age is just a number… Toch? En dus moest ik er maar het beste van maken. En boy oh boy, we did!

 

Spectaculairder dan dit weekendje in Londen had ik mijn 30e levensjaar denk ik niet kunnen vieren. Het werd een dikke suite met een eigen butler, champagne en sushi met uitzicht op Londen, een poepchique afternoon tea én taart. Héél veel taart.

 

➞ Lees ook: 35 x doen in Londen | De ultieme City Guide boordevol Londen tips

 

 

Een extra mooie kamer voor mijn verjaardag

Onze koffers worden naar de kamer gebracht, wat later de Executive Kamer met Kingsize bed blijkt te zijn. Het prijskaartje? Ongeveer 750 euro per nacht. Altijd leuk zo’n upgrade. Zeker als je jarig bent!

 

Bij binnenkomst zie ik in mijn ooghoek ineens twee gigantische glimmende ballonnen hangen. Op tafel staat een fles champagne in een koeler met daarnaast een chocoladetaart en een kaartje. Ik ben verrast en verward tegelijk en weet even niet of ik de butler of mijn vriend moet bedanken. Die laatste blijkt dit georganiseerd te hebben met uiteraard wat hulp van het hotel. Wat een verrassing!

 

De kamer is prachtig, de champagne is heerlijk en het chocoladetaartje is in mum van tijd verdwenen. Ik duik het grote ligbad in, kijk tv vanuit het bad (want dat kan hier gewoon) en nip nog even aan mijn glaasje champagne. Wat een verwennerij en wat een luxe!

 

Na mijn badsessie maken we ons snel klaar om Londen in te duiken. Eigenlijk zou ik het hotel niet meer willen verlaten, maar er is een tafeltje gereserveerd bij Sushisamba. Aangezien dat het beste (en mijn favoriete) sushi restaurant van Londen is, stappen we dus toch een taxi in. Achteraf gezien moest dan ook wel, want vriendlief had blijkbaar weer een geheime agenda. Ook bij het restaurant waren ze namelijk ingelicht en daarom ontving ik wederom een prachtige taartje met daarop “Happy Birthday”. Wat een feestje!

 

 

Een feestelijke Afternoon Tea in het Corinthia Hotel

De volgende ochtend word ik als een prinsesje wakker in het grote kingsize bed. Na een royaal ontbijtje met eggs benedict, zalm en verse jus (mijn favoriete ontbijtje), breekt alweer bijna het volgende eetfestijn aan. Het hotel wilde mij namelijk ook nog graag verrassen met een fancy afternoon tea in de prachtige Crystal Moon Lounge (lees: balzaal). En wie zegt daar nou nee tegen?

 

Een etagère wordt tussen ons in gezet. Scones, felgekleurde gebakjes en verse sandwiches vullen onze bordjes. Uiteraard weer met een goed glas bubbels. Voor de derde keer dat weekend krijg ik een taartje onder mijn neus geschoven met daarop “Happy Birthday” in chocoladeletters. Nooit eerder voelde ik mij zó jarig en duurde mijn verjaardag zo lang. Het feestje lijkt geen einde te kennen en niets blijkt te gek in het Corinthia Hotel. We maken er zowaar een ultra luxe verjaardagsweekend van.

 

 

Ook je verjaardag in Londen vieren?

Je verjaardag vieren in het buitenland kan ik iedereen aanbevelen. Trakteer jezelf (of laat je trakteren) op een luxe weekendje weg. Boek een romantisch hotel of laat je pamperen tijdens een weekendje wellness. In dit geval was ik op uitnodiging in het Corinthia hotel (zij hebben ook de afternoon tea verzorgd) en had mijn vriend in het geheim (samen met de concierge van het hotel) alle andere leuke verrassingen geregeld. Vaak zorgen de wat luxure hotels ook wel voor een leuke attentie als ze zien dat je jarig bent. Kijk alleen niet vreemd op als het voltallige personeel naast je tafeltje een liedje voor je komt zingen. Dat vinden ze namelijk leuk.

 

Binnenkort ook een weekendje in het Corinthia hotel slapen? Reserveer dan ook gelijk de afternoon tea. Deze Engelse traditie wil je namelijk zeker in deze ambiance beleven!

 

Meer reisinformatie over Londen?

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Engeland of ben je op zoek naar andere leuke excursies, restaurants, hotels en hippe hotspots in Londen? Bekijk dan onze Londen City Guide voor nog meer tips.

 

 

Vliegen naar Londen

De vliegtijd van Amsterdam naar Londen bedraagt ongeveer 1 uur. Ben je nog op zoek naar een goedkope vlucht naar Londen? Met een beetje geluk boek je al een retourticket voor 50 euro. Op Skyscanner kun je gemakkelijk de prijzen van vliegtickets vergelijken. Benieuwd naar het geheim van goedkope vliegtickets scoren? Bekijk dan onze 12 tips voor het boeken van goedkope vliegtickets.

 

0 Reacties
Deel dit artikel

Boek deze overnachting

op Booking.com
Vanaf
550 per nacht

Incheckdatum

Uitcheckdatum

Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Meer over Engeland

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop