Zoeken:
Deuter Quantum SL Backpack

Review: Flashpacken met de Deuter Quantum 60 + 10 SL

Ik ben een echt trolley meisje. Overal reis ik naartoe met een koffer op wieltjes. Ik heb namelijk al snel last van mijn rug en daarnaast vind ik de gemiddelde backpack er vaak lomp uitzien. Normaal gesproken zijn de standaard rugzakken ook afgestemd op de bouw van het mannenlichaam. Omdat vrouwen een andere lichaamsbouw hebben, zijn veel van deze backpacks erg oncomfortabel en vaak niet geschikt voor dames met een zwakke rug. Maar daar heeft Deuter gelukkig iets op gevonden!

 

Van Deuter ontving ik de Quantom 60 + 10 SL backpack zodat ik het zelf kon uittesten. Ze hebben namelijk een speciale SL (Slim Line) collectie ontworpen. Deze rugzakken zijn geheel ontworpen naar de anatomie van de vrouw. De bouw van vrouwen verschilt namelijk nogal met die van mannen. Zo hebben vrouwen gemiddeld een kortere rug, smallere, iets aflopende schouders, bredere heupen en rondere vormen dan mannen. Jaren van research, testen en doorontwikkeling gingen eraan vooraf om tot de perfecte (vrouwvriendelijke) serie te komen.

 

deuter-backpack-quantum-sldeuter-rugzak

 

De Quantum 60 + 10 SL backpack van Deuter

Als fervent trolley rijder ging ik de uitdaging aan en besloot ik mijn koffer eens thuis te laten. Tijd om met mijn nieuwe backpack de wereld in te trekken. Of moet ik zeggen flashpack? Want als je je rugtas volstopt met gadgets en vervolgens incheckt bij een luxe hotel, mag je jezelf natuurlijk geen backpacker noemen.

 

In het begin was het natuurlijk even wennen om met een backpack rond te reizen. Maar wat een vrijheid heb je als je geen koffer achter je aan hoeft te slepen. Snel naar de trein rennen en met beide handen gewoon onderweg appen. Ook het gewicht viel mij 100% mee. Nu had ik de tas ook niet helemaal volgestopt, maar dankzij het voorgevormde rugpand met ventilatieschuim wordt het gewicht goed verdeeld en hangt de backpack comfortabel op je rug. Het speciale Aircontact systeem doet echt zijn werk.

 

Je kunt de backpack met een borstband vastmaken. Ook onder bij je heupen kun je de tas dichtklikken voor extra draagcomfort. Daar vind je nog 2 kleine vakjes voor bijvoorbeeld contant geld of belangrijke pasjes. Bijkomend voordeel, als je de tas niet volpropt, ziet die er ook nog eens verrassend compact uit.

 

deuter-backpack-sl

 

Een vrouwvriendelijke backpack

De Deuter Quantum is een zogenoemde 60 liter backpack. Er kan dus best wel veel in (ideaal voor vrouwelijke overpakkers) en alles is verstelbaar. De vele vakken vond ik ook erg handig. Ik houd van dingen organiseren, maar een koffer heeft meestal maar twee vakken. In deze backpack vind je een speciaal vakje voor waardevolle spullen, een groot vak in het midden voor al je kleding, buitenvakken voor een flesje water of je statief en zelfs een speciaal vak voor wasgoed. De tas heeft bovendien een bodemvak met wegritsbare tussenbodem. Aan de voorzijde zit een 10 liter rugzak die je eraf kan klikken. Handig voor een korte excursie!

 

De Deuter Quantom 60 + 10 SL wordt geleverd met een waterafstotende transporthoes. Daarmee kun je de backpack gemakkelijk inchecken en hoef je niet bang te zijn dat die onderweg beschadigd. Persoonlijk vind ik de kleuren mooi en subtiel. Zwart met antraciet grijs en blauwe accenten. De tas is fraai in al zijn eenvoud. Geen overbodige toeters en bellen. Je neemt immers al genoeg prullaria mee op reis.

 

 

 

deuter-60+10

 

Waar te koop?

De vrouwvriendelijke SL Women’s fit backpacks zijn gemakkelijk te herkennen aan de gele bloem. Die kun je er overigens gewoon afhalen. De backpacks van Deuter zijn bij verschillende dealers in Nederland te koop. De adviesprijs van de Deuter Quantum 60 + 10 SL is €229,-. Kijk even op de website van Deuter voor het dichtstbijzijnde verkooppunt.

inhetvliegtuig

1 Reactie
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

1Reactie
  • Ziet eruit als een fijne backpack. Gelukkig zijn er meer vrouwvriendelijk ontworpen backpacks te koop. Ben echt helemaal fan van die van mij en ook al heb ik m al sinds 2006 en is hij echt veeeeeel gebruikt, hij heeft nog amper slijtagesporen.

    5 juni 2016 at 23:24

Laat een reactie achter

Lees meer


 


Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een leuke stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je trafel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt. Geniet van je reis!

 

Ga naar de shop