Zoeken:
 

Duitsland

Land van feesten, folklore en festivals

Reisinformatie Duitsland

Voor een leuke reis hoef je niet altijd ver te reizen. Soms is er dichtbij ook verrassend veel te ontdekken. Denk maar eens aan Duitsland. Met de auto of de trein ben je er zo. Reis bijvoorbeeld naar het ultrahippe Berlijn. Maar vergeet vooral steden als Hamburg, Frankfurt, Keulen en Hannover niet. Perfect voor korte stedentrips dichtbij huis.

Veelgestelde vragen:

Waar kan ik goedkope vliegtickets naar Duitsland vinden?

Goedkoop vliegen naar Duitsland? Op Skyscanner kun je gemakkelijk tickets vergelijken van verschillende airlines. Ook kun je heel eenvoudig een prijsalarm instellen zodat je automatisch bericht krijgt als de prijzen dalen. Zo weet je zeker dat je profiteert van de meest scherpe aanbieding. Benieuwd naar het ultieme geheim van goedkope vliegtickets scoren? Bekijk dan onze 12 tips voor het boeken van vliegtickets.

Waar vind ik de beste en meest luxe hotels in Duitsland?

In Duitsland zijn we alvast voor je op jacht gegaan en hieronder vind je onze persoonlijke reviews van een aantal hotels. Niet gevonden wat je zocht? Luxe design- en boutique hotels kun je gemakkelijk vinden en boeken bij Booking.com. Zij bieden namelijk altijd de laagste prijs op het moment van boeken. Selecteer dus zelf op 4- en 5-sterrenhotels en filter daarna op “laagste prijs eerst”. Bekijk kritisch de foto’s, lees de beoordelingen en verken op de kaart de omgeving. Speel met de data om de tarieven te vergelijken. Zo vind je gemakkelijk de perfecte accommodatie in Londen!

Artikelen over Duitsland

Al onze tips en tricks voor Duitsland!

Reisgidsen voor Duitsland

Onze tips voor Duitsland heb je natuurlijk al lang genoteerd in je notitieboekje. Toch? Want soms wil je op reis gewoon even offline zijn. Die old-school reisgids kan in de Duitse bergen dan ineens toch heel erg goed van pas komen. Dit zijn onze persoonlijke favorieten:

Hotels in Duitsland

Deze hotels hebben we alvast voor je getest!

Handig om te weten

Praktische reisinformatie voor Duitsland
Met de auto door Duitsland

De auto is het beste vervoersmiddel in Duitsland. De benzine is er goedkoper en op de meeste Duitse snelwegen kennen ze geen snelheidslimiet. Let echter wel goed op als je in wilt halen. Met snelheden van 250 km/u kunnen auto’s je naderen op de linkerbaan. In de grote steden kun je overigens prima met het openbaar vervoer reizen.

 

Milieustickers

In sommige delen van Duitsland vind je “Umweltzones”. Deze milieuzones vind je veelal in steden en hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker heeft. Dit geldt bijvoorbeeld voor Berlijn, Dusseldorf en Munchen. Bekijk hier alle Duitse Umweltzones. De milieustickers zijn o.a. te koop bij tankstations binnen het milieuzone gebied.

 

Fooi geven

Fooi geven, het blijft lastig in het buitenland. Want wat is nu de standaard? In Duitsland is het in restaurants en taxi’s gebruikelijk om 5-10% fooi over de totale rekening te geven, vergelijkbaar met Nederland. Bij grote bedragen kun je het bedrag ook gewoon een klein beetje naar boven afronden.

Vaccinaties en water uit de kraan drinken

Het kraanwater is in Duitsland veilig te drinken. Inentingen zijn niet nodig maar als je van maart tot november langer dan vier weken door de natuur trekt wordt een vaccinatie tegen tekenencefalitis aangeraden.

 

Duitse feestdagen

Tijdens feestdagen zijn de winkels gesloten. De meeste musea zijn gewoon geopend. Alleen op 24 december en 31 december zijn bijna alle musea gesloten. Dag van de Arbeid (1 mei) en Dag van de Duitse Eenheid (3 oktober) zijn officiële feestdagen. Daarnaast kent Duitsland nog veel regionale feestdagen.

 

Kerstmarkten in Duitsland

Duitsland is de koning van de kerstmarkten. Vrijwel iedere stad wordt rondom kerst omgetoverd tot een winter wonderland spektakel. In Frankfurt vind je ieder jaar de hoogste kerstboom maar ook de kerstmarkten in Aken, Düsseldorf, Keulen, Hamburg en Berlijn zijn ongekend populair. Laat je dus iedere winter weer verrassen in Duitsland.

Duitsland op de kaart

Alle hotspots op de kaart