Zoeken:

Goed, beter, best! Dit zijn de 30 favoriete hotels van Denise

Op maandagochtend sta ik tot mijn middel in het water van mijn eigen privé zwembad. Voor mij staat een dienblad vol met fruit, gebakken eitjes en versgeperste sapjes. Achter mij ligt niets anders dan de ruige jungle van Costa Rica, met daarin de meest exotische dieren die je je maar kunt voorstellen. Van kapucijnaapjes tot gigantische leguanen, die zo nu en dan even gedag komen zeggen. Terwijl ik een hap neem uit een stuk watermeloen, geniet ik van het uitzicht op de Pacifische Oceaan, die enigzins verscholen ligt achter de wuivende palmbomen.

 

Klinkt als een droom toch? Aan dit verhaal is niks overdreven of mooier gemaakt dan de werkelijkheid. De tekst hoort bij de review van een hotel dat ik onlangs getest heb voor Inhetvliegtuig.nl. Dankzij mijn werk bezoek ik de meest unieke, bijzondere en adembenemende hotels ter wereld. Hotels die een reis nog specialer maken en die je voor altijd bij blijven.

 

De afgelopen jaren heb ik heel wat pareltjes van hotels bezocht. Van design hotels in kosmopolitische steden, tot tropische villa’s op verlaten stranden. Luxe reizen die in mijn geheugen geheugen gegrift staan. Hoogste tijd voor een persoonlijk lijstje met favorieten.

 

 

 

Hotel met het hoogste prijskaartje
Adlon Kempinski Hotel – Berlijn, Duitsland

Laten we beginnen met de duurste hotelkamer waarin ik ooit heb geslapen. Dat is namelijk de Brandenburger Gate Deluxe suite van 12.000 euro in het Adlon Kempinski hotel in Berlijn. Luxe ten top!

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

Hotel met de beste prijs/kwaliteit
Kampoeng Villa’s – Canggu (Bali), Indonesië

Je hoeft niet altijd een vermogen te betalen voor een luxe villa met privé zwembad. Zeker in Azië zijn genoeg villa’s voor een prikkie te vinden. Kampoeng villa’s in Bali is mijn persoonlijke favoriet.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met mooiste zicht op een vulkaan
Kioro Arenal Hotel – La Fortuna, Costa Rica

Bij zonsopkomst wakker worden met uitzicht op de imposante Arenal vulkaan. In een hotelkamer met een eigen jacuzzi en met meerdere hot springs voor de deur. Bij Kioro Arenal kan het écht.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met mooiste infinity zwembad
Svarga Resort – Senggigi (Lombok), Indonesië

Deze #InstagramPerfect foto is gemaakt in het Svarga resort in Senggigi. Al jaren stond dit resort met dit prachtige infinity zwembad op mijn lijstje. In het echt bleek het nóg mooier te zijn.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met mooiste balkonzicht
Mövenpick Resort & Marine Spa – Sousse, Tunesië

Toen ik in de vroege ochtend mijn gordijnen opensloeg wist ik niet wat ik zag. De zonsopkomst gaf een gouden gloed aan het prachtige strand en de gigantische zwembaden van het Mövenpick Resort in Sousse.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met mooiste zicht op de bergen
Špik Alpine Wellness Resort – Kranjska Gora, Slovenië

Met uitzicht op de Alpen genoot ik van de fantastische wellness faciliteiten van het Špik Alpine resort. Ik voelde mij naar een paar dagen pamperen in de natuur weer helemaal als herboren.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met mooiste zicht op een waterval
Kayon Resort – Ubud (Bali), Indonesië

Lunchen deed ik naast een waterval bij het Kayon Resort op Bali. Om nog maar te zwijgen over het zwemmen in het infinity zwembad, dat overloopt in de groene jungles van Ubud.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met mooiste zicht op een landmark
Grand Hôtel du Palais Royal – Parijs, Frankrijk

Grand Hôtel du Palais Royal is een prachtig boutique hotel in Parijs. Ik overnachtte hier in een gigantische suite met een eigen dakterras. Met een kopje koffie in mijn hand keek ik uit op de Eiffeltoren.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met de beste skyline
Shangri-La Hotel – Taipei, Taiwan 

Misschien wel de hoogste hotelkamer waarin ik ooit het geslapen. Het Shangri-La hotel verrasste mij met een heerlijke suite met uitzicht op de Taipei 101 wolkenkrabber. De stad lag letterlijk aan mijn voeten.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met de beste rooftop bar
Rosedale Kowloon Hotel – Hong Kong 

Ik ben gek op rooftop bars! Als je hotel ook nog eens een eigen rooftop bar heeft in een van de meest fascinerende steden ter wereld, dan heb je mij natuurlijk. Het uitzicht vanuit de kamers was even uniek.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met het beste zwembad
Shangri-la Traders hotel – Kuala Lumpur, Maleisië

Baantjes trekken met uitzicht op de Petronas Twin Towers. Het was een ervaring om nooit te vergeten. ‘S avonds wordt het zwembad omgetoverd tot één van de tofste bars in Kuala Lumpur.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met het beste rooftop zwembad
Amari Watergate hotel – Bangkok, Thailand

Terwijl ik naar de sterren keek dobberde ik in het tropische zwembad. Onderwater hoorde ik even niets van de chaos in Bangkok. De Baiyoke Sky Tower prijkte langs mij uit terwijl ik nog een duik nam.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met het beste dakterras
Live in Athens apartments – Athene, Griekenland

Niet bijzonder luxe, ook niet gigantisch groot, maar wel ontzettend knus en sfeervol. Vanaf het dakterras van mijn appartement keek ik uit op de fraai verlichte Akropolis. Meer had ik op dat moment niet nodig.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Beste wellness hotel
Terme Olimia Sotelia hotel – Olimje, Slovenië

Terme Olimia is misschien wel het bekendste wellness resort van Slovenië. Hier heb ik een heel weekend lang genoten alle verschillende baden en spa ruimtes. Eén avond lang was het allemaal voor mij alleen.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Beste stadshotel met wellness
Corinthia hotel – Londen, Engeland

Ook in hartje Londen zijn hotels met goede wellness faciliteiten te vinden. Het Corinthia hotel sprong er voor mij uit. Niet alleen de spa was fantastisch, ook de rest van het hotel is om door een ringetje te halen.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Beste boutique hotel
The Arch – Londen, Engeland

The Arch had voor mij alles wat een boutique hotel in Londen moet hebben. Sfeervolle kamers, een intieme setting, persoonlijke service, een sublieme keuken en gelegen op een toplocatie. Niks meer te wensen.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Mooiste villa aan zee
Tango Mar resort – Tambor, Costa Rica

Een eigen (gigantische!) villa aan zee met privé zwembad. Vanuit het zwembad zag ik de papegaaien voorbij vliegen. Het Tango Mar resort is een hidden gem in Costa Rica en beschikt over diverse accommodaties.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

Beste hotel villa
Udaya resort – Ubud (Bali), Indonesië

Een villa met de faciliteiten van een hotel. Het beste van beide werelden vond ik in Ubud bij het Udaya Resort. Gloednieuwe villa’s met een groot eigen zwembad. De service was uitmuntend.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Beste design hotel
25 Hours Bikini Berlin hotel – Berlijn, Duitsland

Hip, eigenzinnig en verrassend. Zo laat het 25 Hours Bikini Berlin hotel met kleurrijke design kamers zich het beste omschrijven. Vanuit mijn hangmat kon ik de aapjes in de dierentuin met een verrekijker spotten.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Beste All-Inclusive
Ikos Olivia Resort – Chalkidiki, Griekenland

All-inclusive. You hate it or love it. Ikos Resorts heeft er zo’n nieuwe betekenis aangegeven dat je bijna nooit meer anders wil. Sterren-chefs domineren de keuken en zorgen voor vuurwerk op je bord.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met beste service
Sadara resort – Nusa Dua (Bali), Indonesië

Het Sadara resort in Nusa Dua trok alles uit de kast om ons in de watten te leggen. Het voelde bijna als een échte honeymoon. Van dineren op het strand tot een uitgebreide high tea op ons terras. Perfecte service!

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Meest authentieke hotel
Sangho hotel – Tataouine, Tunesië

Super luxe was het niet maar wel héél uniek. Tijdens een zandstorm sliep ik midden in de verlaten woestijn van Tunesië. Met temperaturen van 40 graden leek het zwembad wel een fata morgana.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Meest charmante hotel
Luz Charming Houses – Fátima, Portugal 

Vlakbij de bedevaartsplaats Fátima ligt dit kleinschalige hotel. Rondom de rode huisjes lopen geitjes, onder de grond ligt een met kaarsverlichte spa en alles is super leuk en sfeervol ingericht. Charmant is het zeker!

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Oudste hotel
Hotel Quinta das Lágrimas – Coimbra, Portugal

In de oude studentenstad Coimbra ligt een prachtig oud paleis uit de 18e eeuw, dat omgebouwd is tot hotel. Een groot deel is helemaal in moderne stijl gerenoveerd en dat maakt het een hele unieke plek.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met het beste bed
One Aldwych hotel – Londen, Engeland

Een goed bed vind ik altijd belangrijk. In het One Aldwych hotel in Londen sliep ik zo goed, dat ik stiekem hoopte dat ik het bed mee kon nemen naar huis. Het kussenmenu was uitgebreid en dagelijks te wisselen.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met meeste wildlife
Berjaya Langkawi resort – Langkawi, Maleisië

Tientallen apen op mijn balkon, een schorpioen voor de deur en vliegende eekhoorns in de bomen. Het Berjaya Langkawi resort ligt aan de voet van een jungle. De eco-tours vonden letterlijk voor mijn deur plaats.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Mooiste accommodatie op het water
Halong Legend privé boot – Halong Bay, Vietnam

Halong Bay is al een magische plek, maar vanaf het water is het nog mooier. ‘S nachts sliep ik tussen de karstgebergtes zodat ik in de vroege ochtend kon genieten van een wel heel bijzondere zonsopkomst.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met de mooiste tuin
Terra Nostra hotel – São Miguel, de Azoren

Wie weleens op de Azoren is geweest kan het beamen: het is er groen, héél groen. In de botanische achtertuin van het Terra Nostra hotel is het nóg groener. De natuurlijke hot springs  krijg je er gratis bij.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Mooiste Boomhut
‘The Nest’ Airbnb – Santa Teresa, Costa Rica

Ik houd van slapen op unieke locaties. Bij ‘The Nest’ in Costa Rica was ik dan ook helemaal in mij nopjes. Deze gigantische villa heeft zelfs een eigen zwembad en een open keuken. Je bent hier echt één met de natuur.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

 

Hotel met het beste privé zwembad
Casa Chameleon – Mal Pais, Costa Rica

Ik heb al heel wat uurtjes doorgebracht in mooie privé zwembadjes. De mooiste vond ik die van mijn villa bij Casa Chameleon. Groot, diep en met een spectaculair uitzicht. Hier kun je écht baantjes trekken.

 

Bekijk hier het hotel ➞ 

 

Meer hotels?

Deze fantastische lijst was slechts een kleine greep van alle mooie hotels die ik heb bezocht. En het reizen stopt hier natuurlijk ook niet. Ik ontdek continu weer nieuwe mooie hotels en de meest bijzondere licht ik op Inhetvliegtuig.nl voor je uit. Houd dus zeker de hotel reviews in de gaten voor mijn laatste vondsten.

 

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop