Zoeken:

Hoe goed ben jij verzekerd op reis?

Even snel een last-minute geboekt? Of op vrijdag spontaan een weekendje weg? Weinig mensen staan stil bij het belang van een goede reisverzekering. Zeker als het gaat om impulsieve reisjes. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en onderweg kan er natuurlijk altijd iets gebeuren.

 

Of jouw droomvakantie nu bestaat uit het ontdekken van de mooiste koraalriffen of het bedwingen van besneeuwde bergtoppen: voordat je vakantie-avontuur begint is het verstandig om eerst een reisverzekering af te sluiten of je huidige reisverzekering goed onder de loep te nemen. Een goede verzekering, die aansluit op jouw wensen én vakantie geeft namelijk een veilig gevoel.

 

 

Een weekendje Londen of een langere reis naar Bali?

Het vinden van een passende reisverzekering begint met je bestemming. Ga je een weekendje weg naar Londen? Dan is Europa-dekking voldoende om jouw reis, verblijf en vakantie-activiteiten te verzekeren. Liever de prachtige onderwaterwereld rondom Bali verkennen? Voor deze onvergetelijke duikervaring sluit je een verzekering met werelddekking af. Niet alleen zijn jij en eventueel je familie of vrienden zo verzekerd van vakantiepret, ook als er iets met je duikuitrusting of splinternieuwe board gebeurt hoef je dankzij je reisverzekering niets te vrezen.

 

 

 

Dekking voor extreme sporten

Bij sommige verzekeraars is in de reisverzekering standaard een dekking voor onderwater- en wintersport opgenomen. Bij andere verzekeraars kun je dit als extra optie mee laten verzekeren. Hiermee hoef jij je tijdens het boarden of duiken geen zorgen te maken als je een uitglijder maakt. Dankzij deze dekking ben je namelijk gewoon goed verzekerd in geval van nood. Wil je echt alle risico’s op financiële of materiële schade uitsluiten? Kies dan voor een aanvullende dekking en verzeker bijvoorbeeld geld, je vervoermiddel en medische kosten in het buitenland.

 

 

Overweeg ook een annuleringsverzekering

Je staat er liever niet bij stil, maar wat als jouw droomvakantie om een dringende reden niet door kan gaan? Hoe onvoorspelbaar het leven ook is, ook hier kun je je voor verzekeren. Door het afsluiten van een annuleringsverzekering blijven de financiële gevolgen van deze tegenvaller je bespaard. Moet je door onvoorziene omstandigheden je vakantie eerder beëindigen of kun je zelfs helemaal niet vertrekken? Dankzij een annuleringsverzekering heb je recht op een vergoeding voor het mislopen van je welverdiende vakantie of niet-genoten reisdagen.

 

Welke reisverzekering of aanvullende verzekeringen je ook kiest, het blijft belangrijk om regelmatig te checken of je nog goed verzekerd bent. Controleer dus regelmatig de polisvoorwaarden en zorg dat je goed verzekerd op reis gaat. Het hele jaar door.

inhetvliegtuig

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop