Zoeken:

7 Tips voor goedkoper bellen en internetten buiten Europa

Ai, er ligt weer een rekening op de deurmat van mijn mobiele provider. Ik knipper even met mijn ogen en slik. Deze maand is de schade maar liefst 200 euro! En dat terwijl ik een abonnement van slechts 25 euro per maand heb. En oké, mijn onlangs verlopen bundel bevatte maar 500mb internet, maar meestal zet ik mijn mobiele data toch uit wanneer ik weer eens tegen het limiet aanzit. Dit keer weet ik wat er mis is gegaan. Ik ben bijna de hele maand op reis geweest en dacht dat het wel moest kunnen om “sporadisch” even mijn e-mail te checken in het buitenland. Big mistake dus!

 

Vanaf 15 juni 2017 zijn binnen de hele EU de roamingkosten afgeschaft. In heel Europa gelden dus de tarieven van je eigen, huidige abonnement. Maar let op: er zijn een aantal uitzonderingen en wanneer je buiten Europa reist kan er dus zomaar een fikse rekening klaarliggen bij thuiskomst.

 

Ik zou beter moeten weten. Het is namelijk niet de eerste keer dat dit me overkomt. En als je net als mij van luxe reizen houdt, is het verstandig te besparen op alledaagse uitgaven. Voor 200 euro zou je namelijk toch weer een vliegticket of een overnachting in een luxe hotel kunnen boeken. Maar wie reist er tegenwoordig nog zonder smartphone of tablet? En niet overal heb je WiFi natuurlijk.

 

 

Goedkoop bellen en mobiel internetten buiten Europa

Het is natuurlijk het beste om helemaal geen gebruik te maken van mobiel internet. Toch kunnen we in deze mobiele wereld soms niet meer leven zonder internet. Met de volgende tips houdt je de kosten voor bellen en mobiel internetten buiten Europa zo laag mogelijk.

 

– Mobiel internetten buiten Europa is duur. Ga er dus verstandig mee om. Zet het mobiele internet uit als je het niet gebruikt. Toch even een belangrijke e-mail sturen naar het thuisfront met een leuke foto die net is gemaakt? Verklein dan de foto en zet je mobiele internet direct na het verzenden van de e-mail weer uit. Het bekijken en versturen van foto’s en filmpjes slurpt meestal de meeste data weg. Let hier dus goed op!

 

– Let er op dat dataroaming in het buitenland uit staat. Anders blijft je smartphone continu nieuwe e-mails en berichten downloaden. Pas op met push berichten en automatische updates.

 

– Er zijn genoeg handige apps die je ook offline kunt gebruiken. Ook routekaarten en plattegronden kun je met bepaalde apps zonder internet bekijken. Zoek dit dus voor vertrek al even uit.

 

– Maak gebruik van WiFi hotspots waar mogelijk en stel een (maximaal) mobiel datalimiet in als dat kan bij je provider. Ga altijd eerst actief op zoek naar WiFi hotspots in de buurt. Bij McDonald’s of Starbucks kun je bijvoorbeeld vaak gratis gebruik maken van het WiFi netwerk. Ook in restaurants kun je meestal gewoon om het wachtwoord vragen als ze een beveiligde verbinding hebben.

 

– Ga je voor een bepaalde periode naar een enkele bestemming? Kijk dan of je provider niet een speciale buitenland bundel heeft. Meestal kun je daarmee tegen een voordeliger tarief bellen en mobiel internetten.

 

– De tarieven voor buitenbundel-gebruik lopen erg uiteen en verschillen per land en per provider. Bij welke provider is het het goedkoopst om buiten uw bundel te gaan? UnitedConsumers verzamelde de prijzen van zeven providers en zette ze op een rij. Zo kun je snel checken of je een goede deal hebt.

 

– Weleens aan een mobiele WiFi hotspot gedacht? Er zijn speciale devices op de markt waarmee je een eigen hotspot kunt opzetten. Je kunt deze apparaten huren in combinatie met een mobiele data bundel. Voor een vaste prijs koop je dan een bepaalde hoeveelheid mb’s. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Ik krijg deze devices vaak mee als ik op persreis ga en ben er echt ontzettend over te spreken. Ze zijn compact en ideaal voor op reis!

 

inhetvliegtuig

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop