Zoeken:

Mijn 5 onmisbare reisgadgets

Een paar voorwerpen gaan standaard mee op reis. Soms reis ik alleen met handbagage en dan is het vaak even puzzelen wat er wel of niet mee gaat. Mijn rugzak is namelijk standaard voor 80% gevuld met reisgadgets. Als blogger en fotograaf sleep je natuurlijk een hoop mee en zonder de volgende gadgets zal ik niet snel op reis gaan.

 

Mobiele opladers + Wereldstekker

Of ik nou op reis ben of niet, ik heb eigenlijk altijd wel een mobiele oplader in mijn tas zitten. Deze life-savers voorzien mijn iPhone weer van extra energie als die druk weer eens niet aankan. Op reis neem ik er soms zelfs twee mee, waarmee ik mijn telefoon meerdere keren kan opladen.

 

Indien nodig neem ik ook een wereldstekker mee en als ik met een koffer reis, stop ik daar ook altijd een verlengsnoer in. Dat klinkt een beetje overbodig maar ik moet vaak veel apparaten tegelijkertijd opladen. En dan vind ik het niet fijn als ik verspreid door de hotelkamer mijn gadgets in de muur moet prikken.

 

mophie-Juice-Pack-Powerstation1

 

Iphone 6

Het is een beetje een inkoppertje maar ik reis natuurlijk nergens heen zonder mijn kostbare iPhone. Mijn vorige iPhone laadde bijna niet meer op, had na een reis door Costa Rica weer een flinke barst in het scherm en was na al dat gereis gewoon helemaal op. Ik wilde daarom graag de iPhone 6s bestellen en heb geen moment spijt gehad van mijn aankoop. Ik maak met deze telefoon prachtige foto’s en gebruik hem werkelijk voor alles op reis.

 

iphone-6s

 

Camera gear

Als blogger en reisfotograaf krijg je vaak de vraag met wat voor een camera je fotografeert. Want als je foto’s er goed uitzien, dan zal het vast wel aan de camera liggen. Dit is de meest irritante misvatting voor iedere fotograaf. Tuurlijk zijn je foto’s iets scherper of mooier qua beeld als je ze met een professionele spiegelreflexcamera maakt. Maar als je niet kan kaderen, geen oog voor detail hebt of simpelweg niet weet hoe je camera werkt, zullen de resultaten je zelfs met een professionele camera tegenvallen. Ook met een goedkopere camera of zelfs met een smartphone kun je namelijk prachtige foto’s maken.

 

Ik maak heel veel foto’s voor mijn blog vaak gewoon met mijn telefoon. Maar aangezien ik mijn foto’s soms ook verkoop, is het voor mij belangrijk dat ik ze ook op hoge resolutie kan aanleveren. Daarom heb ik een paar jaar geleden de Canon 5D Mark II gekocht waar ik nog steeds ontzettend blij mee ben. In het begin nam ik nog heel veel verschillende objectieven mee op reis, maar het meesjouwen van al dat gewicht was ik op een gegeven moment beu.

 

Ik investeerde in de welbekende EF 24-105mm L lens en deze zit er sindsdien standaard op. Soms mis ik wel het grotere zoombereik, maar over het algemeen kan ik er prima mee uit de voeten. Daarnaast neem ik ook altijd een 50mm lens mee omdat deze wat lichtsterker is en daarom ideaal is om ‘s avonds mee te fotograferen.

 

canon-5d

 

Camera accessoires

Naast de camera en de bijbehorende lenzen, gaat er natuurlijk ook nog een hele vracht aan accessoires mee in mijn tas. Extra accu’s, SD-kaartjes, batterijen, laders, polarisatiefilters, cardreaders en zelfs een flitser probeer ik er altijd nog bij te proppen. Afhankelijk van de reis, neem ik soms ook nog een setje ND-filters mee.

 

In mijn camera kan ik standaard geen gewone SD-kaartjes stoppen. Daarom gebruik ik altijd een Compactflash converter. Eerder schreef ik al over deze handige CF Adapter voor SD kaartjes.

 

polarisatiefilter

 

Macbook Pro

Mits er tijd genoeg is, vind ik het heerlijk om op reis live te bloggen. Direct aan de slag met de foto’s en het verhaal ter plekke schrijven. Soms zijn persreizen echter zo druk, dat het me niet altijd lukt. Ik neem mijn Macbook Pro toch bijna altijd mee omdat ik het wel fijn vind om iedere dag mijn foto’s op me laptop te zetten en aantekeningen te maken. Als ik langer dan een week weg ga, neem ik ook een externe harde schijf mee voor het maken van extra back-ups. Bij korte stedentrips van 1 of 2 dagen laat ik mijn laptop meestal thuis.

 

macbook-pro

inhetvliegtuig

1 Reactie
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

1Reactie
  • Het is net alsof ik naar mijn eigen gear zit te kijken 😉 Ben nog altijd op zoek naar een allrounder qua lens en gebruik nu voor de volgende trip als test de 15-85 van mijn broer. Als ik jou goed begrijp is de EF 24-105mm L de beste middenweg?

    24 oktober 2015 at 12:29

Laat een reactie achter

Lees meer


 


Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een leuke stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je trafel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt. Geniet van je reis!

 

Ga naar de shop