Zoeken:
 

Nicaragua

Land van meren en vulkanen

Reisinformatie Nicaragua

Nicaragua staat bekend als het land van meren en vulkanen. Dit land in Centraal-Amerika ligt in het westen aan de Grote Oceaan en in het oosten aan de Caribische Zee. Naast de rauwe binnenlanden kun je dus ook een aantal prachtige eilandjes voor de kust bezoeken. De koloniale steden Léon en Granada mag je zeker niet overslaan. In het droge seizoen zijn de wegen goed begaanbaar en kun je op eigen gelegenheid prima het land per auto verkennen. Een reis naar Nicaragua is ook goed te combineren met een bezoekje aan Costa Rica.

Veelgestelde vragen:

Wat is de beste reistijd voor Nicaragua?

Het noordwesten en het oosten van Nicaragua hebben een tropisch regenwoudklimaat, het centrale deel en het zuidwesten kent een tropisch moesson- en savanneklimaat. Gedurende het hele jaar kent Nicaragua een aangenaam tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27°C. Een rondreis door Nicaragua kun je echter het beste plannen tussen de maanden december en mei. Dit is het droge seizoen. De temperaturen kunnen dan hoog oplopen maar anderzijds zijn er weinig insecten en is alles goed te bereiken.

 

In het regenseizoen (juni tot november) kunnen de wegen soms moeilijk begaanbaar zijn, maar het grote voordeel is wel dat het land dan op haar mooist is qua natuur. Dit is zeker de mooiste periode voor het bezoeken van de verschillende nationale parken. Houd er wel rekening mee dat aan het einde van dag of in de avond een flinke bui kan vallen.

Heb ik een visum nodig voor Nicaragua?

Indien je met een Nederlandse nationaliteit Nicaragua bezoekt, heb je geen visum nodig. Je hebt uiteraard wel een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.

Waar vind ik goedkope vliegtickets naar Nicaragua?

Goedkoop vliegen naar Nicaragua? Op Skyscanner.nl kun je gemakkelijk tickets vergelijken van verschillende airlines. Ook kun je heel eenvoudig een prijsalarm instellen zodat je automatisch bericht krijgt als de prijzen dalen. Zo weet je zeker dat je profiteert van de meest scherpe aanbieding. Benieuwd naar het ultieme geheim van goedkope vliegtickets scoren? Bekijk dan onze 10 tips voor het boeken van vliegtickets.

 

Tip voor Nicaragua

Wat Nicaragua vooral interessant maakt, is de verscheidenheid aan activiteiten die je er kunt ondernemen. Bezoek de vele vulkanen en meren, ontdek de oude koloniale steden en kom helemaal tot rust op een van de prachtige eilanden. Nicaragua is, in tegenstelling tot wat mensen soms denken, een relatief veilig land.

Artikelen over Nicaragua

Reisgidsen voor Nicaragua

Onze tips voor Nicaragua heb je natuurlijk al lang genoteerd in je notitieboekje. Toch? Want soms wil je op reis gewoon even offline zijn. Even geen smartphone en geen Inhetvliegtuig.nl. Die old-school reisgids kan bovenop de Masaya vulkaan dan ineens toch heel erg goed van pas komen. Dit zijn onze persoonlijke favorieten:

Hotel reviews

spa-granada-hotel

Waar moet je zijn?