Zoeken:

Plog: De laatste 3 dagen in Tunesië

Het is tijd om de snikhete woestijn rondom Tataouine te verlaten en terug te rijden naar Djerba. Vanuit Djerba pakken we het vliegtuig terug naar Tunis, waar we het laatste deel van onze reis zullen verblijven.

 

In mijn eerste plog liet ik jullie al wat foto’s zien van Sidi Bou Said, Tunis en Djerba. Mijn tweede plog stond helemaal in het teken van Tataouine en vandaag laat ik jullie een paar snapshots zien van mijn laatste dagen in Tunesië.

 

Persreis TunesiëPersreis TunesiëPersreis TunesiëPersreis Tunesië

 

De ochtend na aankomst in Tunis rijden we direct door naar Thugga. Een oude Romeinse stad in het noorden van Tunesië, vlakbij de moderne stad Dougga. Vroeger was het een belangrijke handelsstad in Carthago en dat kun je goed terugzien aan alle prachtige ruïnes. In 1997 werd deze plek door UNESCO zelfs toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Het gebied wordt omringt door schilderachtige heuvels met olijfbomen.

 

Persreis TunesiëPersreis Tunesië

 

Bij terugkomst in het hotel staat er in de namiddag niets meer op de planning. Gelukkig maar, want een paar uurtjes in de luieren bij het zwembad is ook wel even fijn. Even genieten van de zon en ondertussen wat e-mails beantwoorden en social media posts inplannen. Het werk van een reisblogger gaat natuurlijk 24/7 door.

 

Persreis TunesiëPersreis TunesiëPersreis Tunesië

 

‘S avonds besluiten we om na het diner nog wat drankjes te gaan drinken bij Sinbad. Een hippe beach bar aan het strand van Tunis. Hier zien we de moderne kant van Tunis. Jongeren die allesbehalve conservatief gekleed zijn en lekker aan een glas champagne zitten te nippen. Juist dit contrast maakt Tunesië zo interessant. Vanwege de leuke bars, hotels en trendy winkels is Tunis wat mij betreft ook een perfecte bestemming voor een korte stedentrip.

 

Persreis TunesiëPersreis TunesiëPersreis Tunesië

 

De volgende ochtend rijden we naar het centrum van Tunis. De grote moderne boulevards worden afgewisseld met pittoreske straatjes waar kinderen met stokbroden in hun hand doorheen razen.

 

Persreis TunesiëPersreis TunesiëPersreis Tunesië

 

Alles in Tunis is kleurrijk. De stad is ook gevuld met ontelbaar veel zwerfkatten. Allemaal even vriendelijk en fotogeniek. Voor mij als kattenliefhebber was het vreselijk moeilijk om niet bij iedere hoek van de straat te stoppen.

 

Persreis TunesiëPersreis TunesiëPersreis Tunesië

 

Midden in het centrum van Tunis staat hotel Knowledge. Een prachtige boutique hotel in een historisch pand. Onlangs geopend en een lust voor het oog!

 

Persreis TunesiëPersreis TunesiëPersreis Tunesië

 

Ik ben gek op markten en bazaars. Een Arabische markt wordt ook wel een souk genoemd. In het hart van Tunis struin ik langs alle kraampjes, maak ik een praatje met de locals en probeer ik alle geuren van de verschillende oosterse parfums en specerijen op te snuiven. Heerlijk om hier te zijn!

 

Persreis Tunesië Persreis Tunesië Persreis Tunesië

 

Midden in het hart van de medina eten we in de binnentuin van dit prachtige restaurant. Lekker eten op een bijzondere locatie.

 

Persreis TunesiëPersreis Tunesië

 

Die avond maak ik nog een laatste strandwandeling. Terwijl de zon zakt, blik ik terug op mijn reis door Tunesië. Want wat heb ik ongelofelijk veel gezien in zo’n korte tijd. Toch blijft het te kort. Tunesië smaakt naar meer en heeft me verrast met haar prachtige natuur en gastvrije mensen.

 

De volgende ochtend stap ik weer het vliegtuig in. Lang ben ik niet in Nederland, want de dag erop stond ik alweer op Schiphol. Wanneer jullie dit lezen ben ik namelijk in Slovenië voor een avontuurlijke roadtrip. Wil je niks missen? Volg mij dan op de verschillende social media kanalen voor live updates.

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Meer over Tunesië

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop