Zoeken:

Plog: De eerste 3 dagen in Tunesië

Afgelopen dinsdag stond ik al vroeg op Schiphol. Klaar om het vliegtuig in te stappen voor weer een nieuw avontuur. Dit keer een persreis naar Tunesië. Inmiddels zijn we alweer drie dagen verder en heb ik al ontelbaar veel indrukken opgedaan. Ik blijf het bijzonder vinden dat je in zo’n korte tijd zoveel van een land kan zien.

 

Door alle dagelijkse beslommeringen lijkt het soms alsof de dagen thuis in elkaar overlopen. Op reis is tijd echter iets abstracts. De dagen vliegen voorbij, maar aan de andere kant maak je zoveel mee dat je soms het idee hebt dat je al weken van huis bent.

 

Met alles wat ik de afgelopen drie dagen gezien, geproefd en gedaan heb zou ik alleen al een boek kunnen vullen. Mijn hoofd zit nu al vol met bijzondere reisverhalen, leuke anekdotes en ideeën voor nieuwe blogs. Leesvoer voor de aankomende maanden kan ik jullie nu al garanderen!

 

Vandaag neem ik jullie wederom graag mee op reis en laat ik zien wat ik de afgelopen dagen zoal uigespookt heb in Tunesië.

 

Het Bardo museum in Tunis, TunesiëHet Bardo museum in Tunis, Tunesië

 

Mijn reis begon in de hoofstad Tunis. Een verrassend moderne stad met een rauw randje. Drukke straten vol met toeterende auto’s en talloze straatkatten die door de stad heen dwalen. Bij aankomst op het vliegveld zijn we direct naar het Bardo museum gereden. Een archeologisch museum met een grote collectie Romeinse mozaïeken.

 

Café des Délices, Tunesië

 

Vlakbij Tunis ligt Sidi Bou Saïd. Een fotogeniek dorpje vol met blauw witte huisjes. In het bijzondere Café des Delices dronken we een lekker kopje muntthee. Vanwege het bijzondere uitzicht misschien wel een van de leukste hotspots in de regio.

 

De resten van het oude Carthago in TunesiëDe resten van het oude Carthago in Tunesië

 

Look at this view!

 

Zonsondergang in Sidi Bou Said

 

Genieten van de prachtige zonsondergang in Sidi Bou Saïd.

 

Restaurant Le Pirates in Sidi Bou Said, Tunesië

 

In de prachtige binnentuin van het Le Pirate restaurant hebben we heerlijk gedineerd en wat lokale gerechten geproefd.

 

Hotel dar la marsa in Tunis, TunesiëDar in Djerba, Tunesië

 

In heel Tunesië worden moderne hotels afgewisseld met kleinschalige dars. Deze sfeervolle accomodaties hebben vaak een authentiek Arabisch karakter. Op bovenstaande foto’s zie je goed de verschillen tussen een modern boutique hotel in Tunis en een traditionele dar in Djerba.

 

Restaurant Haroun in TunesiëLekkere verse vis eten in Djerba

 

Aan de haven hebben we op een fantastische locatie lekkere verse vis gegeten.

 

Het zandstrand van DjerbaKameel op het zandstrand van Djerba

 

Uiteraard mocht een bezoekje aan het prachtige witte zandstrand van Djerba niet ontbreken. Iedere dag is het hier ruim boven de 30 graden dus het was heerlijk om even af te koelen in de zee. Ook spotte ik vlakbij deze vriendelijke kameel.

 

De vismarkt van Djerba, TunesiëDe vismarkt van Djerba, TunesiëOp de fruitmarkt van Djerba, Tunesië

 

Ik ben gek op lokale markten! Ook hier op Djerba hebben we de vis- en fruitmarkt bezocht. Ik kijk me ogen uit en raak altijd gefascineerd door alle kleuren en geuren.

 

Op het eiland Djerba staat de oudste synagoge ter wereld, TunesiëSynagoge in Djerba, Tunesië

 

Na een bezoekje aan de markt zijn we naar de oudste synagoge ter wereld gegaan.

 

Pottenbakker in Guallela, TunesiëPottenbakkerij in Guallela, Tunesië

 

In het pottenbakkersdorpje Guelalla kregen we een korte demonstratie. Uiteraard kon ik de winkel niet verlaten zonder een handgebakken olielamp.

 

Henriette en ik in een Tunesisch theehuis

tunesie-denise

 

Na drie bomvolle dagen vonden we het gisteravond wel tijd voor een avondje relaxen in een Tunesisch theehuis. Even helemaal in stijl aan de waterpijp!

 

Inmiddels zit dag 4 er ook al bijna op. Vandaag ben ik aangekomen in de woestijn en heb ik verschillende berberdorpjes bezocht. Binnenkort deel 2 😉

 

Volgen jullie mij ook al op de verschillende Social Media kanalen? Met #ontdektunesie kun je mij live volgen tijdens mijn reis.

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Meer over Tunesië

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop