Zoeken:

Raften op de Soča rivier in Slovenië

Raften op de Soca rivier in Slovenië. Dat klonk in de zomer van 2015 als een heel goed plan. Ik maakte destijds een fantastische roadtrip door Slovenië. Met de auto doorkruiste ik het hele land en bezocht ik de mooiste plekken. Ik bracht een bezoekje aan de natuurparken, sliep in prachtige accommodaties, ontdekte de Sloveense keuken en zag met eigen ogen hoe veelzijdig dit land is. Zo dichtbij en tegelijkertijd zo verrassend. Het land is nog relatief onontdekt door de massa en daarom laat ik je de aankomende weken zien waarom je Slovenië in 2016 écht moet bezoeken.

 

Wateractiviteiten in Slovenië

Eerder vertelde ik al over de prachtige smaragdgroene Soča rivier en mijn verblijf bij Kamp Koren in Kobarid. De rivier wordt omringt door hoge bergen en beboste heuvels. Het ziet eruit als een fraai ansichtkaart plaatje. Nabij het plaatsje Tolmin wordt de rivier wat rustiger en dat is precies waar het outdoor team van Maya Agency zich heeft gevestigd. Want wisten jullie dat ik ook geraft heb op de Soča rivier? Het was niet het wildste stuk van de rivier maar waarschijnlijk wel het mooiste stuk. En voor een beginner als ik, wild genoeg.

 

soca-rivier-raften-sloveniesoca-rivier-slovenieraften-maya-tolmin

 

Raften op de Soča rivier

Kayak professional Rok is onze instructeur voor die dag, dus we zijn in ieder geval in goede handen. Samen met collega-blogger Henriette stap ik in een duo raft en ruim twee uur lang peddelen we voor ons leven langs rotsen en dalen we in snel tempo af.

 

Halverwege gaat het ondanks ons goede coördinatievermogen toch mis. We komen vast te zitten op een van de rotsen maar gelukkig weet instructeur Rok ons te bevrijden. Met een glimlach op zijn gezicht peddelt die tegen de stroming in en duwt de boot weer terug de rivier in. Halverwege stoppen we nog even langs de kant om van de adembenemende natuur te genieten.

 

soca-rivier-maya-tolminraften-soca-riverslovenie-raften-soca-rivier

 

Maya Outdoor Adventures

Maya agency is een professioneel outdoor centrum waar je terecht kunt voor verschillende avontuurlijke belevenissen. Ze werken met goede en veilige gear en alle instructeurs weten precies waar ze mee bezig zijn. Veiligheid staat hier voorop. In het outdoor centrum vind je ook een bar en restaurant, waar je na al dat gepeddel even bij kan komen.

 

De eigenaar trakteert ons op het lokale gerecht Frika. Een pizza met deeg van kaas en aardappelen. Echt om te smullen! Hij vertelt ons ook over zijn grootse toekomstplannen. Hij wilt het complex namelijk gaan uitbreiden, verder moderniseren en vanaf 2017 wilt die op deze prachtige locatie ook appartementen gaan verhuren. Ideaal voor avonturiers die meerdere dagen willen werken aan hun raft skills.

 

Vlieg je binnenkort naar Slovenië? Een mini raft met Maya Outdoor Adventures kan ik je van harte aanraden. De omgeving is prachtig en ook voor beginners is het een leuke manier om lekker avontuurlijk bezig te zijn.

 

maya-outdoor-adventures-sloveniemaya-outdoor-tolminfrika-slovenie

 

Meer reistips voor Slovenië?
Wil je weten wat er nog meer te doen is of ben je op zoek naar andere leuke excursies, hotels en hotspots in de regio? Bekijk dan hier al mijn tips en aanbevelingen voor Slovenië.

 

Voor meer informatie en advies over de verschillende regio’s kun je ook een kijkje nemen op Mijnslovenie.com. Hier vind je veel praktische informatie over verschillende bezienswaardigheden in Slovenië.

 

Deze reis is middels een (gesponsorde) samenwerking tot stand gekomen.
Echter deel ik in alle artikelen enkel mijn eerlijke mening en persoonlijke reiservaringen.

0 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Meer over Slovenië


 

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een leuke stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je trafel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt. Geniet van je reis!

 

Ga naar de shop