Zoeken:
 

Spanje

Een all-time favourite

Reisinformatie Spanje

Spanje is al jaren één van de meest bezochte vakantielanden door Nederlandse reizigers. Vooral de Costa’s blijven populair. Maar Spanje is zoveel meer dan dat. Naast zon, zee en strand is het ook het land van fiestas en siëstas. Waar je in Madrid en Barcelona heerlijk tapas kan eten en sangria kan drinken op het terras. De échte flamenco dansers ‘s avonds aan het werk kan zien in piepkleine barretjes downtown en buiten de stadgrezen kan genieten van de veelzijdige natuur. Want geen enkele regio in Spanje is hetzelfde. Salud!

Veelgestelde vragen:

Hoe zit het met de siësta?

In Spanje sluiten veel winkels hun deuren tussen 13:30 en 16:30 uur. De Spanjaarden hechten veel waarde aan de siësta en gaan in de middag gezellig met vrienden en familie lunchen. Ze houden er dan ook hele andere werktijden op na.

 

Het voordeel van de siësta is dat de meeste winkels dan wel weer tot laat open zijn, vaak tot 20:00 uur en in sommige gevallen zelf tot 22:00 uur of later. De grote winkelcentra zijn meestal wel gewoon de hele dag geopend en ook in de grote steden zijn er veel winkeliers die geen siësta houden.

Waar vind ik goedkope vliegtickets naar Spanje?

Goedkoop vliegen naar Spanje? Op Skyscanner.nl kun je gemakkelijk tickets vergelijken van verschillende airlines. Ook kun je heel eenvoudig een prijsalarm instellen zodat je automatisch bericht krijgt als de prijzen dalen. Zo weet je zeker dat je profiteert van de meest scherpe aanbieding. Benieuwd naar het ultieme geheim van goedkope vliegtickets scoren? Bekijk dan onze 10 tips voor het boeken van vliegtickets.

Tip voor Spanje

Wij Nederlanders zijn gewend om vroeg in de avond te dineren. In Spanje stromen de restaurants meestal pas rond 22:00 uur vol. Houd dus rekening met je dagindeling en kies voor een wat zwaardere warme lunch (bijvoorbeeld paella!) zodat je laat op de avond kunt genieten van overheerlijke tapas.

Artikelen over Spanje