Zoeken:
Sunny Cars ervaringen

Auto huren bij Sunny Cars? Dit zijn mijn Sunny Cars ervaringen

Wil je een auto in het buitenland huren en ben je benieuwd naar mijn Sunny Cars ervaringen? Vandaag vertel ik je alles over autohuur en deel ik de voor- én nadelen van Sunny Cars. Wanneer ik weer eens een roadtrip maak krijg ik namelijk vaak de vraag bij welke autoverhuurder ik een auto huur. Tijd om al mijn tips en ervaringen met Sunny Cars te delen. Niets is namelijk zo lastig als als het vinden van een betrouwbare autoverhuurder in het buitenland. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer en al het papierwerk dat erbij komt kijken maakt het er vaak niet makkelijker op. Hoogste tijd voor een Sunny Cars review!

 

➞ Regel hier een all-inclusive huurauto

 

Mijn persoonlijke Sunny Cars ervaringen

Ik houd van roadtrips. De ultieme vrijheid om te kunnen gaan en staan waar je maar wilt en op je eigen tempo een land te verkennen. Geen gedoe met het openbaar vervoer en geen gesjouw met bagage. Soms is het zelfs een stuk voordeliger om een land met een huurauto te ontdekken.

 

Onlangs maakte ik nog een prachtige roadtrip door Slovenië, reed ik door de prachtige wijngaarden in Portugal, verkende ik het ruige IJsland met een huurauto én scheurde ik met een 4×4 Jeep door Costa Rica. In 9 van de 10 gevallen was ik met een auto van Sunny Cars op pad. Ik heb dus al de nodige Sunny Cars ervaringen en weet precies wat je wél en juist niet moet doen wanneer je een auto wilt huren. In deze uitgebreide Sunny Cars review heb ik alles voor je opgesomd en deel ik al mijn tips voor autohuur in het buitenland.

 

Sunny Cars review - Mijn Sunnycars ervaringen

 

Wat zijn de voordelen van autohuur bij Sunny Cars?

Om te beginnen som ik de voordelen van autohuur bij Sunny Cars voor je op:

 

✔ Geen extra verzekeringen afsluiten (altijd all-inclusive autohuur)
✔ 2 weken kosteloos annuleren + gratis wijzigingen doorvoeren
✔ Geen verborgen of extra kosten
✔ Zonder creditcard een auto huren in het buitenland (voor een aantal landen mogelijk)
✔ Geen gedoe ter plaatse
✔ Waar ook ter wereld 24/7 Sunny Cars klantenservice

 

Er zijn een paar redenen waarom ik vrijwel altijd een auto huur bij Sunny Cars. De voornaamste is hun all-inclusive autohuur formule. Dit houdt in dat alle verzekeringen inclusief zijn en je je verder nergens druk om hoeft te maken. Geen gedoe met het uitzoeken en vergelijken van alle voorwaarden en gewoon heldere afspraken. Wanneer je online autoverhuurders gaat vergelijken kan het zijn dat andere autoverhuurders goedkoper lijken, maar vaak zit daar dan nog niks bij. Wanneer je alle verzekeringen, extra opties en uitbreiding toevoegt schieten de prijzen vaak omhoog.

 

Dit laatste merkte ik vooral toen ik een auto wilde huren in Costa Rica. Voor de gebieden waar ik wilde rijden had ik een zwaardere 4×4 automaat nodig en die zijn over het algemeen wat prijziger. Uren ben ik zoet geweest met het vergelijken van alle autoverhuur aanbieders in de hoop een betere prijs te vinden. Na flink wat research bleken de meeste autoverhuurders niet alle benodigde verzekeringen aan te bieden of de voorwaarden waren heel ongunstig. Alles bij elkaar was ik bij andere partijen niet voordeliger uit dan bij Sunny Cars, terwijl die vaak nog meer dekken in het geval van schade. Mijn Sunny Cars ervaringen waren al goed en daarom besloot ik wederom bij deze autoverhuurder te boeken.

 

In onderstand schema kun je precies zien wat de verschillen zijn tussen Sunnycars, de concurrerende autoverhuurders en het ter plekke huren van een auto.

 

Sunny Cars ervaringen all inclusive formule

 

Wat zijn de nadelen van een auto huren bij Sunny Cars?

Zoals je kunt zien biedt een auto huren bij Sunny Cars een hoop voordelen. Zijn mijn Sunny Cars ervaringen dan enkel positief? Nee natuurlijk niet, als kritische reiziger heb ik ook zeker wat te melden over de nadelen van een auto huren bij Sunny Cars. Zo kun je bij Sunny Cars geen specifieke auto huren. Je kiest namelijk voor een bepaalde range van auto’s (bijvoorbeeld Economy, Intermediar of Luxury) en binnen die segmenten kun je uit een aantal type auto’s kiezen.

 

Wanneer je op de website van Sunny Cars gaat kijken zie je dan bijvoorbeeld een Renault Clio, Mercedes B of een BMW 7er staan. Je hebt echter niet de garantie dat je die auto ook daadwerkelijk krijgt. Er staat namelijk achter “of soortgelijk” wat inhoud dat het ook zo kan zijn dat je ter plekke een vergelijkbaar model krijgt. Over het algemeen is hier natuurlijk niks mis mee, aangezien je gewoon de kwaliteit krijgt waar je voor betaald hebt. Sterker nog, de meeste autoverhuurders werken op deze manier, maar voor de échte autoliefhebbers die graag een specifiek type auto willen testen kan het wel een nadeel zijn. Houd hier dus rekening mee.

 

Ervaringen Sunny Cars review

 

Ter plekke een auto huren of vooraf bij Sunny Cars?

De reden dat je bij Sunny Cars niet de garantie krijgt dat je een bepaald type auto krijgt is heel simpel. Ze werken namelijk samen met honderden autoverhuurders in tientallen landen. Sunny Cars is dus eigenlijk een tussenpartij die met lokale autoverhuurders werkt. Dit heeft voordelen en nadelen. Hoewel Sunny Cars goed screent met wie ze samenwerken, kan het zijn dat de kwaliteit van de verhuurders verschilt.

 

Mijn ervaringen met Sunny Cars zijn zeer goed maar in Costa Rica kwam ik erachter dat de reeds bestaande schade van onze huurauto niet goed genoteerd was door de lokale verhuurder (dit was achteraf geen probleem, maar toch een beetje slordig), terwijl dit bij de autoverhuurder in Lissabon juist met uiterst veel zorg en aandacht genoteerd én gefotografeerd werd.

 

Omdat je bij Sunny Cars all-inclusive een auto huurt hoef je je hier uiteraard geen zorgen over te maken, maar het is wel goed om te weten dat je ter plekke dus met een lokale autoverhuurder te maken krijgt. Uiteraard is dit vaak ook het geval indien je pas op je vakantiebestemming een auto willen huren. Maar let op! Naast dat dit vaak duurder is (lees: vooraf boeken is goedkoper), zijn zoals eerder genoemd de voorwaarden niet altijd gunstiger en moet je bij klachten of schade vaak in het Engels of in de lokale taal communiceren.

 

Sunny Cars heeft wel een Nederlandse 24/7 klantenservice, dus indien er problemen zijn kunnen zij je gewoon helpen. Dat is dus nog een groot voordeel, ten opzichte van het rechtstreeks huren bij een lokale autoverhuurder.

 

Autohuur Sunny Cars Betrouwbaar

 

Sunny Cars review: Welke landen bieden ze aan?

Via Sunny Cars kun je momenteel in meer dan 120 landen een auto huren. Dit kan doordat ze dus samenwerken met honderden autoverhuurders op locatie. Hieronder vind je een lijstje met de populairste landen.

 

 

Populaire autohuur landen binnen Europa:

 Auto huren Spanje
 Auto huren Portugal
 Auto huren Italië
 Auto huren Frankrijk
 Auto huren Engeland
 Auto huren Griekenland
 Auto huren Slovenië

 

Populaire autohuur landen buiten Europa:
 Auto huren Canada
 Auto huren Amerika
 Auto huren Curacao
 Auto huren Zuid-Afrika
 Auto huren Costa Rica

 

Tips auto huren Sunny Cars

 

 

Auto huren zonder creditcard Sunny Cars

Auto huren zonder creditcard

Er zijn een paar bestemmingen waarbij Sunny Cars de mogelijkheid biedt om een auto te huren zonder creditcard. Je moet dan wel minimaal 5 dagen voor vertrek een huuraanvang doen en in het boekingsproces voor de optie ‘Geen Waarborg‘ kiezen. Je kunt in dit geval uit een kleinere selectie auto’s kiezen. Na het plaatsen van een reservering ontvang je een registratieformulier. Deze moet je helemaal invullen en terugsturen. Alleen dan kan Sunny Cars de boeking zonder creditcard reserveren.

 

Momenteel kun je voor een aantal populaire zonbestemmingen een auto huren zonder creditcard; Spanje, Portugal, Griekenland en Curaçao. Het aanbod wordt steeds verder uitgebreid, dus indien je hier gebruik van wilt maken adviseer ik je dit zelf even te checken. Wanneer op de website van Sunny Cars zoekt naar een huurauto zul je de optie (indien mogelijk voor de door jou gekozen bestemming) vanzelf zien in de linkerzijde van het menu. Ik heb dit zelf al meerdere keren gedaan en mijn Sunny Cars ervaringen zijn ook op dit gebied goed.

 

Lees ook: Auto huren zonder creditcard? Zo regel je het!

 

 

Autohuur Sunny Cars: Waar moet je op letten?

Wil je een auto huren bij Sunny Cars? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten en die je moet checken voordat je een auto huurt en de weg op gaat. Sommige aandachtspunten gelden overigens ook voor andere autoverhuurders. Bekijk voor meer informatie, Sunny Cars ervaringen en extra tips ook onze uitgebreide checklist voor het huren van een auto.

 

Aandachtspunten voor het boeken van een huurauto
• Controleer of je wel een auto mag huren (controleer de leeftijdsgrens)
• Controleer of je voor de bestemming een internationaal rijbewijs nodig hebt
• Boek een huurauto vanuit Nederland om kosten te besparen
• Kies voor all-inclusive autohuur zodat je zonder extra verzekeringen de weg op kunt
• Verhoog indien nodig het limiet van je creditcard (of kies voor het waarborgservicepakket)
• Boek indien nodig een extra bestuurder bij (inclusief bij het tweede bestuurder pakket)

 

Welke type auto moet je kiezen?
• Kies het juiste type auto; ga bij moeilijke terreinen en gladde wegen voor een 4×4 auto
• Kies de juiste auto voor de omgeving; ga bij winters weer voor een wat zwaardere auto met winterbanden
• Ga in sommige gevallen voor een automaat; bij heuvelachtige en moeilijke terreinen aan te raden
• Vergeet de extra’s niet bij te boeken (zoals een navigatiesysteem of een kinderstoeltje)

 

Wat moet je ter plekke doen?
• Neem alle documenten van Sunny Cars geprint mee en laat deze zien aan de autoverhuurder
• Check of de gemaakte reservering klopt met het huurcontract en de auto
• Doorloop de bestaande autoschade met de verhuurder en maak eventueel foto’s als bewijsmateriaal
• Let op de tankregeling en breng de auto indien nodig met een volle tank terug

 

Sunny Cars kortingscode

 

Korting bij Sunny Cars en tips om geld te besparen

Wij Nederlanders houden van geld besparen en gelukkig kun je dat ook heel simpel doen als je een auto wilt huren. Regelmatig is er een Sunny Cars kortingscode te vinden waarmee je extra goedkoop een auto kunt huren. Ook hebben ze regelmatig een goede autohuur aanbieding voor een bepaalde periode en/of op een bepaalde bestemming. Mocht er een scherpe aanbieding zijn dan deel ik die hieronder.

 

 

 

Kortingscode Sunny Cars 2019

Ben je op zoek naar een kortingscode voor Sunny Cars? Het kan zijn dat Sunny Cars momenteel een scherpe autohuuraanbieding heeft. De verlaagde tarieven zie je dan meteen bij de huurauto’s staan. Let op: alle kortingen en acties lopen via Sunny Cars, het heeft dus geen zin om elders naar codes te zoeken.

 

Bekijk hier alle kortingsacties
 

 

Extra tips om geld te besparen met een huurauto

Veelal kun je bij het maken van een reservering er namelijk voor kiezen om je huurauto op te halen op het vliegveld. Heel erg fijn, maar vaak scheelt het ook nog geld. Wanneer je bijvoorbeeld naar IJsland reist (lees: een erg duur land) kunnen de kosten voor een transfer vanaf het vliegveld naar het centrum hoog uitvallen. In dat geval bespaar je dus geld als je gelijk vanaf het vliegveld met een huurauto verder reist.

 

➞ Lees ook: 12 écht nuttige tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

 

Een andere besparingstip: reken in uren. Een auto huur je vaak per 24 uur en niet per dag. Houdt hier bij het maken van je reisplanning rekening mee. Afhankelijk van de tijd waarop je de auto hebt opgehaald, kan het lonen de auto op de laatste dag iets eerder weer in te leveren. Andersom werkt dit natuurlijk. Indien je weet dat je de auto ‘s avonds terug gaat brengen, kun je hem beter ook ‘s avonds ophalen. Daarmee voorkom je dat je extra betaald voor nog eens 24 uur.

 

Sunny Cars actiecode auto huren

 

Conclusie van mijn Sunny Cars ervaringen

Met dit uitgebreide artikel wilde ik graag al mijn Sunny Cars ervaringen met je delen. Inmiddels heb ik al vaak een auto gehuurd bij deze verhuurder en tot op heden ben ik daar zeer tevreden over. De all-inclusive formule is de voornaamste reden dat ik kies voor Sunny Cars; omdat je daarmee alles afdekt en niet urenlang verschillende voorwaarden met elkaar hoeft te vergelijken. Je weet in dat geval dat alle schade wordt gedekt en dat je veilig de weg op kunt. Daarin is Sunny Cars écht uniek en hebben ze een streepje voor op de concurrentie.

 

Het nadeel van Sunny Cars vind ik dat ze geen garantie geven op het type auto. Je kunt wel een bepaald type auto kiezen, maar het kan altijd zijn dat je een vergelijkbaar model krijgt. Ik heb daar zelf nog geen problemen mee gehad, maar mocht je per se in een bepaald type auto willen rijden, dan kan dat een teleurstelling zijn. Sunny Cars werkt namelijk met lokale verhuurders samen en daarom kunnen ze die garantie niet geven. Voordeel is wel, dat Sunny Cars als tussenpartij alles voor je regelt en 24/7 voor je klaar staat met een Nederlandse klantenservice. Bij schade in het buitenland is dat wel zo fijn.

 

Een ander bijkomend voordeel is dat ze voor een aantal bestemmingen de mogelijkheid bieden om een auto te huren zonder creditcard. Mocht je om wat voor reden dan ook geen eigen creditcard hebben, dan is Sunny Cars vrijwel de enige op de markt bij wie dat kan. Nadeel is wel dat het vooralsnog maar voor een beperkt aantal landen kan. Hopelijk breiden ze dit dus snel uit.

 

Hopelijk heb je wat aan deze Sunny Cars review. Ik hoor graag wat jullie ervaringen met Sunny Cars zijn. Deel ze in de comments zodat andere autohuurders er ook iets aan hebben!

 

➞ Boek hier een huurauto bij Sunny Cars

 

 

2 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

2 Reacties
 • Marleen
  Beantwoorden

  Bedankt voor het advies. Wij hebben na aanleiding van jullie blog een auto gehuurd op Curacao en we zijn zeer tevreden over Sunny Cars. Alles verliep vlotjes en al het papierwerk lag netjes klaar bij aankomst. We zijn zelfs al aan het kijken voor een volgend reisje naar Sevilla. Dank hiervoor.

  13 juni 2019 at 09:48
 • Gerda
  Beantwoorden

  Huren al jaren een auto bij Sanny cars en je verhaal is heel herkenbaar. Voor ons niets dan positieve ervaringen met deze verhuurder.
  Gemakkelijk, goed en nooit “gedoe” gehad.

  16 juli 2019 at 16:52

Laat een reactie achter

Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop