Zoeken:

Telefoon gestolen op reis? Wat nu?!

Het is mijn grootste nachtmerrie. Mijn dierbare smartphone kwijtraken op reis. En helaas is deze nachtmerrie al een keer werkelijkheid geworden. Foto’s, filmpjes, aantekeningen en zelfs je e-tickets in een klap weg. Want wat als je dierbare smartphone nu ineens uit je tas gestolen wordt als je op reis bent? Er gaat van alles door je hoofd heen. Tel tot 10 en zorg dat je zo snel mogelijk een aantal maatregelen neemt om de schade te beperken.

 

Telefoon gestolen? Neem contact op met je provider!

Bel direct je provider, want misschien is je telefoon wel door een eerlijk persoon gevonden en heeft diegene jouw provider hierover geïnformeerd. Fingers crossed!

 

Blokkeer je telefoon

Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om je telefoon op afstand te blokkeren en hierdoor onbruikbaar te maken. Dit werkt vooral heel goed bij iPhones. Erg handig voor als je je telefoon kwijt bent! Voordat je hier gebruik van wil maken, dien je dit wel van tevoren te activeren op je telefoon. Stel dit dus direct in!

 

Je smartphone traceren

Tegenwoordig zijn de meeste telefoons traceerbaar. Dit dien je wel in te schakelen. Je kunt dan vanaf een computer zien waar je telefoon zich bevindt. Doe dit zo snel mogelijk, want de dieven hebben dit tegenwoordig ook door en kunnen het GPS-signaal van jouw smartphone uitzetten.

 

Wis je gegevens op afstand

Je telefoon bevat veel persoonlijke dingen als foto’s of gevoelige data en je wilt niet dat de dader daar bij kan en deze gegevens in kan zien. Wis daarom direct je gegevens al op afstand.

 

telefoon-gestolen-op-reis

 

Blokkeer je Simkaart

Je wilt niet dat een dief  op jouw kosten kan profiteren van jouw sim only abonnement. Blokkeer daarom zo snel mogelijk je simkaart via de klantenservice van je provider. Bij sommige providers als Simyo kun je dat ook zelf doen via een app. Je wilt natuurlijk snel weer mobiel bereikbaar zijn, dus vraag dan gelijk ook een vervangende simkaart aan of koop een tijdelijke simkaart in het buitenland.

 

Doe aangifte

Doe altijd aangifte als je telefoon gestolen wordt in het buitenland. Natuurlijk ga je goed verzekerd op reis, maar om schadevergoeding te krijgen heb je een proces-verbaal nodig. Daarnaast heeft de politie de mogelijkheid om er een sms-bom op los te laten en ervoor te zorgen dat de dief nauwelijks nog wat met je telefoon kan doen.

 

Foto!

Heb je een Android telefoon? Met de Android-app LockWatch wordt er automatisch een selfie gemaakt wanneer de toegangscode meerdere keren fout is ingetypt. De foto èn de GPS-locatie van de telefoon worden direct naar jou gemaild. Hiermee kun je dan gelijk naar de politie!

 

Verkeerde toegangscode

Met iPhones en Android-smartphones is het mogelijk om alle gegevens te laten wissen, zodra het maximale aantal foutief ingevoerde toegangscodes overschreden is. Vergeet echter zelf de code niet!

 

Maak ook regelmatig back-ups van al je gegevens! Als smartphone junkie doe ik dit geregeld. Hoe je dat doet? Lees meer op het blog van Simyo voor wat extra tips.

 

inhetvliegtuig

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop