Zoeken:

Tips om een luxe vakantie te financieren

De zomer komt er weer aan. De warme dagen waarin je lekker op het strand kunt liggen, cocktails kunt drinken en in een shirt met korte mouwen rond kunt lopen. Helaas zijn er in Nederland maar weinig dagen waarin het écht lekker warm is. Veel mensen willen hierom dan ook graag op vakantie naar een paradijselijk, tropisch oord. Met wuivende palmbomen en witte stranden. Vaak zijn dit soort vakanties vrij duur, zeker de luxe reizen waarbij je ook nog eens tal van activiteiten wilt ondernemen. Om nog maar te zwijgen over een exclusieve honeymoon. Hoe financier je zo’n luxe vakantie en hoe kun je ervoor zorgen dat je nog vaker op reis kunt?

 

Begin op tijd met sparen

Het vervelende aan clichés? Ze zijn vaak waar. Zo ook het geval met sparen. Wil je een dure reis maken, dan moet je hier vaak voor sparen. Weet je hoe veel jouw vakantie zal gaan kosten en is dit behoorlijk veel? Dan is het verstandig om het gehele jaar door geld te sparen voor jouw luxe droomvakantie.

 

Het makkelijkst is om een vast bedrag per maand apart te zetten voor je vakantie. Wanneer je bijvoorbeeld iedere maand 100 euro in je “vakantiepotje” gooit kun je aan het einde van het jaar toch 1200 euro bij je vakantiegeld optellen. Misschien niet genoeg voor die luxe vakantie die je op het oog hebt, maar er zijn meer manieren om het geld bij elkaar te krijgen.

 

Maar je kunt uiteraard ook geld besparen. Probeer de goedkoopste vliegtickets te vinden, houd aanbiedingen in de gaten en zoek uit of het goedkoper kan door met vroegboekkorting te boeken.

 

 

 

 

Genereer extra inkomsten

De meest logische manier om aan geld te komen? Werken. Als de mogelijkheid er is, kun je natuurlijk aan je werkgever vragen of je meer uren kunt gaan draaien. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kun je er altijd een baantje bij nemen als je daar de tijd voor hebt. Je zou ook op freelancebasis wat kunnen doen. Werk je bijvoorbeeld als tekstschrijven of fotograaf en wil je naast je vaste inkomen nog wat verdienen? Zet je dan als freelancer in. Let er wel op dat je over een tweede baantje vaak meer belasting betaalt. Reken dus goed uit hoeveel je ongeveer extra zult verdienen en kijk of dit interessant genoeg is.

 

Zet je spullen op Marktplaats

Iedereen heeft veel meer spullen dan nodig. Weet jij hoeveel jij eigenlijk niet meer gebruikt? Zonde als die (voor jou) oude tafel ergens weg staat te kwijnen of die set stoelen die erbij hoort. Een ander kan hier nieuw leven in blazen en de spullen weer tot hun recht laten komen. Door die spullen op Marktplaats te zetten kun je gemakkelijk een centje bijverdienen. En heb je merkproducten, dan ben je helemaal snel binnen. Bij The Next Closet kun je gemakkelijk en veilig oude designer items verkopen. Tijd om de kast eens op te ruimen!

 

 

 

 

Bespaar op je vaste lasten

Naast het verzamelen van spullen die je in huis hebt staan om deze vervolgens te verkopen, kun je in en met het huishouden nog meer ‘verdienen’. Namelijk door eens een paar uurtjes te gaan zitten om te controleren hoe hoog jouw vaste lasten zijn. Denk aan de verzekeringen, boodschappen en de energierekening. Want… ook al heb je genoeg geld, het is zonde om te veel te betalen.

 

Kijk eens op een energievergelijker om te zien of er een voordeliger contract voor je is, en controleer of de premie van de autoverzekering niet wat omlaag kan.Net als die van de zorgverzekering; hoeveel zorg heb je nodig en voor welke zorg betaal je? En hoe zit het met de inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering?

 

Dan zijn er nog de boodschappen. Hoe makkelijk ga jij voor A-merken voor de volle mep? Let op aanbiedingen of probeer eens goedkopere varianten. Kan zomaar zo zijn dat je deze nog lekkerder vindt ook. Bespaar je overal wat op, dan kan dat echt honderden euro’s op jaarbasis schelen. En daar kun je op vakantie toch best wat leuks voor doen. Wijze les: hoe goed je ook verdient, je kunt geld maar een keer uitgeven en besparen kan daarom zeker geen kwaad.

 

Geld lenen

Hoewel we het niet aanraden, is er natuurlijk ook altijd nog de mogelijkheid om een kleine lening af te sluiten. Mocht je dit doen, ga dan geld lenen vergelijken om zo de kosten zo laag mogelijk te houden.

 

0 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop