Zoeken:

Tips voor je mobiele telefoon in het buitenland

Heb jij je vakantie voor deze zomer al geboekt? Mooi vooruitzicht! Let tijdens je vakantie wel op je smartphonegebruik. In het buitenland zijn de tarieven door de extra kosten hoger dan in Nederland. Zelf ben ik ook al een aantal keer de mist ingegaan en een hoge telefoonrekening bij thuiskomst wil je natuurlijk vermijden. Hierbij een aantal tips van Simyo voor als je je smartphone meeneemt op vakantie.

 

Bellen op vakantie in het buitenland

Het tarief voor bellen en sms’en ligt in het  buitenland  hoger. Daarnaast is bellen of sms’en ook niet altijd nodig. Je kunt namelijk met een goede wifi-verbinding gratis bellen via WhatsApp, FaceTime of Skype. Wacht dus even met bellen totdat je verbinding hebt met een goed WiFi netwerk. Zo kun je flink wat kosten besparen en ongestoord lekker lang bellen in het buitenland.

 

bellen-reis

 

Schakel je mobiele internet uit

Zet je mobiele internet uit. Dan kun je alleen nog internetten via WiFi. Dit kost je geen extra MB’s. De gratis wifi-netwerken bevinden zich meestal in de stad. Bijvoorbeeld in je hotel, bij Starbucks of McDonalds. Sommige grote steden bieden zelfs een publiekelijk WiFi netwerk aan. Ook in restaurants kun je meestal gewoon om het wachtwoord vragen als ze een beveiligde verbinding hebben. Echter zijn er wel risico’s gebonden aan internetten via een openbaar wifi-netwerk. Houd hier dus rekening mee.

 

Benut een langzame wifi-verbinding effectief

Het internet via een openbare wifi-netwerk is niet altijd snel. Door een aantal instellingen van je smartphone aan te passen, laadt je alleen de data die je écht nodig hebt. Zet dataroaming in het buitenland ook altijd uit als je gebruik maakt van mobiel internet. Anders blijft je smartphone continu nieuwe e-mails en berichten downloaden. Pas op met push berichten en automatische updates. Lees  hier  hoe je met een paar apps data bespaart. Zo gebruik je de smartphone effectief met een openbaar wifi-netwerk of met je eigen data bundel. Oók als de internetsnelheid niet zo hoog ligt.

 

bellen-buitenland

 

Pas je bundels aan

Ga je op vakantie? Pas dan het formaat van je bel- en internetbundels aan voor die periode. Je verbruikt in het buitenland geen MB’s van je internetbundel of minuten van je belbundel. Om kosten te besparen, kun je als Simyo klant via  Mijn Simyo  of de  Mijn Simyo app kleinere bundels nemen. Zo bespaar je al snel geld. Ben je weer terug? Pas dan je bundel weer aan.

 

inhetvliegtuig

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop