Zoeken:

Wishlist! Een unieke treinreis door Sri Lanka

We hebben allemaal dingen op onze wishlist staan. Zwemmen met walvishaaien, een gorilla trekking in Afrika, Machu Picchu in Peru bezoeken of misschien wel met een luchtballon over de tempels van Bagan in Myanmar vliegen. Wat je dromen ook zijn, er is altijd ruimte voor meer reisinspiratie. En vandaag delen we weer zo’n droomreis. Want heb je weleens gedacht aan een treinreis door Sri Lanka?

 

 

 

 

Met de trein van Kandy naar Ella

Sri Lanka wordt ieder jaar populairder. Sinds de opnamens van ‘Wie is de Mol’ in 2015, besluiten steeds meer reizigers die kant op te trekken. En er is één activiteit die bij bijna iedereen op het ‘must-do’ lijstje staat: de unieke treinsreis van Kandy naar Ella. Volgens Lonely Planet één van de mooiste treinritten ter wereld. Je reist door de bergen langs groene theeplantages en uitgestrekte heuvels. Langs kleine dorpjes, imposante watervallen en eindeloze rijstvelden. De trein vervoert je namelijk door de groene binnenlanden van Sri Lanka, de Hill Country.

 

Hoewel de plaatsnamen je misschien niet zoveel zullen zeggen, heb je vast en zeker weleens een foto op instagram voorbij zien komen van iemand die uit deze trein hangt. Iemand die quasi nonchalant, met de wind in zijn haren, uit deze gammele trein bungelt. Het ziet er levensgevaarlijk uit maar omdat de treinen in Sri Lanka erg rustig rijden, is het er de normaalste zaak van de wereld. En het uitzicht is natuurlijk ook priceless.

 

 

 

 

Waar moet je rekening mee houden?

De complete treinrit van Ella naar Kandy duurt ongeveer 7 uur. Je kunt de reis natuurlijk ook opbreken en verdelen over twee dagen. De treinkaartjes zijn spotgoedkoop en de locals maken vooral gebruik van de derde klasse. Deze zit dan ook vaak vol. De tweede klasse is daarom wat rustiger en als je echt wat luxer wilt reizen, kun je het beste kiezen voor de Observation Class. Dit is de achterste wagon van de trein en deze bestaat voor een groot deel uit glas. Hierdoor kun je nog beter genieten van het uitzicht. Een kaartje voor deze coupé kost ongeveer 7 euro en omdat niet zoveel locals hier gebruik van maken, heb je ook nog genoeg ruimte om in de deuropening te staan.

 

Wil je zelf ook deze onvergetelijke treinreis door Sri Lanka maken? Houd er dan rekening mee dat de treinen niet altijd op tijd rijden en vaak vertraging hebben. Neem ook voldoende eten en drinken mee. Aan boord kun je vaak van alles bij lokale verkopers kopen maar het is fijn als je voor de lange treinreis een voorraadje hebt en over voldoende water beschikt.

 

Vergeet ook vooral niet op tijd al het papierwerk in orde te maken. Zorg dat je paspoort nog 6 maanden geldig is en vraag op tijd een visum aan. Online kun je gemakkelijk op de website van e-visums een visum Sri Lanka aanvragen. Dit kost € 49,95 en je ontvangt het visum binnen een paar uur per e-mail.

 

 

inhetvliegtuig

0 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop