Zoeken:

Vliegen met China Airlines: Mijn ervaringen en tips!

Een paar weken geleden vloog ik met China Airlines naar Thailand. Meestal vlieg ik met Emirates naar Azië, waarbij ik vrijwel altijd een overstap maak in Dubai. Dit keer vloog ik dus voor de allereerste keer met China Airlines. Lees vooral even verder als je benieuwd bent naar mijn ervaring!

 

China Airlines: De grootste vliegtuigmaatschappij van Taiwan

Anders dan de naam doet vermoeden, komt China Airlines van origine niet uit China maar uit Taiwan. Het bedrijf is opgericht in 1959 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste vliegtuigmaatschappij van Taiwan. Ze beschikken over een vloot met moderne toestellen en vliegen naar meer dan 100 bestemmingen wereldwijd.

 

China Airlines vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok en vaak hebben ze hele scherpe aanbiedingen. Voor een paar honderd euro vlieg je er vaak al naar toe.

 

Omdat ik rechtstreeks vloog had ik dit keer gelukkig geen last van lange stopovers. Binnen 12 uur stond ik aan de andere kant van de wereld, in het tropische Thailand.

 

Vliegen met China Airlines

Comfortabel vliegen met China Airlines

Tijdens lange vluchten is het belangrijk dat je comfortabel kan zitten. Vaak is de beenruimte aan boord beperkt en daardoor kun je behoorlijk vermoeid aankomen op je bestemming. Dit keer had ik het geluk dat ik zowel op de heen- als terugreis, twee stoelen tot mijn beschikking had. Slapen was dus geen enkel probleem! Al moet ik zeggen dat de beenruimte me sowieso niet tegenviel. De stoelen in Economy Class waren zeer comfortabel en ruim.

 

Entertainment aan boord van China Airlines

Iedere zitplaats is uitgerust met een eigen LCD-scherm. China Airlines biedt een groot assortiment aan nieuwe films, series en cd’s aan. Daarnaast kun je up-to-date informatie inwinnen over de vlucht. Zo kun je live zien waar het vliegtuig zich bevind, hoe lang de vlucht nog duurt en wat de tijd is op de plek van bestemming. Daarnaast zijn de vliegtuigen ook uitgerust met camera’s op het vliegtuig, zodat je tijdens het opstijgen en dalen mee kan kijken met de piloot.

 

Vliegen met China Airlines

Eten aan boord van China Airlines

Het eten aan boord van een vliegtuig kun je niet altijd een culinair hoogstandje noemen. Meestal zijn het smaakloze gerechten uit de magnetron. Tijdens mijn vlucht met China Airlines was ik echter aangenaam verrast door de gerechten die ik voorgeschoteld kreeg. Een lekkere gekruide bami met kip, gestoofde vis met aardappels en groente, salade, vers fruit met yoghurt én een heerlijke chocoladetaartje. Helemaal niet verkeerd dus! Daarnaast zorgt het vriendelijke personeel ervoor dat het je tijdens de vlucht aan niets ontbreekt. Tijdens deze persreis kregen we zelfs de VIP-treatment en werden we verrast met champagne aan boord!

 

Vliegen met China Airlines

Vliegen met China Airlines

China Airlines Business Class lounge in Bangkok

Op de terugweg van Bangkok naar Amsterdam maakte we gebruik van de China Airlines Business Class lounge. Heerlijk om nog even in alle rust te kunnen werken, te ontspannen en te genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Je vind hier naast comfortabele werkplekken ook een compleet warm- en koud buffet. Sandwiches, dim sum, alcoholische dranken en verse kokosnoten stonden tot onze beschikking. Niet verkeerd, als je een vlucht van ruim 11 uur voor de boeg hebt! Daarnaast heb ik ook uitgebreid gebruik gemaakt van de heerlijke massagestoel die er stond. Helemaal opgeladen stapte ik vervolgens weer aan boord van het vliegtuig.

 

First Class en Business Class passagiers kunnen gebruik maken van de Business Lounges van China Airlines. Daarnaast zijn de lounges beschikbaar voor Paragon, Emerald en Gold leden. China Airlines verwelkomt ook SkyTeam Elite Plus leden in hun Business Lounges.

 

Vliegen met China Airlines

Vliegen met China Airlines

Vliegen met China Airlines

Sparen voor Miles met het Dynasty Frequent Flyer programma

China Airlines heeft haar eigen Dynasty Frequent Flyer programma. Daarnaast behoort China Airlines ook tot het SkyTeam. Als SkyTeam member kun je dus ook sparen voor miles en profiteren van alle voordelen. Vlieg je dus regelmatig met bijvoorbeeld China Airlines, KLM, Delta, AirFrance of met één van de 20 andere aangesloten arilines? Maak dan zeker gebruik van je SkyTeam membership!

13 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

13 Reacties
  • Ik ben een paar jaar geleden ook met China Airlines naar Thailand gevlogen. Prima service aan boord, maar helaas geen entertainmentsysteem :(. Dan is zo’n vlucht erg lang helaas.

    10 november 2014 at 11:30
  • Mijn allereerste keer buiten Europa in 2008 was naar Thailand met China Airlines. Beviel erg goed, prima service en was heel relaxt. Wij hadden een flink groot scherm met Chinese ondertiteling en omdat we ver weg zaten kreeg ik weinig mee van de films. Jammer. De ochtendgymnastiek daarentegen was best tof! 🙂

    13 november 2014 at 19:19
  • Ik vloog een aantal weken geleden van Japan naar Shanghai met China Airways en was er niet echt over te spreken. De beenruimte viel heel er tegen en het personeel was behoorlijk onbeschoft. Gelukkig was de vlucht behoorlijk goedkoop en daar ging het me om 🙂

    9 december 2014 at 13:10
  • JBoone
    Beantwoorden

    Hoi Denise,

    Leuk verslag! Vloog je met de Airbus 340-400 of de Boeiing 747?

    21 januari 2015 at 16:02
  • Christiaan
    Beantwoorden

    Na 12.5 jaar niet meer naar Thailand geweest te zijn, afgelopen oktober er weer geweest.
    China is nog steeds een goede en betrouwbare luchtvaartmaatschappij met de beste vliegtijden zowel heen als terug! In 2002 vloog ik nog op het oude Don Muang Airport met een B747 die iets meer beenruimte had dan de Airbus waarmee zij nu vliegen. Daarom 8 weken van tevoren mijn stoel al gereserveerd die ik op heen en terugreis ook gekregen heb.

    Het eten aan boord was als vanouds goed. De service top en s’nachts kon je een blikje drinken pakken en een snack bij de bar. Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam, en aangezien dit een rechtstreekse vlucht naar Thailand was werden er ook Thaise stewardessen op de vlucht ingezet. En van de Thai kan en mag je altijd veel service verwachten.

    De vliegtijden, beter kan je ze niet hebben. Je vliegt non-stop naar Bangkok in een modern vliegtuig en land om kwart over 7 lokale tijd in Bangkok. En terug in Amsterdam om kwart over negen (uit mijn hoofd).
    Aangezien ik in laagseizoen ben gegaan en luchtvochtigheidsgraad hoog is in Azie, had ik veel turbulentie verwacht maar onderweg heen en terug helemaal geen last van gehad.

    Toch zijn er wat kleine minpuntjes in vergelijking met andere airlines die non-stop vliegen.
    De China Airline vluchten kent geen tussenklasse zoals Eva Airways die wel kent. Het is dus, of economy class (wat ik vlieg) of business class.
    Ook kan je 23kg ruimbagage meenemen, iets wat bij de KLM 30kg is denk ik.
    Ook dat is geen probleem want als vakantieganger naar een tropisch land neem je geen winterjassen en truien mee. Dus aan die 23kg kom ik bij lange na niet.
    De schermpjes waren aan vervanging toe of moesten eens goed schoongemaakt worden.

    Maar in vergelijking met de prijs die je bij China betaald (ik betaalde 575 euro) wat bij de KLM minimaal 125 euro meer kost, vind ik het de prijs wel waard om met China Airlines te vliegen. Zeker als je langer bent dan 1.90m zoals ik.

    Zijn er ook goedkopere alternatieven? Ja.
    Maar die zijn met een tussenstop, daar heb ik geen ervaringen mee want ik vloog altijd non-stop.
    Emirates wilt soms een of twee tientjes goedkoper zijn. Maar ik betaal liever 2 tientjes meer.
    Royal Jordanian Airlines wilt soms wel eens goedkoper zijn. Maar financieel is Qatar Airlines het goedkoopste. Dan wordt interessant als je weinig te besteden hebt. Vandaag gekeken voor een vlucht in oktober en de retourvlucht boden zij aan voor 434 (ja, je leest het goed!) euro aangeboden. Ook hier heb ik geen ervaringen mee en weet ook niet hoe de luchthaven daar is. Maar scheelt je wel 141 euro tegenover China Airlines, per persoon! Aangezien de oorlogen in die regio’s vlieg ik liever non-stop. en met vliegen onder de 600 euro non-stop ben ik zeer content, zeker gezien wat voor fijne service je er voor terug krijgt. Perfect is het nergens, dus dan maar voor een betrouwbare en goede die ook betaalbaar is. Flying Blue bij China Airlines.

    28 maart 2015 at 12:42
  • Sylvia
    Beantwoorden

    Hoi, ik wil graag al stoelen reserveren. Wij vliegen over 1,5 week. Ik kan op de site niet vinden hoe ik mijn stoel kan reserveren.. Iemand tips?

    16 augustus 2015 at 21:59
  • Giovanni Molino
    Beantwoorden

    CHINA AIRLINES: het is over… met China Airlines, Amsterdam – Bangkok vv. Per 2 december 2016 zet China Airlines nieuwe vliegtuigen in (A350) die rechtstreeks van Amsterdam naar Taipei vliegen en Bangkok niet meer aan doen. In Zuidoost-Azië valt kennelijk meer geld te verdienen; AMS-BKK levert kennelijk te weinig €€€ op? Reizen er zoveel zakenlui en toeristen naar Taiwan vanuit Nederland? Poeh, CA: nogal een gok en stank voor dank m.b.t. alle passagiers die jullie meer dan 30 jaar (met veel bombarie herdacht) vervoerden van Nederland naar Thailand.
    Een keuzemogelijkheid minder dus voor hen die graag rechtstreeks van Nederland naar Thailand vliegen vanaf Schiphol. Je kunt ook nog rechtstreeks vanaf Düsseldorf (Air Berlin) en Brussel (Thai) als die luchthavens gunstig voor jou bereikbaar zijn.
    Jammer? Wij hebben een aantal malen met CA gevlogen, met wisselende maar overall zeker geen superervaringen: de stoelen in Economy zitten maar zo-zo, Bunsiness Class in A340 is hopeloos verouderd, cabin crew vaak erg kortaf en service vaak niet frequent genoeg, geen humor en weinig kordaat met ingrijpen bij onfatsoenlijke reizigers. Vliegen vanaf BKK om even na 02.00 ook niet voor iedereen een pretje. Blijven dus over voor rechtstreeks vliegen vanaf Schiphol: EVA: lang geleden een niet bijzonder goede ervaring; vliegtuiginterieur rammelde vreselijk, airco op standje ijsbeer en het slechtste voedsel ooit uitgeserveerd in Economy. En KLM: een aantal malen mee gevlogen en dat viel reuze mee -gezien vele negatieve ervaringen-: cabin crew vriendelijk, met humor, flexibel en kordaat, krantje, voedsel en service goed, goede vliegtuigen (alleen B777-300 gevlogen). Ook nog sneller aankomen in BKK en AMS. Bij KLM ook anno 2016: prijzen vergelijkbaar met CA en EVA: goed zoeken en flexibel zijn! Thuis online inchecken en je ruimbagage bij Schiphol vertrek 2 in de koffermachine: wat een gemak. Maar hopen nu dat KLM en EVA de prijzen niet verhogen nu CA er uit gaat… Zomer 2016 eerste keer AMS-BKK met Emirates via Dubai, Economy: we zijn benieuwd!

    3 mei 2016 at 13:00
    • Chris
      Beantwoorden

      Via Brussel heeft mijn voorkeur, zeker na de zomer hier in Nederland, want dan heeft Thai Airways ook goede concurrende prijzen, en zeker nu CAL niet meer rechstreeks de AMS-BKK route vliegt. China was op de beenruimte na altijd goed voor mij. Vriendelijk personeel, goed eten en altijd stipt op tijd.

      Eva Air 1x mee gevlogen, dit nooit meer. onbeschoft personeel en een stoel waarvan de zitting scheef zat in een volle vlucht.
      Ook de vluchttijden waren niet ideaal.

      Over de vlucht met KLM kan ik niet oordelen aangezien ik die niet gemaakt heb. Ik verkies een TG toch boven de KLM vanwege de prijs en vluchttijden en ook vanwege mijn goede ervaring met Thai.

      Om half6 aankomen in Bangkok, voordat de grote landingsdrukte begint.

      8 oktober 2017 at 17:21
  • Kevin Joey Mandos
    Beantwoorden

    Hallo Giovanni,

    Ben je al met Emirates gevolgen naar Bangkok (via Dubai) en zo ja, is deze vlucht bevallen en hoe lang heb je er over gedaan?
    Ik zie je reactie graag tegemoet.

    Groet,
    Joey Kevin

    27 juni 2016 at 11:14
  • RADJIN
    Beantwoorden

    Wij gaan 26 september naar Thailand met China Airlines,maar kunnen onze stoelen niet reserveren, volgens reisorganisatie kan dit pas bij online inchecken, dus 25 september, vind het vreemd want bij KLM naar Suriname kan ik gelijk bij boeken mijn stoelen reserveren,ook naar andere landen met andere maatschappijen kan dit. wie heeft hier ervaring mee. R.Ramdihal

    5 september 2016 at 10:17

Laat een reactie achter

Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop