Zoeken:

Vliegen met Emirates: Ervaringen en tips!

Emirates vliegt momenteel naar meer dan 150 bestemmingen wereldwijd. Het is dé nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, met als thuisbasis Dubai. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaringen met Emirates? Lees dan vooral even verder…

 

Ik vlieg graag met Emirates omdat de vliegtuigen goed onderhouden worden, de stoelen comfortabel zijn en het personeel altijd vriendelijk is. Daarnaast verzorgen ze prima maaltijden aan boord en heeft iedere vliegtuigstoel een eigen entertainmentsysteem. Perfecte keuze dus als je een beetje luxe en comfort belangrijk vindt tijdens een lange vlucht.

 

 

Vliegen met Emirates - Het Emirates ECI Entertainment systeem

 

 

Voordelen van het vliegen met Emirates

Emirates heeft de afgelopen 28 jaar al meer dan vierhonderd awards gewonnen, waaronder die van beste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Niet voor niks ben ik dus zo tevreden over de vloot van Emirates!

 

Aan boord serveren ze (naar vliegtuig maatstaven) heerlijke gevarieerde maaltijden, bereid met verse ingrediënten. Je kunt kiezen uit meerdere gerechten (ook vegetarisch) en je wordt aan boord continu voorzien van warme en koude dranken. De maaltijden bestaan vaak uit een voorgerecht, een verse salade, brood, een hoofdgerecht en een nagerecht. Je kunt meestal kiezen uit twee hoofdgerechten. Ze serveren daarnaast verschillende soorten frisdranken, bier en wijn. Veelal kun je tegen betaling ook champagne aan boord bestellen.

 

Daarnaast zit er in iedere stoel ook een geweldig entertainmentsysteem. Daarop kun je met een hoofdtelefoon naar héél veel films en series kijken, games spelen, een selectie van internationale cd´s beluisteren of simpelweg luisteren naar de radio. Op het beeldscherm kun je ook alle vluchtinformatie bekijken (aankomsttijd, positie, hoogte etc.) en kun je zelfs meekijken met de piloot door middel van webcams die onder en voorop het vliegtuig geplaatst zijn. Vanwege het complete aanbod en het handige besturingssysteem, heeft Emirates een van de beste entertainmentsystemen.

 

 

Vliegen met Emirates - Eten aan boord

 

Emirates Business Class en First Class vliegen

De stoelen in Economy Class zijn comfortabel, maar uiteraard niet zo comfortabel als de zeer riante ligstoelen in Business Class. In elke stoel zit een heerlijke massagefunctie ingebouwd en je vliegtuigstoel kun je gemakkelijk transformeren naar een bed van maar liefst 1.98 meter!

 

Vooral voor zakelijke reizigers is vliegen met Emirates uiterst comfortabel. Je zitplaats tover je namelijk gemakkelijk om tot een fijne werkplek. Gedurende de vlucht kun je met je laptop gewoon rustig doorwerken. Op je eigen televisiescherm kun je ook e-mails ontvangen en met de satelliettelefoon kun je op grote hoogte gewoon zakelijke telefoontjes plegen!

 

Als je echt in stijl wilt reizen kun je ook een peperdure privé-suite met een eigen minibar boeken. Je kunt dan tevens gebruik maken van een luxe douche aan boord. Deze suites vind je in de Airbus A380, A340-500 en de meeste Boeings 777 van Emirates. Je wordt dan ook door een privé-chauffeur van en naar de luchthaven gebracht en geniet van de lekkerste maaltijden aan boord.

 

 

De First Class Suite in de nieuwe 777

 

Vliegen met de Airbus A380 van Emirates

In 2012 vloog ik als een van de eerste van Dubai naar Kuala Lumpur met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld: de Airbus A380. Het was een hele belevenis om met zo´n groot en nieuw vliegtuig te reizen. Een zeer comfortabele vlucht die de ruim zes uur durende reis net wat plezieriger maakte.

 

De Airbus A380 van Emirates, beschikt van binnen over twee verdiepingen en biedt plaats aan 517 passagiers. Het vliegtuig heeft een hoogte van 24,1 meter en is maar liefst 72,7 meter lang. Een vliegtuig van groot formaat dus!

 

Passagiers die Business Class en First Class vliegen met de Emirates Airbus A380, kunnen terecht in de First Class Lounge aan de voorzijde van het bovendek. In deze sfeervolle ruimte kun je netwerken met je medepassagiers en genieten van een hapje of een drankje. Allemaal vers bereid door een internationale chef-kok!

 

 

Vliegen met Emirates - De Airbus A380

Trap naar de tweede verdieping in de Airbus A380

 

Mijn positieve én negatieve vliegervaringen met Emirates

De afgelopen jaren heb ik tijdens mijn reizen naar Azië vrijwel altijd met Emirates gevlogen. Ik vlieg meestal vanaf Düsseldorf en maak dan een stopover in Dubai.

 

Naast heel veel fijne vluchten met Emirates heb ik ook een aantal reizen gehad die wat minder vlekkeloos verliepen. Zo kregen we tijdens een vlucht naar Bangkok last van noodweer, waardoor we moesten landen tijdens een tropische storm. Alle vluchten op de grond waren op dat moment al geannuleerd en alleen ons vliegtuig moest nog veilig de grond zien te bereiken. Een vlucht met extreem veel turbulentie waarbij de bliksem ook nog eens insloeg op de vleugels van het vliegtuig. Een niet zo prettige vlucht dus, die me ook nog lang zal bij blijven. Ik ontdekte tijdens deze vlucht ook voor het eerst wat vliegangst is en zit sindsdien niet meer zo ontspannen in een vliegtuig als voorheen. Iets waar Emirates natuurlijk helemaal niks aan kon doen en waarbij ik zelfs blij was dat ik niet in een of ander klein onbekend vliegtuigje zat.

 

 

 

Emirates vlucht geannuleerd of vertraagd?

Tijdens een andere reis van Kuala Lumpur naar Dubai, kreeg ik te maken met een geannuleerde vlucht. Ik was die dag al vroeg uit de veren en vloog voor het eerst met Air Asia van Langkawi naar Kuala Lumpur. Ik had die dag een lange overstaptijd en had als eerste ingecheckt voor de vlucht met Emirates. Het hele boardingsproces voorliep voorspoedig, totdat ik daadwerkelijk moest instappen. De vlucht bleek vertraagd te zijn en pas na drie uur wachten bij de gate, kreeg ik te horen dat het vliegtuig wegens een technisch mankement die nacht zelfs niet meer zou vertrekken. Een niet zo vrolijke mededeling, zeker omdat ik na een hele dag wachten inmiddels behoorlijk vermoeid was.

 

Niet alleen kon ik pas 24 uur later met een volgende vlucht mee, ik mistte daardoor ook mijn overstap van Dubai naar Nederland. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren en gelukkig had ik destijds beide vluchten bij Emirates geboekt. Want ondanks de chaos en paniek die daarna uitbrak, heeft Emirates alles keurig voor iedereen opgelost. Ik kreeg vouchers voor een hotelovernachting in Kuala Lumpur, werd met een busje naar een zeer luxe 5* hotel gebracht, kreeg de volgende ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet én lunch aangeboden en vloog 24 uur later door naar Dubai. Omdat ik mijn connecting flight gemist had, werd ik ook in Dubai één nacht ondergebracht in een mooi hotel inclusief ontbijt. Alles was tot in de puntjes verzorgd en daardoor kon ik totaal onverwachts nog genieten van een extra bezoekje aan Dubai.

 

 

Vliegen met Emirates - Vluchtschema Emirates op Dubai Airport

 

Het Emirates Skywards Frequent Flyer programma

In het geval van een vertraagde of geannuleerde vlucht, kan het in je voordeel werken als je lid bent van een Frequent Flyer programma. Omdat ik al vaker gevlogen had met Emirates was ik in het bezit van een Skywards Blue lidmaatschap en dit had ik vooraf ook aangegeven bij het boeken van mijn vlucht.

 

Hoe oneerlijk het op zo´n moment ook is voor alle niet-leden, tijdens dit soort gebeurtenissen profiteer je als lid ook nog van wat extra voordelen. Zo hoefde ik bij de drukke incheckbalie´s niet achter aan te sluiten in de lange rijen (voor Skywards-leden is er een aparte incheckbalie) en kreeg ik zelfs voorrang bij de drukke douane in Dubai. Daarnaast mocht ik in verband met de geannuleerde vlucht ook gebruik maken van de Emirates Business Lounges op het vliegveld. Deze zijn normaal gesproken alleen voor Skywards Silver- en Gold-leden toegankelijk.

 

Bij thuiskomst ontving ik zelfs een brief met excuses en Emirates compenseerde mij ook nog eens door 25.000 extra miles op mijn Skywards- kaart bij te schrijven. Met deze punten heb ik op een later moment weer een gratis retourtje naar Londen geboekt. Emirates is namelijk partner van Easyjet en je punten kun je ook bij hun inzetten. Prima service dus!

 

 

Vliegen met Emirates - Personeel van Emirates op de luchthaven van Dubai

 

Tips voor vliegen met EmiratesEmirates Skyward Frequent Flyer programma

Reis je binnenkort zelf met Emirates? Vraag dan zeker een gratis Skywards Blue lidmaatschap aan. Vergeet dit ook vooral niet aan te geven bij het boeken van je tickets anders heb je er alsnog niks aan. Je kunt dit achteraf namelijk niet meer wijzigen.

 

Vlieg je met Emirates naar Azië en maak je een stopover in Dubai of Abu Dhabi? Overweeg dan eens om deze stopover te verlengen met een aantal dagen. Je kunt dan mooi een extra bestemming aan je reis toevoegen, zonder dat je hiervoor een extra ticket hoeft te boeken!

 

Goedkope Emirates vliegtickets boeken

Je vliegt met Emirates vanaf Amsterdam Schiphol naar een hoop mooie bestemmingen. Toch is het soms voordeliger om vanaf Düsseldorf Airport te vliegen. Woon je dichtbij de grens? Vergelijk dan even wat voor jou het voordeligst is.

 

 

 

Goedkope vliegtickets vinden

Ben je nog op zoek naar een goedkope Emirates vlucht? Op Skyscanner en Kiwi kun je gemakkelijk de prijzen van vliegtickets vergelijken. Benieuwd naar het geheim van goedkope vliegtickets scoren? Bekijk dan onze 10 tips voor het boeken van vliegtickets.

 

105 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

105 Reacties
  • Heel leuknuttige tips.

    26 juli 2015 at 14:08
      • Miranda
        Beantwoorden

        Wie heeft er ernstige vertraging van emirates ervaren in augustus 2016? Wij kwamen 4 dagen later op onze bestemming. Koffers een week zoek geweest . Emirates keert niets uit wegens regelgeving EC 261. De reisorganisatie kan niks doen wegens deze regelgeving en zijn onze vakantiedagen en de onkosten kwijt. Wij gaan nooit meer met Emirates vliegen!! Ondanks de vluchten zeer goed verzorgd zijn!

        16 februari 2017 at 08:37
        • André
          Beantwoorden

          Wij hebben hetzelfde meegemaakt. Vlucht EK 150 op 3 augustus 2016 naar Indonesië. Vanuit Nederland hadden we al een vertraging van 12 uur om vervolgens in Dubai een week vast te zitten zonder baggage. Het afschuiven hebben ze daar tot een kunst verheven. Hele vakantie om moeten gooien waaronder bezoek aan familieleden in die week af moeten zeggen. Tot vandaag nog geen enkele vergoeding gezien! Lijkt me duidelijk dat wij NOOIT meer met Emirates gaan vliegen.

          22 februari 2017 at 12:13
          • Adri

            Ook wij hebben dit meegemaakt in maart 2017.
            Zonder enig bericht vooraf vliegen we spontaan in de avond van Jakarta naar huis in plaats van in de ochtend.
            Op Dubai ook een wachttijd van 8 uur in plaats van ongeveer 2 uur.
            3 keer doorverwezen naar een andere balie om een hotelvoucher te krijgen. Bij de derde balie was de reactie “u heeft er mee ingestemd, dus u dient het hotel zelf te bekostigen.
            Enige kostenvergoeding conform de EU regels geld kennelijk niet voor niet-Europese maatschappijen.
            Gate1 verwijst naar Emirates en Emirates verwijst naar Gate1. En zo kun je blijven communiceren zonder dat er ook maar enige tegemoetkoming wordt gedaan.
            Conform EU regels recht op 3 maal 600 euro. Al hadden ze maar een tegoed op een volgende vlucht gegeven, maar iedere vorm van tegemoetkoming is uitgebleven.

            19 juni 2017 at 18:27
      • Hallo, wij reizen 28 maart metvdrie personen naar Bangkok, zijn er op het vliegveld in Dubai ook invalide toiletten met douche? Een van ons is ernstig gehandicapt en zit in een rolstoel en moet tijdens onze stop verschoond worden.

        13 maart 2018 at 12:41
  • Marscha
    Beantwoorden

    In december vliegen we met onze kinderen met Emirates naar Bangkok. Misschien een rare vraag, maar weet iemand of er Nederlandse ondertiteling is bij de filmpjes? De jongste kan dit nog niet lezen, dus voor haar downloaden we enkele filmpjes op de IPad, maar de oudste zou het wel kunnen en dat scheelt weer downloaden 🙂

    22 oktober 2015 at 11:08
    • Eric haarman
      Beantwoorden

      @Marscha: Als u vliegt met de Airbus 380. Heeft u zelfs Nederlands gesproken kinder films van Disney. Met de eigen ervaring komt het met de kids aan board bij Emirates meer dan goed. Tip neem stroopwafels voor de crew mee. Vinden ze geweldig.

      24 januari 2016 at 07:04
      • Tessa Jamlean
        Beantwoorden

        Bedankt Eric
        Ik ga zeker stroopwafels halen. Ik vlieg over 14 dagen met hun mee naar indonesie

        21 mei 2017 at 18:03
      • bezint eer je begint.
        Dit is een niet-Europese maatschappij en je kunt nergens enig verhaal halen wanneer het onverhoopt fout gaat.

        19 juni 2017 at 18:29
  • Er is geen Nederlandse ondertiteling maar je kunt je eigen i pad er op aansluiten.
    Een fantastische ervaring ,super vlucht gehad uitstekende bediening en personeel en veel beenruimte.Ik ben zelf 1.92 maar geen klagen ik geef een 10 als cijfer.

    25 oktober 2015 at 14:00
      • @Denise van Rijswijk: dus voor mij is het dus ook goed vliegen met hun als ik het goed begrijp. Ben zelf 201m en heb echt een probleem zo gauw mensen stoelen na achteren gooien.

        4 februari 2017 at 17:02
  • Elise
    Beantwoorden

    Hoi, binnen een paar dagen vlieg ik terug huiswaarts met Emirates maar zit met een tussenlanding in Dubai van zo’n 7 u….en dit snachts En ik ben ondertussen zo’n 6 maanden zwanger… Is er een plaats waar ik kan rusten??

    11 januari 2016 at 21:29
  • petra
    Beantwoorden

    Hallo ik heb een vraag kab je ook tax free kopen tijdens de vlucht. Wij vliegen van amsterdam naar dubai e dan foor naar mairutius. Ik hoor het graag

    Gr Petrs

    25 januari 2016 at 13:44
    • @petra:

      Hoi Petra…wij gaan hetzelfde als jij doen maar mag ik vragen hoelang jouw vluchten waren? Ik lees zulke uiteenlopende tijden (heen 17 uur en terug 23 uur)…17 uur met tussenstop Dubai vind ik nog te behapstukken maar 23 uur terug word ik niet blij van.

      m.vr.gr.

      26 februari 2016 at 12:09
      • petra
        Beantwoorden

        @Maya:
        Hoi hoi amstrdam dubai 7uur en dubai mauritius ook 7 uuer en dan 2.5 uur wachten op dubai

        26 februari 2016 at 17:09
  • petra
    Beantwoorden

    Waar kan jeje tickets kopen voor een lounge in dubai wij hebben een tussen stop van 3 uur.

    Gr Petra

    25 januari 2016 at 13:56
  • Sandra
    Beantwoorden

    Kan ik zo een loungeticket ook nog ter plaatse kopen ?
    Alvast bedankt voor de info
    Sandra

    8 februari 2016 at 22:56
  • Sandra
    Beantwoorden

    @Denise van Rijswijk , nog ff een bijkomend vraagje.Indien we gebruik wensen te maken van de douche in de lounge zijn daar handdoeken voorzien of moeten we deze in de handbagage meenemen?
    Vriendelijke groet,
    Sandra

    8 februari 2016 at 23:04
  • Pascalle
    Beantwoorden

    Hee Denise, weet jij toevallig wat het kost als ik een extra koffer wil inchecken bij Emirates? Dus bovenop de standaard toegstane 30 kg.

    13 februari 2016 at 18:11
  • R Groenberg
    Beantwoorden

    Ik en mijn vriendin willen van 18 juli tot en met 7 augustus naar bangkok voor vakantie.
    Kunnen wij bij Emirates een vlucht en hotel boeken voor een redelijke prijs?
    Ik hoor u wel.
    Mvg
    R.Groenberg

    16 april 2016 at 10:40
  • Cilla
    Beantwoorden

    Hoi Denise ,
    Ik heb ook een vraagje aan je, weet jij of er een klein hondje van 3 kilo mee mag de cabine in of moet hij in het ruim , we vliegen naar Dubai … Ik heb ooit gelezen in een forum dat ook kleine hondjes in het ruim moeten naar Dubai …

    18 april 2016 at 13:05
  • Geraldine
    Beantwoorden

    Hoi Denise,

    Ik en mijn vriend zijn sinds kort Skywards Blue-member en hebben onlangs een vlucht naar bangkok geboekt met Emirates. Weet jij toevallig wanneer de Skymiles worden bijgeschreven, want dat is tot op heden niet gebeurd terwijl we onze “klant-nummers” wel hebben doorgegeven bij het boeken van de tickets.

    Leuk artikel overigens!

    Groet

    3 mei 2016 at 14:44
  • Anoeska Gajadhar-Mahabier
    Beantwoorden

    Hoi Denise,

    Heb je enig idee wat voor soort series er te zien zijn op het entertainment ding? Wij gaan komende dinsdag naar Bali maar ik kan niet slapen in de vliegtuig. Alvast bedankt

    Groetjes,

    Anoeska

    21 mei 2016 at 20:55
  • Beste Denise,

    Dank voor je blog en de heldere uitleg.
    Als je via Amsterdam naar Bangkok met Emirates reist is het dan ver lopen van de gate voor de vlucht naar Bangkok. ? En kan je gewoon doorlopen ?

    28 mei 2016 at 21:50
  • Sandra
    Beantwoorden

    Wat een luxe! Lijkt me echt super om een keer met dit geweldige vliegtuig een reis te maken 🙂

    17 juni 2016 at 08:56
  • Sharon Kijd
    Beantwoorden

    Hoi!
    Vraagje heb je bij de vertraging van 24 uur nog een claim ingediend? Ik heb zelf namelijk 20 u vertraging gehad en weeet niet zo goed hoe ik dit moet aanpakken met geld terug krijgen.. Bedankt alvast !

    5 september 2016 at 22:58
      • Miranda
        Beantwoorden

        Wij kwamen 4 dagen later op onze bestemming. Koffers een week zoek geweest . Emirates keert niets uit wegens regelgeving EC 261. Ze zijn geen lid van de Europeese Uni, dus EUclaim heeft geen zin. De reisorganisatie kan niks doen wegens deze regelgeving en zijn onze vakantiedagen en de onkosten kwijt. Wij gaan nooit meer met Emirates vliegen!! Ondanks de vluchten zeer goed verzorgd zijn!

        16 februari 2017 at 08:46
        • Miranda
          Beantwoorden

          Beste Denise, weet jij op welke manier wij onze claim wel vergoed kunnen krijgen? Alvast bedankt! Groetjes Miranda

          16 februari 2017 at 08:50
  • Hetty
    Beantwoorden

    Hallo Denise,
    Wij willen in de zomer van 2017 met onze kinderen, lees tieners, naar Bangkok vliegen met Emirates. Nu kunnen we nu al tickets boeken maar is dat prijstechnisch wel verstandig? Worden de tickets in de loop van de tijd duurder of juist goedkoper? Wat is wijsheid? Alvast bedankt voor je reactie

    8 september 2016 at 23:10
  • Dion Schepens
    Beantwoorden

    Hoi,
    Ik sta op het punt om een reis voor twee personen te boeken naar Bali. Nu heb ik de keuze om te boeken met Emirates of Cathay Pacific, het prijs verschil is € 75,00 pp. Weet jij wat de verschillen zijn in deze twee maatschappijen? Alvast bedankt voor je reactie!
    Groetjes Dion

    21 oktober 2016 at 17:32
  • Esther
    Beantwoorden

    Hallo Denise,
    Mijn man en ik vliegen in januari met de Airbus economyclass via Dubai naar Sydney. Kan je ons vertellen wat de beste rij stoelen in het vliegtuig is. Graag willen we aan het gangpad.
    Groetjes,
    Esther

    4 november 2016 at 14:49
  • Hi Denise

    Klopt het dat je geen extra beenruimte kunt boeken bij Emirates als je economy class vliegt? Wij vliegen naar Nieuw Zeeland, een behoorlijk eind dus, via Dubai en zowel ik als mijn man zijn erg lang. We vliegen met een airbus A 380. Alvast bedankt!
    Groetjes Charlotte

    26 november 2016 at 15:41
  • F. Ozturk
    Beantwoorden

    Hoi! Erg fijne artikel! Ik ga over vier weken op vakantie naar Dubai. Heb mijn tickets in optie gezet, maar ben naar aanleiding van jouw artikel een Skywared Blue member geworden. Kan ik mijn lidmaatschap nog doorgeven bij betaling van de tickets? Alvast bedankt voor je reactie.

    15 januari 2017 at 10:34
  • Kan je ook je stoel upgraden met redelijke bedragen?

    4 februari 2017 at 17:03
  • Gunter Van Damme
    Beantwoorden

    ik vlieg 20/04/2017 naar Dubai ik heb gekozen voor economie plus is dat ruim genoeg als je zo ver vliegt

    12 april 2017 at 16:38
  • Drussella
    Beantwoorden

    Hai Denise,

    Een klein vraagje ik vlieg 1 juli naar Indonesie maar heb een tussenstop op Dubai voor 10 uurtjes en ik wil ook zo een lounge kaartje bestellen alleen zie ik em niet bij je site die je hebt gegeven.

    Groetjes,
    Drussella

    26 april 2017 at 13:08
  • Marie Evers
    Beantwoorden

    Wij wonen onder een landingsbaan van schiphol en de vliegtuigen van Ver Emiraten scheren vlak over de huizen. Vooral de enorme A380 doen bij de bewoners alle ramen schudden.
    Wij vragen ons af waarom er 4 keer per dag zo een gigantisch vliegtuig over woningen moet denderen.
    Heel erg vervelend.

    7 mei 2017 at 10:40
    • Dat kan zomaar gebeuren als je bij een luchthaven woont denk ik.

      21 oktober 2017 at 00:04
  • Miriam Dijkstra
    Beantwoorden

    Hoi Denise,
    Wij hebben op de heenweg een tussenstop van 3 uur en de terug weg 6 uur in Dubai.
    Is er dan ook een mogelijkheid om even Dubai te bekijken?

    15 mei 2017 at 08:44
  • Neelofa
    Beantwoorden

    Als je Economie vliegt en wilt verblijven in de lounge betaal je 100 Dollar p.p. Voor de een idd een paar cent maar voor de meeste mensen best wel veel geld!. Dit is meteen voor 4 uur. Als je korter verblijft betaal je per uur. Dit is vaak veel duurder. De stoelen van Emirates zijn so so maar vergeleken met de KLM wel beter. Het is wel waard te sparen voor Businessclass stoelen. Ik raad juist cheaptickets helemaal niet aan!. Zij zijn juist duurder. Mijn advies is te boeken bij de maatschappij zelf wanneer zij Offers hebben of bij Expedia. Waarom Expedia?, bij Expedia spaar je dan ook punten. Je spaart dus dubbele punten zowel bij Emirates als bij Expedia. Bij expedia spaar je voor hotel kortingen. Afgelopen April heb ik business class gevlogen (offer) en mijn Expedia punten ingeleverd, ik kreeg een flinke korting op mijn 5 sterren Residence. Bij Cheaptickets betaal je meer, je betaalt 39,95 p.p boekingskosten en je krijgt geen punten. Ik wacht met het boeken altijd op Offers. Deze is altijd in het na seizoen tussen eind september en begin november en tussen eind januari en begin februari. Als je achter zit is de kans groot dat het gerecht wat jij wilt niet meer wilt al “op” is. Ik adviseer dan ook om een stoel vooraan te nemen zowel Economie als Business. Mensen met een lange lengte adviseer ik gangpad stoel te nemen en geen window Seat hoe graag je ook naar buiten wilt kijken :-). Ten alle tijden heb je recht op drinken. Bij Emirates zijn ze vaak geneigd je 2 uur zonder te laten. Passagiers reizend met kinderen hebben voorrang bij het instappen. Als je Business vliegt en een Transfer hebt tussen de 8 en 12 uur heb je recht op een gratis Hotelverblijf.

    31 mei 2017 at 10:15
  • heeft emiretes een lounch ter beschikkeing op schiphol?

    24 juni 2017 at 18:31
      • ik heb dit jaar voor het eerst met emirates gevlogen wel businessclass en ben zeer tevreden over de service de maaltijden eigenlijk alles de volgende keer ga ik weer met emirates jawel emirates heeft wel een eigen lounge dat vind ik ook zo prettig op het vliegveld van auckland was ook een lounge daar stonden allerlei lekkere hapjes en heel veel flessen drank .

        29 november 2017 at 02:09
  • Vraagje, mag je ook zelf eten mee nemen? ships, krentebollen of dat soort dingen?

    7 juli 2017 at 13:12
  • Geerte
    Beantwoorden

    Doet Emirates moeilijk over handbagage? Wij reizen alleen met cabinesized koffer
    ( als handbagage) en willen graag nog een klein rugzakje meenemen. Op hun site staat echter: 1 stuk handbagage, max 7 kilo.
    Tevens hanteren ze een andere afmeting dan andere luchtvaartmaatschappijen.
    Zijn ze hier echt streng in?
    We vliegen Economy Class. Bestemming Vietnam.
    Wie heeft hier ervaring mee?
    Alvast bedankt.

    30 juli 2017 at 08:13
  • Vraagje: in september vliegen wij met de Emirates vanaf Dusseldorf naar Colombo met een tussenstop in Dubai
    is het raadzaam om voor deze vluchten stoelen te reserveren om naast elkaar te kunnen zitten?
    Of lukt dit meestal wel bij het inchecken?

    11 augustus 2017 at 07:53
  • Frithjof
    Beantwoorden

    Denise, heb ook nog antwoorden op de oplossingen voor gevallen van meerdere dagen vertragingen zoals organisatie, vergoedingen, hotels?

    5 november 2017 at 15:36
  • petra
    Beantwoorden

    Denise, wat vindt jij, als alleenreizende, de beste plaats in het vliegtuig (economy)?

    14 november 2017 at 10:10
  • Kevin
    Beantwoorden

    Wij zitten al een dag vast op het vliegveld van Dubai met een paar duizend gestrande reizigers van Emirates. Geen hotels en geen oplossing. Achteraf wist Emirates vooraf al dat wij in Dubai zouden stranden toen wij met de a 380 uit Amsterdam vertrokken. Het is beschamend hoe de Passagiers behandeld worden. Op het moment van schrijven nog geen oplossing en niemand te bereiker. Een groot afschuif systeem op het vliegveld in Dubai.

    25 december 2017 at 04:19
  • Peter
    Beantwoorden

    Hallo

    Wat leuk dat er een site is waar je vragen kan stellen
    Wij gaan in mei via Dubai naar Bali
    We vliegen met een 777/300 of A380
    Zijn de rugleuningen verstelbaar
    Bast bedankt voor je antwoord.

    Mvg Peter

    15 januari 2018 at 20:59
  • Ook als je business class vliegt krijg je een chauffeur.

    1 mei 2018 at 09:01
  • Leijtens
    Beantwoorden

    Paula ik heb een blue kart maar nooit een pasje gekregen

    7 mei 2018 at 15:58
  • Sara lodarmasse
    Beantwoorden

    Ho ga in juni naar Bali via Dubai
    Is er ook een mogelijk om daar bij de toiletten te douchen

    24 mei 2018 at 01:32
  • Bianca
    Beantwoorden

    We vliegen met een kind van bijna twee van Frankfurt naar Bangkok. Geen stoel, reist gratis. Is er een mogelijkheid om kindje te laten slapen vóór je, of is dat alleen voor baby’s?

    6 juni 2018 at 11:06
  • Dag allemaal, ik ben Silver skymember maar ik heb nog steeds geen eigen kaart ontvangen. Er wordt steeds naar mijn NR. Gevraagd bij een boeking maar die heb ik dus niet. Begrijp Me niet verkeerd maar alles verloopt vlot hoor. Ik lees gewoon hier over die kaarten en aangezien ik altijd First class reis vind ik dit toch bizar.

    17 juli 2018 at 14:18
  • goeiedag,
    op het vliegtuig zelf zijn alle drankjes inbegrepen of niet?
    en hoeveel drankjes krijg je ?

    4 augustus 2018 at 19:12
  • Frances
    Beantwoorden

    Als ik op Schiphol duty free inkopen doe bv sterke drank en een tussenstop heb in Dubai met als eindbestemming BALI geeft dat geen problemen mbt opnieuw inchecken of dat het als ruimbagage wordt gezien?. Alvast bedankt voor je antwoord, Denise

    31 augustus 2018 at 03:14
  • ik heb de vliegtuig gemist, wordt het een gedeelte terug betaald?

    1 oktober 2018 at 08:53
  • Brigitte Gommers
    Beantwoorden

    Hoi
    Is het nodig om nek-kussentjes mee te nemen of is dat niet nodig? Wij vliegen van A’dam naar Sidney met tussenlanding Dubai met A380

    10 december 2018 at 19:26
  • Kirstin
    Beantwoorden

    Hi,

    Wij willen gaan boeken voor oktober met z’n twee naar Bali, met tussenstop in Dubai.
    Alleen als we stoelen willen reserveren dan kost dit ons €240,-
    Is dit echt noodzakelijk? Of ben je altijd zeker van plek naast elkaar?

    Mvg

    19 februari 2019 at 10:24
  • Tanja Bastian
    Beantwoorden

    Hoi , wij vliegen in mei met de airbus , Misschien een rare vraag , hoeveel maaltijden krijg je aan boord. Mvg

    5 april 2019 at 07:31

Laat een reactie achter

Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop