Zoeken:

5 x handige reis apps voor op het vliegveld

Navigeren over luchthavens is niet altijd even gemakkelijk. Het is er vaak druk, na een lange vlucht kom je meestal vermoeid aan en vaak heb je geen idee welke winkels, restaurants en bars er in welke terminal te vinden zijn. Gelukkig zijn er een aantal apps te downloaden waarmee je makkelijker over verschillende luchthavens kunt slenteren en waardoor jouw vliegreis nét wat aangenamer wordt.

 

Apple’s iPhone Xr is onlangs uitgekomen en daar zat ik met smacht op te wachten. Daarom werd het hoog tijd om mijn huidige iPhone eens op te schonen en tijdens dit proces kwam ik een paar apps tegen die ik frequent gebruik als ik ga vliegen. De 5 beste vliegveld apps deel ik dan ook graag met je.

 

1. Schiphol Amsterdam Airport

Vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol? Download dan de Schiphol app en meld je aan voor je aankomende vlucht. Met de app kun je je vlucht in de gaten houden en van tevoren al zien bij welke incheckbalies en gate je moet zijn. De app geeft real-time updates en zorgt ervoor dat je niet te lang blijft rondslingeren bij de See Buy Fly winkels en op tijd bij de gate bent.

 

 

2. Flio

FLIO is een internationale luchthaven app. Met deze alles-in-één app navigeer je eenvoudig over ieder vliegveld. De app bevat informatie voor meer dan 900 luchthavens over de hele wereld. In de app kun je realtime vertrek-en aankomstinformatie zien, kortingsbonnen voor restaurants en winkels downloaden en praktische informatie vinden. Waar kun je je laptop laden? Waar vind je de lounges? Zijn er douches op de luchthaven? Met de FLIO app krijg je alle antwoorden en vind je dingen simpelweg sneller op de luchthaven.

 

3. LoungeBuddy

Dit is misschien wel de beste tip die we je kunnen geven. Vlieg je naar een bestemming met een lange overstap? Installeer dan NU de app LoungeBuddy. Hiermee kun je namelijk toegangstickets voor verschillende Business Lounges aanschaffen. Zelfs als je met een Economy vliegticket reist. Vanaf 25 dollar kun je jezelf met de app toegang verlenen tot de meeste airport lounges, die normaal gesproken voor Economy reizigers gesloten blijven.

 

 

4. GateGuru

SeatGuru ken je misschien wel. Hiermee kun je namelijk de beste vliegtuigstoel vinden. Maar wist je dat er ook een app bestaat die GateGuru heet? Deze app is een beetje vergelijkbaar met FLIO en geeft je heel veel praktische informatie voor verschillende grote luchthaven. Horeca gelegenheden kun je eenvoudig op basis van rankings filteren, je kunt precies zien waar je een pinautomaat kunt vinden en welke Wi-Fi verbinding je moet gebruiken.

 

5. Douane reizen

Lekker shoppen in het buitenland? Niet alles mag mee terug in je reisbagage! En binnen de EU gelden ook weer andere regels dan buiten de EU. De Douane app helpt je bij het vinden van de juiste informatie. Zo zie je precies wat wel of niet oké is. Neem je bij vertrek al producten van grote waarde (€430+) mee op reis, zoals een dure DSLR met lenzen, dan kunt je foto’s van de aankoopbonnen maken en in de app bewaren. Zo kunt je bij terugkomst in Nederland laten zien dat je de producten al voor vetrek had aangeschaft en voorkom je moeilijke discussies.

 

inhetvliegtuig

 

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop