Zoeken:

Wishlist! Van Wanderlust naar Droomhuis

Tijd voor weer een nieuwe Wishlist Wednesday! Naast mooie reiswensen heb ik op het gebied van interieur en design ook nog genoeg dingen op mijn wensenlijstje staan. Ik kan namelijk uren fantaseren over hoe mijn droomhuis er later uit komt te zien. Vooral op reis raak ik altijd enorm geïnspireerd door fraai ingerichte hotels. Eerder liet ik je al zien hoe je met verschillende accessoires de wereld in huis kan halen. Vandaag laat ik jullie zien hoe mijn ideale droomhuis eruit ziet en hoe je jouw interieur in een Wanderlust sausje kan gieten. Be inspired!

 

Hoe mijn droomhuis eruit ziet? Een loft of een penthouse in een hypermoderne skyscraper. Het is natuurlijk niet voor niets een droomhuis. En dan het liefst in een bruisende wereldstad. Zo’n stad waar 24 uur per dag iets te doen is. Ik hoef geen zeeën van ruimte en aan een tuin (die ik nu wel heb) hecht ik weinig waarde. Doe mij maar een leuk balkonnetje of een mooie grote raampartij met uitzicht op de stad. Lekker turen naar twinkelende lichtjes.

 

Ook als het gaat om het interieur heb ik nogal wat specifieke wensen. Ik houd van modern met een mix van Aziatische invloeden (à la East meets West) en een vleugje glamour. Een beetje urban chic met interessante industriële details en een Oosterse flair. Trendy, minimalistisch maar wel vol met waardevolle souvenirs. Volgen jullie het nog? Om het plaatje wat concreter te maken heb ik voor mezelf wat moodboards gemaakt.

 

Van Wanderlust naar Droomhuis

Een huis vol souvenirs

Kennen jullie de term ‘gypsetter’ al? Dat zijn mensen die zich laat typeren als een gypsy en er een jetsetter lifestyle op na houden. Moderne nomaden die vaak in rap tempo de wereld rondtrekken op zoek naar vrijheid en avontuur, terwijl ze tegelijkertijd genieten van het goede leven. Ergens kan ik me hier natuurlijk helemaal in vinden. Ik stap het liefst zo vaak mogelijk het vliegtuig in, ben niet bang voor een flinke dosis adrenaline, heb een idealistische mindset maar geniet tegelijkertijd wel van de finer things in life. Een gypsetter interieur zou dus best goed bij mij passen. Een huis vol met souvenirs en andere luxe vondsten die ik onderweg heb opgepikt.

 

In de loop der jaren heb ik al een flinke verzameling opgebouwd. Ik houd helemaal niet van prularia in huis en vind een strak interieur zonder al teveel poeha juist veel mooier. Het uitstallen van al mijn vondsten vormt hierop de uitzondering. Deze heb ik namelijk zorgvuldig bij elkaar gesprokkeld tijdens al mijn reizen en daar kleven mooie herinneringen aan. Ik zou het daarom heel graag allemaal nog wat fraaier willen uitstallen. In een grote zwarte kast bijvoorbeeld. Zo eentje met sfeervolle spotjes zodat al deze waardevolle spullen nog meer tot zijn recht komen. Met daarnaast natuurlijk nog genoeg ruimte voor al mijn fotografie- en designboeken.

 

Van Wanderlust naar Droomhuis

Verschillende texturen, materialen en prints

Met minimalistische Scandinavische interieurs kan ik niet zoveel. Te licht en te wit. Mooi in het huis van een ander maar in mijn eigen huis wil ik donkere meubelen en aardse kleuren die rust en warmte uitstralen. Zo vind ik de antracietgrijze muur op bovenstaande foto prachtig. Geweldig in contrast met het hout en de witte kozijnen. Ook vind ik het leuk om verschillende texturen, materialen en prints met elkaar te mixen. Een hoogpolig kleed, een zwart lederen hocker en satijnen kussentjes in verschillende prints. Love it!

 

Van Wanderlust naar Droomhuis

Geometrische vormen en een vleugje goud

Woonaccessoires in geometrische vormen zijn al langere tijd een populaire woontrend. Als grafisch vormgever zag ik deze trend al eerder in de vorm van design elementen op posters, flyers en websites. Leuk om te zien hoe dit is overgewaaid naar het interieur van velen. Ook ik ben inmiddels fan van al deze hoekige woonaccessoires! Tip: ga ook in het buitenland eens op zoek naar hoekige kandelaars of bijzondere lampen.

 

Na de koper trend mogen we nu gelukkig ook weer goud in ons interieur verwerken. Een paar jaar geleden verklaarde iedereen mij nog voor gek toen ik de jacht naar shiny woonaccessoires had ingezet. Nergens kon ik de juiste gouden objecten voor mijn huis vinden. Even begon ik dan ook te twijfelen of het misschien niet toch iets te kitsch was. Achteraf gezien liep ik dus gewoon voor op de trend! Die gouden vazen uit China kun je nu dus gerust meenemen naar huis 😉

 

Van Wanderlust naar Droomhuis

Wereldse woonaccessoires shoppen

Zit je nu net als ik helemaal vol met wooninspiratie? Dan heb ik goed nieuws voor je! Wel eens gehoord van Westwing? Ik heb deze site pas recentelijk ontdekt maar ben inmiddels helemaal fan! Het is namelijk een hele bijzondere webshop met een uniek concept.

 

Om het assortiment van Westwing te zien moet je je eerst aanmelden. Daarna krijg je toegang tot alle exclusieve collecties die door verschillende stylistes zijn samengesteld. Het gaat hierbij om tijdelijke collecties van bekende merken en nieuwe labels. Vaak met een korting tot maar liefst 70%. Iedere dag starten er weer nieuwe sales en de voorraad is beperkt. De acties lopen na een paar dagen af dus als je moet er snel bij zijn. De producten die ze aanbieden zijn handpicked door een team van internationale woongoeroes. Het gaat dus om unieke design items en accessoires voor je huis.

 

Van Wanderlust naar Droomhuis

 

Wat ik bijzonder vind aan Westwing is dat ze complete collecties samenstellen rondom verschillende thema’s. Zo zag ik deze week al een compleet Italiaans interieur voorbij komen en verschillende Franse woonaccessoires. Ook hebben ze regelmatige hele toffe posters van wereldkaarten, bijzondere globes en andere reisgerelateerde spulletjes. Voor reisliefhebbers dus een echte aanrader! Bovendien staat het online magazine vol met inspirerende woonideeën.

 

Als je nooit een actie wilt missen dan kun je je het beste aanmelden voor de Westwing nieuwsbrief. Normaal houd ik er niet van om iedere dag gespamd te worden maar in dit geval kan ik het iedere ochtend toch niet laten om even te snuffelen op de site. Ze bieden namelijk unieke meubels en accessoires aan die je huis net even die finishing touch kan geven!

 

inhetvliegtuig

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop