Zoeken:

Wat heb je aan een ongevallenverzekering?

Het is niet het leukste klusje wat je kunt bedenken, maar zo nu en dan is het verstandig om je verzekeringen eens onder de loep te nemen. Zeker als je geregeld op reis gaat. Vandaag leggen we je uit wat de zin en onzin is van een ongevallenverzekering.

 

Wereldwijd verzekerd als het noodlot toeslaat

Wie denkt aan een ongevallenverzekering bij een reisverzekering, heeft waarschijnlijk een verkeerd beeld voor ogen. Met deze verzekering ben je namelijk niet gedekt bij materiële schade, maar verzeker je jezelf en je gezin voor overlijden, letsel of blijvende invaliditeit door een ongeval. Hier denk je natuurlijk liever niet over na maar het is toch goed om hier rekening mee te houden.

 

Met een ongevallenverzekering zijn jij en je gezin overal ter wereld verzekerd voor de gevolgen van een ongeluk. Dus óók op vakantie. De verzekering keert eenmalig een vooraf vastgesteld bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. De hoogte van het bedrag bij blijvende invaliditeit is afhankelijk van de mate van invaliditeit. Deze wordt door een arts vastgesteld. In de verzekeringsvoorwaarden vertellen verzekeraars je precies wanneer je wel en niet verzekerd bent bij een ongeval en wat onder een ongeval verstaan wordt. In bepaalde gevallen valt ook noodzakelijke tandheelkundige hulp door een ongeval onder de dekking van de ongevallenverzekering.

 

 

 

 

Welke voorwaarden zijn van kracht?

In sommige reisverzekeringen is een ongevallendekking opgenomen. Is dit bij jouw verzekering niet het geval? Dan kun je eenvoudig een extra ongevallenverzekering afsluiten. Dan ben je verzekerd voor het geval jij of één van de andere verzekerden overlijdt, gewond of blijvend invalide raakt.

 

Je verzekeraar keert alleen een bedrag uit als er sprake is van een onverwachte gebeurtenis. Het spreekt voor zich dat je geen recht op uitkering hebt als je zelf roekeloos handelt of wanneer sprake is van overmatig drugs- of alcoholgebruik. Ook bij deelname aan een (sport)wedstrijd vervalt de dekking

 

Veel verzekeraars hebben in de reisverzekering een wintersport- en onderwaterdekking opgenomen. Krijg je te maken met een duik- of ski-ongeval en zijn deze sporten meeverzekerd? Dan keert de ongevallenverzekering een bedrag uit. Een ongevallenverzekering sluit je af voor onbepaalde tijd, maar de dekking eindigt automatisch op de laatste dag van het jaar waarin de verzekerde 75 jaar is geworden of door het overlijden van de verzekerde.

 

Kinderen zijn vaak tot op de laatste dag van het jaar waarin zij 28 jaar geworden meeverzekerd met de hoofdverzekerde. De verzekeraar keert het bedrag bij overlijden aan de echtgenoot, echtgenote of aan wettelijke erfgenamen uit.

 

inhetvliegtuig

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop