Zoeken:

Op reis met een creditcard, welke neem je mee?

Op vakantie met een grote zak contant geld is allang niet meer nodig, één creditcard in je broekzak is voldoende om de hele wereld over te reizen. Maar welke is voor jou het meest geschikt? Je wilt er in the middle of nowhere niet achter komen dat jouw creditcard niet wordt geaccepteerd en je dus geen geld kunt opnemen of je hotelovernachting betalen. Hoewel vrijwel alle cards wereldwijd worden geaccepteerd, nemen niet alle hotels of restaurants dezelfde kaarten aan. Aan de andere kant wil je ook niet de hoofdprijs betalen. Ik raad je daarom aan om de creditcards onderling goed te vergelijken om zo de juiste keus te maken. Hier nog een paar tips!

 

Welke kaart neem je mee op reis?

Reisgedrag:
Om tot een goede keus te komen is het belangrijk om eerst je reisgedrag te onderzoeken. Ben je iemand die graag alle uithoeken van de wereld bezoekt of ben je iemand die graag dicht bij huis blijft? In het eerste geval is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld – de Visa World card – waarschijnlijk de juiste keus. Echter dit is een vrij prijzige kaart, ben je dus niet zo heel avontuurlijk dan kun je beter kiezen voor een goedkopere optie. Op finler.nl kun je verschillende creditcards met elkaar vergelijken.

 

Credithoogte:
Een ander belangrijk punt is de hoogte van het credit. Wil je een hoog krediet dan is de jaarlijkse bijdrage ook hoog. Het meest gangbare krediet is € 2500. In 9 van de 10 gevallen is dat ruim voldoende. Maar soms kan wat extra geld handig zijn. Bijvoorbeeld als je in het buitenland een auto wilt huren. Ze boeken een vast borgbedrag op je creditcard, dat kan oplopen tot wel € 2000. Heb je die maand ook al je vliegtickets ermee betaald, dan is je limiet te laag om een auto te huren. Het is niet direct nodig om voor dit soort momenten een creditcard met een hoog krediet aan te vragen. Wat veel mensen niet weten is dat je eenmalig extra geld kunt storten op je creditcard. Zo voldoe je grote online betalingen of hoge borgbedragen zonder dat je een duur hoog krediet hebt op je kaart.

 

Prepaid card:
Voor veel mensen is vakantie een moment om alles los te laten, ook met geld wordt losser omgegaan. Je bent immers op reis en je gaat niet bezuinigen op die luxe poolsuite aan zee, toch? Ben jij bang dat je met een creditcard je uitgaven niet meer in de hand hebt, dan kun je overwegen om een prepaid card aan te schaffen. Je hebt dezelfde voordelen als bij een normale creditcard, echter kan je niet meer uitgeven dan wat je er zelf op hebt gestort. De prepaid kaart is dus een goed alternatief voor de normale kaart. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor deze veilige en goedkope manier van betalen.

 

 

creditcard

 

 

Voordelen van een creditcard

Het grootste voordeel van een kredietkaart is natuurlijk het wereldwijde betaalgemak. Even je kaart trekken en voilà je dinertje is betaald, hier in Amsterdam of 16.667 kilometer verderop in Sydney. Maar er zitten meer voordelen aan een creditcard:

 

• Wereldwijd betaalgemak
• Artikelen gekocht met een kredietkaart zijn in de meeste gevallen automatisch verzekerd
• Achteraf betalen
• Mogelijkheid om flexibel af te lossen

 

Kijk met de laatste 2 voordelen wel uit dat ze niet veranderen in nadelen. Het lijkt zo heerlijk om van alles te kopen met je kaart totdat je aan het eind van de maand de rekening gepresenteerd krijgt en je erachter komt dat je saldo niet toereikend is. Je kunt er dan voor kiezen om flexibel af te lossen, echter de rente die je betaalt is hoog.

 

De verzekering van producten of diensten gekocht met je creditcard is een groot voordeel. Is je vlucht geannuleerd en ben je gestrand op een tropisch eiland zonder koffer? Grote kans dat je creditcard je compenseert voor de essentiële spullen die je op zo’n moment opnieuw aan moet schaffen. Als je de vliegtickets namelijk hebt gekocht met een creditcard, heb je kans dat je alsnog via de creditcardmaatschappij de schade vergoed krijgt. Neem hiervoor contact op met de verstrekker van je kaart. Meestal zijn de aangekochte artikelen 180 dagen verzekerd. Ook smartphones die in het water vallen bijvoorbeeld. De verzekering geldt ook in het geval dat bestelde producten niet of defect worden geleverd. Daarom is het altijd verstandig om online te shoppen met een je kaart.

 

 

creditcard-vakantie

 

 

Nadelen van een creditcard

Zoals ik hierboven al heb vermeld is de rente die je betaalt bij flexibel aflossen hoog. Deze rente kan oplopen tot wel 15%. Een persoonlijke lening is op lange termijn vaak een goedkopere keus. Een ander nadeel is de fraudegevoeligheid. Echter zolang je zelf niet nalatig bent geweest, zal de creditcardmaatschappij de fraude niet op jou verhalen. Check daarom regelmatig je afschriften.

 

Gebruik je creditcard niet als vervanger van je pinpas. Hoe verleidelijk het ook is om bij roodstand toch geld op te nemen bij de pinautomaat met je card, níet doen! Een opname kost al gauw € 10 extra en je raakt steeds verder in de schulden.

 

inhetvliegtuig

2 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

2 Reacties
  • Handig artikel! een creditcard op reis vind ik echt een must. Ik heb er een via de rabobank, maar omdat ik student ben is mijn limiet 1000€. Niet heel hoog dus, maar tot nu toe heb ik mij er goed mee gered

    18 december 2016 at 18:45
  • Ik heb een Mastercard via de Rabobank en een prepaid Visa card van Pay2d. Vooral in Midden-Amerika werkt Mastercard en de gewone bankpas niet overal dus dan is een Visa prepaid wel erg fijn! Maar mensen moeten een creditcard inderdaad niet gaan gebruiken als bankpas, om vervolgens diep in de schulden te raken… Ik hoop dat de meeste mensen wel inzien dat dat niet werkt als je bijvoorbeeld naar de economie in Amerika kijkt (waar alles met een creditcard betalen heel normaal is). Fijn artikel!

    19 december 2016 at 01:41

Laat een reactie achter

Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop