Zoeken:
Wie is de mol colombia

20 x Alle Wie is de Mol locaties van de afgelopen 21 jaar

Wie is de Mol? Die vraag hebben we onszelf al 20 keer gesteld. Het avontuurlijke spelprogramma, waarin een team van bekende Nederlanders opdrachten uitvoert en jaagt op een mol in zijn midden, wordt al sinds 1999 door miljoenen kijkers bekeken. Naast dat er genoeg te puzzelen valt, worden we ieder jaar ook weer verrast door prachtige Wie is de Mol locaties. Van de grillige landschappen in IJsland tot de exotische stranden van Sri Lanka. De ene bestemming nog mooier dan de ander.
 
Het is dan ook niet zo gek dat veel Nederlanders na afloop van ieder seizoen in de voetsporen van de kandidaten treden en afreizen naar de prachtige locaties die op TV te zien waren. Bij WIDM doe je namelijk gegarandeerd reisinspiratie op voor je volgende reis. Hoogste tijd dus om al deze bijzondere Wie is de Mol bestemmingen eens op een rijtje te zetten. Zet je schrap want hier volgt het complete overzicht van alle Wie is de Mol locaties van de afgelopen 20 seizoenen.
 
Spoiler alert! Onderstaand overzicht bevat informatie over de mollen, de winnaars en de Wie is de Mol locaties van de afgelopen seizoenen. Lees dus niet verder als je nog niet alle afleveringen gezien hebt.
 

2020 – China
Mol: Rob Dekay  – Winnaar: Buddy Vedder

Het 20e seizoen van Wie is de mol? werd opgenomen in het veelzijdige China. Op verschillende mooie locaties in de provincie Henan. De locatiekeuze zorgde zowel voor als na de uitzending voor veel opschudding. De mensenrechten in het land werden vooraf al bekritiseerd, maar tijdens de uitzendingen brak ook nog eens het Coronavirus uit het nabijgelegen Wuhan. Hierdoor werd het reizen naar deze locatie al helemaal ontmoedigd en zelfs onmogelijk door de lockdown.
 

2019 – Colombia
Mol: Merel Westrik – Winnaar: Sarah Chronis

Colombia bleek het toneel te zijn van het 19e seizoen van WIDM. De prachtige locaties en spectaculaire opdrachten doen je de heftige drugsgeschiedenis van het land even vergeten. We zagen de kandidaten onder andere abseilen van de prachtige Cascada de Juan Curi waterval en met boomstammen sjouwen in de betoverende Rio Don Diego rivier. Colombia zal hierdoor vast en zeker aan populariteit toenemen.

 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets
 

wie is de mol locaties georgie

2018 – Georgië / Oost-Europa
Mol: Jan Versteegh – Winnaar: Ruben Hein

Het achttiende seizoen begon met een plottwist. De opgesplitste duo’s bleken zich allemaal in verschillende landen in Oost-Europa te bevinden. We zagen de kandidaten dan ook rondrennen in Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Oekraïne en Rusland. Uiteindelijk kwam de groep samen in de stad Tbilisi, om na een aantal spectaculaire opdrachten in de stad de rest van  Georgië te ontdekken.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets 

 

wie is de mol reisbestemming oregon amerika

2017 – VS (Oregon)
Mol: Thomas Cammaert – Winnaar: Sanne Wallis de Vries

Dankzij WIDM zijn alle kijkers zich sinds 2017 bewust van de diversiteit die in de Amerikaanse staat Oregon te vinden is. Bossen met kristalheldere meren, vulkaangebieden met maanlandschappen, een grillige kustlijn en niet te vergeten de vrijzinnige stad Portland. Mede door de spectaculaire opdrachten met helikopters en luchtballonnen, werd Oregon op prachtige wijze in beeld gebracht.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets
 

dominicaanse republiek wie is de mol

2016 – Dominicaanse Republiek
Mol: Klaas van Kruistum – Winnaar: Tim Hofman

Seizoen 16 speelde zich helemaal af op de Dominicaanse Republiek. In de tropische hitte manoeuvreerde de kandidaten zich over het eiland. Ze rende langs witte zoutmijnen en vaarde met een kajak langs de bijna net zo witte stranden. Het was een sprookjesachtige setting. De oneindige velden met palmbomen maakte ook op de kijker veel indruk.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets
 

2015 – Sri Lanka
Mol: Margriet van der Linden – Winnaar: Rik van de Westelaken

In 2015 reisde we met de Mol mee naar Sri Lanka. Van de drukke straatjes in Colombo naar de groene theevelden in Talawakelle. Bij die laatste locatie werd er geld in plaats van thee geplukt. De kandidaten stapte ook op de trein en reisde langs de Panoramic route terwijl ze spannende opdrachten moesten uitvoeren. In korte tijd werd een groot deel van Sri Lanka ontdekt.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets

 

wie is de mol bestemming hong kong

2014 – Hong Kong / Filipijnen
Mol: Susan Visser – Winnaar: Sofie van den Enk

Het veertiende seizoen startte in Hong Kong en eindigde op de Filipijnen. Met laserpennetjes probeerde de kandidaten tussen de gigantische wolkenkrabbers van Hong Kong naar elkaar te seinen. Op de Filipijnen wisten de makers van WIDM een lagune om te toveren tot een droomlocatie. Honderden fakkels dreven er in het water. Het zag eruit als een sprookje voor honeymooners.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets

 

wie is de mol locaties zuid afrika

2013 – Zuid-Afrika
Mol: Kees Tol – Winnaar: Paulien Cornelisse

Zuid-Afrika was altijd al erg populair bij Nederlandse reizigers, maar kreeg na seizoen 13 van Wie is de Mol? een extra boost. Plots had iedereen het over deze prachtige bestemming. Van de townships in Johannesburg naar het Krugerpark. Van de Blind River Canyon naar de Drakensberg. De Mol manoeuvreerde zicht goed door het uitgestrekte landschap van Zuid-afrika heen en dat wilde de kijkers ook.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets

 

2012 – IJsland / Spanje
Mol: Anne-Marie Jung – Winnaar: Hadewych Minis

In 2012 startte de groep met een mysterieuze zoektocht in IJsland. Ze werden gedropt bij het DC-3 vliegtuigwrak, doken onder in de Silfra-kloof en vlogen met een riverjet over het water. Na vijf afleveringen bikkelen in de ijzige kou, was het tijd om op te warmen in het zuiden van Spanje. Daar bezochten ze onder andere de sfeervolle stad Sevilla, waar ze flink wat cultuur mochten snuiven.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets

 

wie is de mol locaties el salvador nicaragua

2011 – El Salvador / Nicaragua
Mol: Patrick Stoof – Winnaar Art Rooijakkers

Seizoen 11 begon in El Salvador, maar halverwege het seizoen vloog de groep door naar Nicaragua. Vooral in Léon leek de groep geteisterd te worden door het slechte weer. Zo moesten ze met jeeps door een modderstroom heen rijden en in de regen een vulkaan beklimmen. En dat met een loodzware kist. Gelukkig was er wel genoeg moois te zien, zoals bijvoorbeeld de prachtige Granada Islets.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets

 

japan reisbestemming wie is de mol

2010 – Japan
Mol: Kim Pieters – Winnaar: Frits Sissing

Voor het tiende seizoen dook de Mol onder in Japan. Vanaf de haven van Nagasaki reisde de deelnemers door naar Sendai, Yamagata en Yamadera. Toch leek het er even op dat ze gewoon in Nederland waren. Het verlaten themapark ‘Holland Village’ in Nagasaki leek namelijk wel heel erg op een Nederlands dorpje. De laaste opdrachten werden in het drukke Tokio uitgevoerd.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets

 

wie is de mol locaties jordanie

2009 – Noord-Ierland / Jordanië
Mol: Jon van Eerd – Winnaar: Vivienne van den Assem

In 2009 werden er weer twee bestemmingen bezocht. Zowel Noord-Ierland als Jordanië vormde het decor voor het negende seizoen van WIDM. De steden en imposante kustlijnen van Ierland stonden in groot contrast met de oude stad in Petra. In Ierland bezochten ze de scheepswerf waar ooit de Titanic werd gebouwd en in Jordanië kon een bezoekje aan Wadi Rum en de Dode Zee niet ontbreken.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets

 

wie is de mol locaties mexico

2008 – Mexico
Mol: Dennis Weening – Winnaar: Edo Brunner

Dennis Weening wordt door veel Molloten nog steeds gezien als de beste Mol. Althans, van de seizoenen met bekende Nederlanders dan. Ondanks zijn gewaagde molacties wist hij vrijwel iedereen te misleiden in Mexico. Zelfs toen hij als Mol letterlijk onder het zand begraven lag, hadden veel kandidaten nog niks door. Wellicht kwam dit doordat ze te druk waren met scheuren in speedboten en vliegen in helikopters.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets
 

wie is de mol reisbestemming thailand bangkok

2007 – Thailand
Mol: Inge Ipenburg – Winnaar: Paul Rabbering

In 2007 was Thailand het decor voor het zevende seizoen van Wie is de Mol. Een paar kandidaten met lef mochten abseilen van de ruim 300 meter hoge Baiyoke Tower in Bangkok. Ook bezochten ze het tempelcomplex Ayutthaya. Daarna reisde ze met de nachttrein door naar Chiang Mai, waar ze met buggy’s mochten rondcrossen. Ze eindigde hun reis op het populaire eiland Phuket.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets
 

Argentinië wie is de mol

2006 – Argentinië
Mol: Milouska Meulens – Winnaar: Frédérique Huydts

Seizoen zes is er een met een zwart randje. Hoewel de kandidaten kriskras door het bruisende Buenos Aires mochten reizen, de tango danste en aan een kabelbaan door de bossen bij Colonia Suiza vlogen, overleed winnares Frédérique Huydts kort voor de uitzending van de finale. Vlak voor haar dood besloot ze dat de helft van de prijzenpot gedoneerd moest worden aan het WNF en aan KiKa.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets

 

wie-is-de-mol

2005 – Australië / Indonesië
Mol: Yvon Jaspers – Winnaar: Marc-Marie Huijbregts

Na een jaar afwezigheid verscheen WIDM in 2005 weer op TV. Dit keer voor het eerst met bekende Nederlanders. Wie de afleveringen terugkijkt ziet hele jonge koppies van o.a. Yvon Jasper, Gijs Staverman en Victoria Koblenko. Ze trokken door het ruige binnenland van Australië en vlogen daarna door naar Bali. Mijnen, grotten, rivieren en jungles: vrijwel alles kwam voorbij in dit seizoen.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets

 

wie is de mol canada

2003 – Canada
Mol: Elise – Winnaar: Ron 

De deelnemers van het vierde seizoen (met onbekende Nederlanders) doken in 2003 de wilde natuur van Canada in. Sterker nog, ze werden in de bossen gedropt. Gedurende de serie bezochten ze o.a. Montreal, Saint John, Quebec en diverse plekken op schiereiland Nova Scotia. In Saint John mochten vier kandidaten bungeejumpen en bij de Jean-Larose Falls doken ze het water in om te gaan canyoningen.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets

 

wie is de mol bestemming portugal

2002 – Portugal
Mol: George – Winnaar: John

In 2002 reisde de deelnemers van WIDM af naar Portugal. De reis begon in Porto en eindigde in Lissabon. Onderweg bezochten ze diverse plekken in de regio’s Centro de Portugal en Alentejo. Zo werd er in de prachtige universiteitsbibliotheek van Coimbra flink gemold. Mol George wordt door veel mensen nog steeds gezien als opper-Mol. Met zijn briljante acteerwerk wist hij een hoop mensen voor de gek te houden.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets

 

wie is de mol reisbestemmingen schotland

2001 – Schotland
Mol: Nico – Winnaar: Sigrid

In Schotland vonden de opnames voor het tweede seizoen van WIDM plaats. De kandidaten bezochten het mystieke Loch Ness meer en de steden Glasgow en Edinburgh. Ze klommen door rivieren heen, wandelde door oude kastelen en voerde een spannende opdracht uit in de gevangenis van Inveraray. Bovendien mochten een aantal deelnemers abseilen van een klif in het plaatsje Ullapool.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets

 

wie is de mol bestemmingen australie

1999 – Australië
Mol: Deborah – Winnaar: Petra

Het is bijna niet voor te stellen maar het allereerste seizoen van WIDM (met onbekende Nederlanders) had een prijzenpot van ruim 82.000 gulden. Het seizoen begon in het binnenland van Australië, waarna de deelnemers doorreisde naar de mooie stranden van Byron Bay en de wereldstad Sydney. Ze sliepen op een onbewoonde eiland en mochten al duikend de onderwaterwereld bij Australië verkennen.
 

➞ Boek hier goedkope vliegtickets

 

Wie is de mol bestemmingen

Zoals je ziet duikt de Mol al 20 jaar lang overal ter wereld onder. Zelf had ik de Mol bijna (per toeval) gespot toen ik op dezelfde dag als de deelnemers in een bootje rondom Lantau Island vaarde. Dit was voor de opnames van seizoen 14 in Hong Kong. Hier was ik mij op de dag zelf uiteraard nog niet bewust van.
 

Ook bezocht ik tijdens mijn reizen meerdere Wie is de Mol bestemmingen. Locaties zoals de universiteit van Coimbra in Portugal, het Ayutthaya tempelcomplex in Thailand en diverse plekken in IJsland, Sri Lanka, Bali en Nicaragua. Net als alle andere kijkers hoop ik zelf ook nog een aantal andere WIDM bestemmingen te bezoeken. Argentinië, Colombia en Oregon bijvoorbeeld.
 

Wat zijn jouw favoriete Wie is de Mol locaties?

Kijk jij ook ieder jaar trouw naar Wie is de Mol? Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete Wie is de Mol locaties. Liever eerst nog wat reisinspiratie op doen? Hier kun je seizoen 9 t/m 19 van WIDM terugkijken. Eerdere seizoenen zijn nog terug te vinden op YouTube.

7 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

7 Reacties
 • Mooi overzicht! Ik krijg ook altijd enorm veel reisinspiratie van dit programma ?

  20 januari 2018 at 18:39
 • Wat een leuk overzicht, ik zat er toevallig ook over te denken om mijn favoriete wie is de mol bestemmingen op een rijtje te zetten, ik ben namelijk echt wie is de mol fan. IJsland staat door wie is de mol op mijn bucketlist, wat was ik verrast over dat land zeg, die natuur, prachtig! Het is ook het enige seizoen geweest dat ik de mol vanaf aflevering 1 goed had (of überhaupt goed had). Oregon vond ik ook prachtig en ik denk dat Georgië qua bestemmingen ook wel bij mijn favorieten gaat horen

  27 januari 2018 at 18:04
 • Ischa
  Beantwoorden

  Komt Colombia er nog bij?? Was een mooie serie hè!

  10 maart 2019 at 18:24
 • Anneke
  Beantwoorden

  Mooi overzicht.

  1 juni 2019 at 14:59

Laat een reactie achter

Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop