Zoeken:

Wishlist! Een roadtrip door Canada

Zwemmen met walvishaaien, een gorilla trekking in Afrika, Machu Picchu in Peru bezoeken en met een luchtballon over de tempels van Bagan in Myanmar vliegen. Zomaar een paar dingen die nog op mijn wishlist staan. En het lijstje wordt met het jaar langer. Zo staat een roadtrip door Canada sinds kort ook op mijn lijstje. Ik heb nog geen concrete plannen maar het kan nooit kwaad om alvast een beetje weg te dromen en een lijstje te maken met must-sees. Mocht ik namelijk naar Canada vliegen dan wil ik de volgende vijf dingen sowieso gaan doen.

 

Orka’s spotten in Canada

Vorige maand was ik op de Azoren en daar ging een van mijn bucket list wensen in vervullig. Ik heb namelijk voor het eerst in mijn leven walvissen in het wild gespot. Sinds dit avontuur zou ik ook graag free Willy in real live willen aanschouwen. En laat Canada nou één van de beste plaatsen ter wereld zijn om orka’s te spotten!

 

orka-canada

 

Meerdere Nationale Parken bezoeken

Canada staat natuurlijk vooral bekend om haar prachtige natuur en vele nationale parken. Diepe loof- en naaldbossen, idyllische groene meren, rotsachtige kustplaatsen en besneeuwde bergtoppen. Waar je onder andere beren en elanden in het wild kunt spotten. Reden genoeg dus om een bezoekje aan meerdere nationale parken op het lijstje te zetten.

 

Niagara falls

Ik ben gek op watervallen en de Niagarawatervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. Voor mij dus echt een must-see als ik naar Canada ga. Ze liggen op het grensgebied met de staat New York maar vanaf de Canadese kant kun je niet alleen de American Falls maar ook de Horseshoefalls bewonderen.

 

niagara-watervallen

 

Het noorderlicht zien in Canada

Hoewel het noorderlicht het meest wordt geassocieerd met de noordelijke delen van Scandinavië en IJsland, is het Noorderlicht ook in Canada geregeld zichtbaar. Tijdens mijn bezoekje aan Finland en Zweden begin dit jaar, hoopte ik dit spectaculaire fenomeen natuurlijk te zien maar daarvoor zat ik helaas niet noordelijk genoeg. Omdat Canada zo uitgestrekt is beschikt het samen met Alaska over de meeste locaties waar het noorderlicht goed te zien is. Het piepkleine stadje Churchill schijnt een van de beste plekken te zijn om het Noorderlicht te zien en staat daarnaast ook bekend als de ijsbeerhoofdstad van de wereld. Dit is namelijk de beste plek om een ijsbeer in het wild te zien. Met een beetje geluk kan ik dan twee dingen van mijn lijstje afvinken.

 

De spectaculaire Glacier SkyWalk

In het hart van de Canadese Rockies staat een spectaculaire brug van glas. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Je loopt hier namelijk echt over glas. Op 280 meter hoogte kijk je uit op besneeuwde bergtoppen, watervallen en dichtbegroeide bossen. Hier moet ik heen!

 

glacier-skywalk

 

Vergeet niet je ETA aan te vragen!

Ga je binnenkort zelf een roadtrip maken door Canada? Vanaf 9 november 2016 is een ETA voor Canada verplicht. Dit is een nieuwe toelatingseis voor reizigers die met het vliegtuig Canada betreden. Het digitale visum wordt direct gekoppeld aan je paspoort en is 5 jaar geldig. Mocht je paspoort binnen die 5 jaar verlopen dan moet je een nieuwe ETA aanvraag indienen. Online kun je voor €17,- een ETA Canada aanvragen. Check voor meer informatie en alle regels omtrent de nieuwe toelatingseis even dit eta formulier.

8 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

8 Reacties
 • Hoi Denise, wat een leuk blog heb je geschreven 🙂 Het zwemmen met een walvishaai is echt nog wel mijn persoonlijke droom om te doen. Wat een geweldige ervaring lijkt me dat!

  5 augustus 2016 at 22:30
 • Dan raad ik je sterk aan om naar het westen in Canada te gaan. Ik heb daar zelf ook walvissen gespot en je hebt daar echt prachtige natuur. Voor Niagara Falls moet je helaas helemaal naar de andere kant van Canada. Dat heb ik ook gedaan. Zo ben ik in drie weken twee keer naar de watervallen geweest. Een bijzondere ervaring en iets dat je gezien moet hebben, naar mijn mening. Je kunt ook vanaf Toronto een trein pakken (duurt wel 5 dagen) naar Vancouver. Maar het schijnt een prachtige rit te zijn. Met een glazen dak kun je al het natuur goed bekijken. Het kost wel wat, maar als je toch aan het dromen bent, waarom dan niet gelijk over deze bijzondere treinreis!

  13 augustus 2016 at 04:53
 • Wat een gigantisch leuk en herkenbaar verhaal. Zelf de glacier skywalk eens gedaan. Echt een adembenemend mooie ervaring. Zeker een aanrader voor iedereen die van prachtige natuur houdt.

  9 september 2016 at 11:52
 • Vooral het Noorderlicht zien is iets wat bij mij op de bucketlist staat! verder lijkt canada me sowieso een erg gaaf en mooi land. Ook de bevolking lijkt me heel aardig.

  9 september 2016 at 12:06
 • Ik wilde ook altijd al in het open water (wel in een kooi haha) duiken met haaien. Het schijnt in Zuid-Afrika gemakkelijk en goedkoop te kunnen. Maar nu ik jouw idee over walvishaaien lees dan lijkt me dat nog veel mooier! Ik zie dat het gemakkelijk in Mexico kan. Toch maar weer een goed excuus om op reis te gaan 😛 Ik zie dat Myanmar ook nog op je bucket list staat. Daar ben ik begin dit jaar geweest. Mocht je nog tips willen moet je me maar mailen 🙂

  10 september 2016 at 15:04
 • Hoi Denise, Canada is inderdaad een land waar je moet zijn geweest. Het is er op veel plaatsen prachtig. Leuk dat je hier een blog over schrijft. De tips die je geeft zijn zeker aan te raden om te doen.

  12 januari 2017 at 10:54
 • Hoi Cindy. Ik ben het helemaal met je eens. Canada is het land van mijn dromen. Ik kom er eigenlijk geregeld en elke keer vind ik weer nieuwe prachtige plekken. Ook een leuk blog trouwens!

  12 april 2017 at 21:39

Laat een reactie achter

Meer over Canada

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop