Zoeken:

Ziplinen door de jungles van Costa Rica

Groen, tropisch en een veelzijdigheid aan flora en fauna. Costa Rica is de perfecte bestemming voor menig natuurliefhebber. Aan de voet van de Arenal vulkaan en vlakbij de La Foruna waterval ligt het Arenal park. Dit gebied wordt omringt door jungles en bergen.

 

Dat je hier ook aan het juiste adres bent voor een actieve vakantie ontdekte ik gisteren tijdens een van de activiteiten die op het programma van deze persreis stond. Samen met vijf andere journalisten mocht ik namelijk gaan ziplinen door de jungle! Een unieke en geweldige belevenis, die ik eindelijk van mijn bucket list kan strepen! Kijk je mee?

 

 

Ziplinen in Costa Rica

In een jeep rijden we door de weelderige jungle naar boven. Even lijkt het alsof we zo de set van Jurrasic Parc op rijden. Tussen de hoge bomen en grote bladeren zien we de meest kleurrijke vogels vliegen. Naarmate we verder omhoog rijden begint mijn hart steeds sneller te kloppen. Over enkele minuten zal ik hangend aan een kabel, het hele stuk terug naar beneden glijden.

 

 

Zweven boven de jungles van Monteverde

Stijf van de adrenaline en met klamme handjes sta ik honderden meters boven zeeniveau, op een klein plateau dat boven de groene jungles van Costa Rica uitsteekt. Voor mij hangen twee dike stalen kabels en de torenhoge bomen en watervallen liggen letterlijk aan mijn voeten. Op dit moment kan ik niks anders doen dan vertrouwen op de de jongens van Ecoglide. Mijn leven ligt letterlijk in hun handen.

 

Terwijl al mijn equipment deskundig aan de kabel wordt vastgemaakt, verzekert een van de jongens mij dat er niks kan gebeuren. Na een kort schietgebedje hoor ik enkel nog de woorden “Adios, Enjoy the ride”. Met een rotvaart glijd ik als een of andere Jane vervolgens van de ene boom naar de andere.

 

 

Met een snelheid van 65 kilometer per uur door de jungle vliegen

Het eerste stuk is relatief kort. Naarmate we verder afdalen naar beneden worden de afstanden steeds groter. Dankzij de regen zijn de kabels nog wat gladder geworden, waardoor we nog sneller afdalen. Soms met snelheden van wel 65 kilometer per uur! Voorafgaand aan de excursie hebben we gelukkig wat instructies gekregen om snel af te remmen met onze handen. Op de lange stukken moeten we zelfs beide handen gebruiken om te stoppen.

 

zijlijnen in monteverde costa rica

 

Zo vrij als een vogel in Costa Rica

Onderweg vliegen we langs brulapen, luiaards, bijzondere vogels, slangen en andere tropische dieren. De angst en adrenaline maken plaats voor een gevoel van vrijheid. Zo vrij als een vogel vlieg ik namelijk door de jungle heen en geniet ik van het eindeloze groene, bergachtige landschap van Costa Rica.

 

 

 

Parcour met 14 verschillende ziplines

Het volledige traject bestaat uit 14 verschillende ziplines, varierend in hoogte en afstand. Het langste stuk is maar liefst 430 meter lang. Vlakbij het einde komen we aan bij nog een andere adrenaline verhogend onderdeel: de Tarzan Swing. Half bungeejumpend spring je af van een plateau waarna je vervolgens van de ene naar de andere boom heen bungelt. Als je het ziplinen nog niet spannend genoeg vond, dan is dit je kans om de schade in te halen.

 

 

EcoGlide Zipline Canopy Tour

De twee uur durende excursie is wat mij betreft echt een try-before-you-die ervaring. Tijdens het ziplinen krijg je de kans om vanuit vogelperspectief te genieten van het uitzicht en de omgeving. Alles is goed en professioneel georganiseerd. Ik heb me gelukkig dankzij alle veiligheidsmaatregelen geen enkele keer onveilig gevoeld. Het is een spannende en intensieve activiteit die je zeker gedaan moet hebben als je in Costa Rica bent.

0 Reacties
Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.

Geen reacties

Laat een reactie achter