Zoeken:

Zorg zonder grenzen: Hoe zit het met je zorgverzekering in het buitenland?

In Nederland ben je via je zorgverzekering verzekerd van goede zorg. En als je op reis gaat sluit je natuurlijk een reisverzekering af. Maar wist je dat noodzakelijke medische zorg in het buitenland, vaak ook via jouw complete zorgverzekering gedekt wordt? Je gaat er natuurlijk niet van uit, maar mocht je noodgedwongen een bezoek moeten brengen aan een dokter in een vreemd land, dan vergoed je eigen zorgverzekering vaak ook al een aantal kosten. Maar welke zorg is nu eigenlijk gedekt en hoe verhoog je de vergoeding voor zorg in het buitenland?

 

Wereldwijd verzekerd met jouw zorgverzekering

Met je zorgverzekering ben je wereldwijd verzekerd voor spoedeisende hulp. Je hebt recht op de zorg die wettelijk is vastgelegd in het land waar je verblijft en de bijbehorende vergoeding zoals opgenomen in de voorwaarden van je basisverzekering. Houd er wel rekening mee dat jouw zorgverzekeraar uitgaat van wat de behandeling in Nederland kost. Dit kan in bepaalde gevallen voor flink wat extra kosten zorgen. Gezondheidszorg in landen als de Verenigde Staten, Japan, maar ook Zwitserland en Japan is een stuk duurder dan in Nederland. Het is dus mogelijk dat je naast je vergoeding in het buitenland voor zorg zelf een fors deel van de zorgkosten moet betalen.

 

 

 

Hoe verhoog ik mijn vergoeding in het buitenland?

Voor wie zich ook voor de meerkosten van medische zorg in het buitenland wil verzekeren, zijn er verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking, waarmee medische zorg over de grens nog ruimer gedekt is. De extra vergoeding van deze dekking is een aanvulling op de vergoeding waar je vanuit de basisverzekering recht op hebt. Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een aanvullende dekking bij je reisverzekering. Het afsluiten van een voordelige reisverzekering is een goed begin van een onbezorgde vakantie, maar wie echt geen risico’s wil nemen doet er goed aan de toch al ruime dekking verder uit te breiden.

 

Medische kosten vergoeden via je reisverzekering

Wil je naast je waardevolle spullen jezelf op reis van een stukje extra zekerheid voorzien? Door je aanvullend te verzekeren voor geneeskundige kosten ontvang je voor alle noodzakelijke medische kosten een vergoeding in het buitenland. Oók de kosten die jouw zorgverzekering niet dekt, zónder maximum. Welke dekking je ook kiest, jouw zorgverzekeraar staat dag en nacht voor je klaar. Heb je dringend medische hulp nodig over de grens? Bel dan het nummer van de alarmcentrale, zoals vermeld op je zorgpas, en maak je verder geen zorgen. Je bent waar ook ter wereld dan in goede handen.

 

inhetvliegtuig

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop